Differentiation of soybean quality parameters according to production environment: linkage to the origin

Autores
Carpaneto, Barbara Bettina; Eiza, Maximiliano Joaquin; Montoya, Marina Rosa; Gonzalez Belo, Raúl; Izquierdo, Natalia; Quiroz, Facundo Jose
Año de publicación
2023
Idioma
inglés
Tipo de recurso
informe técnico
Estado
versión publicada
Descripción
The objective of this study was to quantify quality parameters (protein and oil) from soybean produced in different environments in the SE of Buenos Aires, hypothesizing that concentration of both grain components is associated with the environments where they are produced.
EEA Balcarce
Fil: Carpaneto, Bárbara Bettina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Instituto de Innovación para la Producción Agropecuaria y el Desarrollo Sostenible; Argentina.
Fil: Eiza, Maximiliano Joaquín. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Instituto de Innovación para la Producción Agropecuaria y el Desarrollo Sostenible; Argentina.
Fil: Montoya, Marina Rosa. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Instituto de Innovación para la Producción Agropecuaria y el Desarrollo Sostenible; Argentina.
Fil: González Belo, Raúl. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina.
Fil: Izquierdo, Natalia. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina.
Fil: Quiroz, Facundo José. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Instituto de Innovación para la Producción Agropecuaria y el Desarrollo Sostenible; Argentina.
Materia
Soja
Producción
Medio Ambiente
Poteínas de la Soia
Aceite de Soja
Soybeans
Production
Environment
Soy Protein
Soybean Oil
Sureste Bonaerense
Nivel de accesibilidad
acceso abierto
Condiciones de uso
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
Repositorio
INTA Digital (INTA)
Institución
Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
OAI Identificador
oai:localhost:20.500.12123/15257

id INTADig_978751ac5d755155a133e22bde19ee43
oai_identifier_str oai:localhost:20.500.12123/15257
network_acronym_str INTADig
repository_id_str l
network_name_str INTA Digital (INTA)
spelling Differentiation of soybean quality parameters according to production environment: linkage to the originCarpaneto, Barbara BettinaEiza, Maximiliano JoaquinMontoya, Marina RosaGonzalez Belo, RaúlIzquierdo, NataliaQuiroz, Facundo JoseSojaProducciónMedio AmbientePoteínas de la SoiaAceite de SojaSoybeansProductionEnvironmentSoy ProteinSoybean OilSureste BonaerenseThe objective of this study was to quantify quality parameters (protein and oil) from soybean produced in different environments in the SE of Buenos Aires, hypothesizing that concentration of both grain components is associated with the environments where they are produced.EEA BalcarceFil: Carpaneto, Bárbara Bettina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Instituto de Innovación para la Producción Agropecuaria y el Desarrollo Sostenible; Argentina.Fil: Eiza, Maximiliano Joaquín. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Instituto de Innovación para la Producción Agropecuaria y el Desarrollo Sostenible; Argentina.Fil: Montoya, Marina Rosa. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Instituto de Innovación para la Producción Agropecuaria y el Desarrollo Sostenible; Argentina.Fil: González Belo, Raúl. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina.Fil: Izquierdo, Natalia. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina.Fil: Quiroz, Facundo José. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Instituto de Innovación para la Producción Agropecuaria y el Desarrollo Sostenible; Argentina.Estación Experimental Agropecuaria Balcarce, INTA.2023-09-20T10:47:38Z2023-09-20T10:47:38Z2023-09info:eu-repo/semantics/reportinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionhttp://purl.org/coar/resource_type/c_18ghinfo:ar-repo/semantics/informeTecnicoapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/20.500.12123/15257enginfo:eu-repograntAgreement/INTA/2019-PE-E7-I517-001, Calidad nutricional y sensorial de alimentos y aptitud tecnológica de materia prima asociada a sistemas y territorios productivos con foco en las demandas del consumidor.info:eu-repo/semantics/openAccesshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)reponame:INTA Digital (INTA)instname:Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria2025-09-29T13:46:06Zoai:localhost:20.500.12123/15257instacron:INTAInstitucionalhttp://repositorio.inta.gob.ar/Organismo científico-tecnológicoNo correspondehttp://repositorio.inta.gob.ar/oai/requesttripaldi.nicolas@inta.gob.arArgentinaNo correspondeNo correspondeNo correspondeopendoar:l2025-09-29 13:46:07.084INTA Digital (INTA) - Instituto Nacional de Tecnología Agropecuariafalse
dc.title.none.fl_str_mv Differentiation of soybean quality parameters according to production environment: linkage to the origin
title Differentiation of soybean quality parameters according to production environment: linkage to the origin
spellingShingle Differentiation of soybean quality parameters according to production environment: linkage to the origin
Carpaneto, Barbara Bettina
Soja
Producción
Medio Ambiente
Poteínas de la Soia
Aceite de Soja
Soybeans
Production
Environment
Soy Protein
Soybean Oil
Sureste Bonaerense
title_short Differentiation of soybean quality parameters according to production environment: linkage to the origin
title_full Differentiation of soybean quality parameters according to production environment: linkage to the origin
title_fullStr Differentiation of soybean quality parameters according to production environment: linkage to the origin
title_full_unstemmed Differentiation of soybean quality parameters according to production environment: linkage to the origin
title_sort Differentiation of soybean quality parameters according to production environment: linkage to the origin
dc.creator.none.fl_str_mv Carpaneto, Barbara Bettina
Eiza, Maximiliano Joaquin
Montoya, Marina Rosa
Gonzalez Belo, Raúl
Izquierdo, Natalia
Quiroz, Facundo Jose
author Carpaneto, Barbara Bettina
author_facet Carpaneto, Barbara Bettina
Eiza, Maximiliano Joaquin
Montoya, Marina Rosa
Gonzalez Belo, Raúl
Izquierdo, Natalia
Quiroz, Facundo Jose
author_role author
author2 Eiza, Maximiliano Joaquin
Montoya, Marina Rosa
Gonzalez Belo, Raúl
Izquierdo, Natalia
Quiroz, Facundo Jose
author2_role author
author
author
author
author
dc.subject.none.fl_str_mv Soja
Producción
Medio Ambiente
Poteínas de la Soia
Aceite de Soja
Soybeans
Production
Environment
Soy Protein
Soybean Oil
Sureste Bonaerense
topic Soja
Producción
Medio Ambiente
Poteínas de la Soia
Aceite de Soja
Soybeans
Production
Environment
Soy Protein
Soybean Oil
Sureste Bonaerense
dc.description.none.fl_txt_mv The objective of this study was to quantify quality parameters (protein and oil) from soybean produced in different environments in the SE of Buenos Aires, hypothesizing that concentration of both grain components is associated with the environments where they are produced.
EEA Balcarce
Fil: Carpaneto, Bárbara Bettina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Instituto de Innovación para la Producción Agropecuaria y el Desarrollo Sostenible; Argentina.
Fil: Eiza, Maximiliano Joaquín. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Instituto de Innovación para la Producción Agropecuaria y el Desarrollo Sostenible; Argentina.
Fil: Montoya, Marina Rosa. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Instituto de Innovación para la Producción Agropecuaria y el Desarrollo Sostenible; Argentina.
Fil: González Belo, Raúl. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina.
Fil: Izquierdo, Natalia. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina.
Fil: Quiroz, Facundo José. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Instituto de Innovación para la Producción Agropecuaria y el Desarrollo Sostenible; Argentina.
description The objective of this study was to quantify quality parameters (protein and oil) from soybean produced in different environments in the SE of Buenos Aires, hypothesizing that concentration of both grain components is associated with the environments where they are produced.
publishDate 2023
dc.date.none.fl_str_mv 2023-09-20T10:47:38Z
2023-09-20T10:47:38Z
2023-09
dc.type.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/report
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
http://purl.org/coar/resource_type/c_18gh
info:ar-repo/semantics/informeTecnico
format report
status_str publishedVersion
dc.identifier.none.fl_str_mv http://hdl.handle.net/20.500.12123/15257
url http://hdl.handle.net/20.500.12123/15257
dc.language.none.fl_str_mv eng
language eng
dc.relation.none.fl_str_mv info:eu-repograntAgreement/INTA/2019-PE-E7-I517-001, Calidad nutricional y sensorial de alimentos y aptitud tecnológica de materia prima asociada a sistemas y territorios productivos con foco en las demandas del consumidor.
dc.rights.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/openAccess
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)
eu_rights_str_mv openAccess
rights_invalid_str_mv http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv Estación Experimental Agropecuaria Balcarce, INTA.
publisher.none.fl_str_mv Estación Experimental Agropecuaria Balcarce, INTA.
dc.source.none.fl_str_mv reponame:INTA Digital (INTA)
instname:Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
reponame_str INTA Digital (INTA)
collection INTA Digital (INTA)
instname_str Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
repository.name.fl_str_mv INTA Digital (INTA) - Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
repository.mail.fl_str_mv tripaldi.nicolas@inta.gob.ar
_version_ 1844619179212144640
score 12.559606