Use of defatted chia seeds to enhance the nutritional quality of wheat pasta

Autores
Aranibar, Carolina; Pigni, Natalia; Martínez, Marcela; Aguirre, Alicia; Borneo, Rafael; Wunderlin, Daniel
Año de publicación
2016
Idioma
inglés
Tipo de recurso
documento de conferencia
Estado
versión publicada
Descripción
Fil: Aranibar, Carolina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Pigni, Natalia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Martínez, Marcela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Aguirre, Alicia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Borneo, Rafael. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Wunderlin, Daniel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Nutritional quality and food authenticity are issues of great interest in the food industry, which concerns not only to consumers, but also to producers and distributors. Nowadays, there is a widespread preference to the consumption of foods that, in addition to its nutritional properties, provide components that could reduce the risk of certain diseases. One of the most studied functions corresponds to the antioxidant capacity, since it is involved in protection against oxidative damage of cells and tissues, having an important role in the prevention of numerous diseases related to the overproduction of free radicals, such as cancer, diabetes, cardiovascular disorders, etc.
Fil: Aranibar, Carolina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Pigni, Natalia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Martínez, Marcela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Aguirre, Alicia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Borneo, Rafael. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Wunderlin, Daniel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Alimentos y Bebidas
Materia
Tecnología de los alimentos
Nutrición
Alimentación saludable
Salud humana
Nivel de accesibilidad
acceso abierto
Condiciones de uso
Repositorio
Repositorio Digital Universitario (UNC)
Institución
Universidad Nacional de Córdoba
OAI Identificador
oai:rdu.unc.edu.ar:11086/554977

id RDUUNC_bff7dfa56aff2e8fa0d2e2dd1e113e85
oai_identifier_str oai:rdu.unc.edu.ar:11086/554977
network_acronym_str RDUUNC
repository_id_str 2572
network_name_str Repositorio Digital Universitario (UNC)
spelling Use of defatted chia seeds to enhance the nutritional quality of wheat pastaAranibar, CarolinaPigni, NataliaMartínez, MarcelaAguirre, AliciaBorneo, RafaelWunderlin, DanielTecnología de los alimentosNutriciónAlimentación saludableSalud humanaFil: Aranibar, Carolina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.Fil: Pigni, Natalia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.Fil: Martínez, Marcela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.Fil: Aguirre, Alicia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.Fil: Borneo, Rafael. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.Fil: Wunderlin, Daniel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.Nutritional quality and food authenticity are issues of great interest in the food industry, which concerns not only to consumers, but also to producers and distributors. Nowadays, there is a widespread preference to the consumption of foods that, in addition to its nutritional properties, provide components that could reduce the risk of certain diseases. One of the most studied functions corresponds to the antioxidant capacity, since it is involved in protection against oxidative damage of cells and tissues, having an important role in the prevention of numerous diseases related to the overproduction of free radicals, such as cancer, diabetes, cardiovascular disorders, etc.Fil: Aranibar, Carolina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.Fil: Pigni, Natalia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.Fil: Martínez, Marcela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.Fil: Aguirre, Alicia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.Fil: Borneo, Rafael. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.Fil: Wunderlin, Daniel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.Alimentos y Bebidas2016info:eu-repo/semantics/conferenceObjectinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionhttp://purl.org/coar/resource_type/c_5794info:ar-repo/semantics/documentoDeConferenciaapplication/pdf978-80-7080-956-3http://hdl.handle.net/11086/554977enginfo:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositorio Digital Universitario (UNC)instname:Universidad Nacional de Córdobainstacron:UNC2025-09-29T13:44:25Zoai:rdu.unc.edu.ar:11086/554977Institucionalhttps://rdu.unc.edu.ar/Universidad públicaNo correspondehttp://rdu.unc.edu.ar/oai/snrdoca.unc@gmail.comArgentinaNo correspondeNo correspondeNo correspondeopendoar:25722025-09-29 13:44:25.885Repositorio Digital Universitario (UNC) - Universidad Nacional de Córdobafalse
dc.title.none.fl_str_mv Use of defatted chia seeds to enhance the nutritional quality of wheat pasta
title Use of defatted chia seeds to enhance the nutritional quality of wheat pasta
spellingShingle Use of defatted chia seeds to enhance the nutritional quality of wheat pasta
Aranibar, Carolina
Tecnología de los alimentos
Nutrición
Alimentación saludable
Salud humana
title_short Use of defatted chia seeds to enhance the nutritional quality of wheat pasta
title_full Use of defatted chia seeds to enhance the nutritional quality of wheat pasta
title_fullStr Use of defatted chia seeds to enhance the nutritional quality of wheat pasta
title_full_unstemmed Use of defatted chia seeds to enhance the nutritional quality of wheat pasta
title_sort Use of defatted chia seeds to enhance the nutritional quality of wheat pasta
dc.creator.none.fl_str_mv Aranibar, Carolina
Pigni, Natalia
Martínez, Marcela
Aguirre, Alicia
Borneo, Rafael
Wunderlin, Daniel
author Aranibar, Carolina
author_facet Aranibar, Carolina
Pigni, Natalia
Martínez, Marcela
Aguirre, Alicia
Borneo, Rafael
Wunderlin, Daniel
author_role author
author2 Pigni, Natalia
Martínez, Marcela
Aguirre, Alicia
Borneo, Rafael
Wunderlin, Daniel
author2_role author
author
author
author
author
dc.subject.none.fl_str_mv Tecnología de los alimentos
Nutrición
Alimentación saludable
Salud humana
topic Tecnología de los alimentos
Nutrición
Alimentación saludable
Salud humana
dc.description.none.fl_txt_mv Fil: Aranibar, Carolina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Pigni, Natalia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Martínez, Marcela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Aguirre, Alicia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Borneo, Rafael. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Wunderlin, Daniel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Nutritional quality and food authenticity are issues of great interest in the food industry, which concerns not only to consumers, but also to producers and distributors. Nowadays, there is a widespread preference to the consumption of foods that, in addition to its nutritional properties, provide components that could reduce the risk of certain diseases. One of the most studied functions corresponds to the antioxidant capacity, since it is involved in protection against oxidative damage of cells and tissues, having an important role in the prevention of numerous diseases related to the overproduction of free radicals, such as cancer, diabetes, cardiovascular disorders, etc.
Fil: Aranibar, Carolina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Pigni, Natalia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Martínez, Marcela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Aguirre, Alicia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Borneo, Rafael. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Wunderlin, Daniel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Alimentos y Bebidas
description Fil: Aranibar, Carolina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
publishDate 2016
dc.date.none.fl_str_mv 2016
dc.type.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/conferenceObject
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
http://purl.org/coar/resource_type/c_5794
info:ar-repo/semantics/documentoDeConferencia
format conferenceObject
status_str publishedVersion
dc.identifier.none.fl_str_mv 978-80-7080-956-3
http://hdl.handle.net/11086/554977
identifier_str_mv 978-80-7080-956-3
url http://hdl.handle.net/11086/554977
dc.language.none.fl_str_mv eng
language eng
dc.rights.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/openAccess
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
dc.source.none.fl_str_mv reponame:Repositorio Digital Universitario (UNC)
instname:Universidad Nacional de Córdoba
instacron:UNC
reponame_str Repositorio Digital Universitario (UNC)
collection Repositorio Digital Universitario (UNC)
instname_str Universidad Nacional de Córdoba
instacron_str UNC
institution UNC
repository.name.fl_str_mv Repositorio Digital Universitario (UNC) - Universidad Nacional de Córdoba
repository.mail.fl_str_mv oca.unc@gmail.com
_version_ 1844618981846024192
score 13.070432