Consumption of vegetables as a health factor
- Autores
- Castagnino, Ana María; Díaz, K. E.; Rosini, María Belén
- Año de publicación
- 2023
- Idioma
- inglés
- Tipo de recurso
- artículo
- Estado
- versión publicada
- Descripción
- Fil: Castagnino, Ana María. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Centro Regional de Estudio Sistémico de Cadenas Agroalimentarias; Argentina
Fil: Castagnino, Ana María. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias; Argentina
Fil: Díaz, K. E. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Centro Regional de Estudio Sistémico de Cadenas Agroalimentarias; Argentina
Fil: Rosini, María Belén. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Centro Regional de Estudio Sistémico de Cadenas Agroalimentarias; Argentina
Fil: Rosini, María Belén. Comisión de Investigaciones Científicas. Laboratorio de Biología Funcional y Biotecnología; Argentina
Fil: Rosini, María Belén. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Investigaciones en Biodiversidad y Biotecnología
Introduction: The consumption of vegetables as food, in a broad sense (including fruits, medicinal herbs and condiments, among other edible vegetables), is fundamental for their nutritional value and their disease-preventive effect. The objective of this note is to provide an overview of the importance of the production and consumption of a diversity of Intensive Vegetable Productions of Healthy Food, in order to promote the “Empowerment” of the population and the generation of pro-sumers (producers - consumers) and entrepreneurs. - Fuente
- Horticulture International Journal. 2023, 7(4)
- Materia
-
ALIMENTACION
PREVENCION DE ENFERMEDADES
ESPECIES VEGETALES
FRUTAS
ALIMENTOS SANOS
PRODUCCION ALIMENTARIA
CONSUMIDORES - Nivel de accesibilidad
- acceso abierto
- Condiciones de uso
- https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
- Repositorio
- Institución
- Pontificia Universidad Católica Argentina
- OAI Identificador
- oai:ucacris:123456789/17705
Ver los metadatos del registro completo
id |
RIUCA_5aa1d07e79712f4b65e4af08dfba6d49 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:ucacris:123456789/17705 |
network_acronym_str |
RIUCA |
repository_id_str |
2585 |
network_name_str |
Repositorio Institucional (UCA) |
spelling |
Consumption of vegetables as a health factorCastagnino, Ana MaríaDíaz, K. E.Rosini, María BelénALIMENTACIONPREVENCION DE ENFERMEDADESESPECIES VEGETALESFRUTASALIMENTOS SANOSPRODUCCION ALIMENTARIACONSUMIDORESFil: Castagnino, Ana María. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Centro Regional de Estudio Sistémico de Cadenas Agroalimentarias; ArgentinaFil: Castagnino, Ana María. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias; ArgentinaFil: Díaz, K. E. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Centro Regional de Estudio Sistémico de Cadenas Agroalimentarias; ArgentinaFil: Rosini, María Belén. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Centro Regional de Estudio Sistémico de Cadenas Agroalimentarias; ArgentinaFil: Rosini, María Belén. Comisión de Investigaciones Científicas. Laboratorio de Biología Funcional y Biotecnología; ArgentinaFil: Rosini, María Belén. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Investigaciones en Biodiversidad y BiotecnologíaIntroduction: The consumption of vegetables as food, in a broad sense (including fruits, medicinal herbs and condiments, among other edible vegetables), is fundamental for their nutritional value and their disease-preventive effect. The objective of this note is to provide an overview of the importance of the production and consumption of a diversity of Intensive Vegetable Productions of Healthy Food, in order to promote the “Empowerment” of the population and the generation of pro-sumers (producers - consumers) and entrepreneurs.2023info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionhttp://purl.org/coar/resource_type/c_6501info:ar-repo/semantics/articuloapplication/pdfhttps://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/177052576-4462 (online)Castagnino, A. M., Díaz, K. E., Rosini, M. B. Consumption of vegetables as a health factor [en línea]. Horticulture International Journal. 2023, 7(4). Disponible en: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/17705Horticulture International Journal. 2023, 7(4)reponame:Repositorio Institucional (UCA)instname:Pontificia Universidad Católica Argentinaenginfo:eu-repo/semantics/openAccesshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/2025-07-03T10:59:41Zoai:ucacris:123456789/17705instacron:UCAInstitucionalhttps://repositorio.uca.edu.ar/Universidad privadaNo correspondehttps://repositorio.uca.edu.ar/oaiclaudia_fernandez@uca.edu.arArgentinaNo correspondeNo correspondeNo correspondeopendoar:25852025-07-03 10:59:41.246Repositorio Institucional (UCA) - Pontificia Universidad Católica Argentinafalse |
dc.title.none.fl_str_mv |
Consumption of vegetables as a health factor |
title |
Consumption of vegetables as a health factor |
spellingShingle |
Consumption of vegetables as a health factor Castagnino, Ana María ALIMENTACION PREVENCION DE ENFERMEDADES ESPECIES VEGETALES FRUTAS ALIMENTOS SANOS PRODUCCION ALIMENTARIA CONSUMIDORES |
title_short |
Consumption of vegetables as a health factor |
title_full |
Consumption of vegetables as a health factor |
title_fullStr |
Consumption of vegetables as a health factor |
title_full_unstemmed |
Consumption of vegetables as a health factor |
title_sort |
Consumption of vegetables as a health factor |
dc.creator.none.fl_str_mv |
Castagnino, Ana María Díaz, K. E. Rosini, María Belén |
author |
Castagnino, Ana María |
author_facet |
Castagnino, Ana María Díaz, K. E. Rosini, María Belén |
author_role |
author |
author2 |
Díaz, K. E. Rosini, María Belén |
author2_role |
author author |
dc.subject.none.fl_str_mv |
ALIMENTACION PREVENCION DE ENFERMEDADES ESPECIES VEGETALES FRUTAS ALIMENTOS SANOS PRODUCCION ALIMENTARIA CONSUMIDORES |
topic |
ALIMENTACION PREVENCION DE ENFERMEDADES ESPECIES VEGETALES FRUTAS ALIMENTOS SANOS PRODUCCION ALIMENTARIA CONSUMIDORES |
dc.description.none.fl_txt_mv |
Fil: Castagnino, Ana María. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Centro Regional de Estudio Sistémico de Cadenas Agroalimentarias; Argentina Fil: Castagnino, Ana María. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias; Argentina Fil: Díaz, K. E. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Centro Regional de Estudio Sistémico de Cadenas Agroalimentarias; Argentina Fil: Rosini, María Belén. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Centro Regional de Estudio Sistémico de Cadenas Agroalimentarias; Argentina Fil: Rosini, María Belén. Comisión de Investigaciones Científicas. Laboratorio de Biología Funcional y Biotecnología; Argentina Fil: Rosini, María Belén. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Investigaciones en Biodiversidad y Biotecnología Introduction: The consumption of vegetables as food, in a broad sense (including fruits, medicinal herbs and condiments, among other edible vegetables), is fundamental for their nutritional value and their disease-preventive effect. The objective of this note is to provide an overview of the importance of the production and consumption of a diversity of Intensive Vegetable Productions of Healthy Food, in order to promote the “Empowerment” of the population and the generation of pro-sumers (producers - consumers) and entrepreneurs. |
description |
Fil: Castagnino, Ana María. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Centro Regional de Estudio Sistémico de Cadenas Agroalimentarias; Argentina |
publishDate |
2023 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2023 |
dc.type.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 info:ar-repo/semantics/articulo |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.none.fl_str_mv |
https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/17705 2576-4462 (online) Castagnino, A. M., Díaz, K. E., Rosini, M. B. Consumption of vegetables as a health factor [en línea]. Horticulture International Journal. 2023, 7(4). Disponible en: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/17705 |
url |
https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/17705 |
identifier_str_mv |
2576-4462 (online) Castagnino, A. M., Díaz, K. E., Rosini, M. B. Consumption of vegetables as a health factor [en línea]. Horticulture International Journal. 2023, 7(4). Disponible en: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/17705 |
dc.language.none.fl_str_mv |
eng |
language |
eng |
dc.rights.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/ |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
rights_invalid_str_mv |
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/ |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.source.none.fl_str_mv |
Horticulture International Journal. 2023, 7(4) reponame:Repositorio Institucional (UCA) instname:Pontificia Universidad Católica Argentina |
reponame_str |
Repositorio Institucional (UCA) |
collection |
Repositorio Institucional (UCA) |
instname_str |
Pontificia Universidad Católica Argentina |
repository.name.fl_str_mv |
Repositorio Institucional (UCA) - Pontificia Universidad Católica Argentina |
repository.mail.fl_str_mv |
claudia_fernandez@uca.edu.ar |
_version_ |
1836638372123115520 |
score |
13.070432 |