Use of defatted chia seeds to enhance the nutritional quality of wheat pasta
- Autores
- Aranibar, Carolina; Pigni, Natalia; Martínez, Marcela; Aguirre, Alicia; Borneo, Rafael; Wunderlin, Daniel
- Año de publicación
- 2016
- Idioma
- inglés
- Tipo de recurso
- documento de conferencia
- Estado
- versión publicada
- Descripción
- Fil: Aranibar, Carolina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Pigni, Natalia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Martínez, Marcela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Aguirre, Alicia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Borneo, Rafael. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Wunderlin, Daniel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Nutritional quality and food authenticity are issues of great interest in the food industry, which concerns not only to consumers, but also to producers and distributors. Nowadays, there is a widespread preference to the consumption of foods that, in addition to its nutritional properties, provide components that could reduce the risk of certain diseases. One of the most studied functions corresponds to the antioxidant capacity, since it is involved in protection against oxidative damage of cells and tissues, having an important role in the prevention of numerous diseases related to the overproduction of free radicals, such as cancer, diabetes, cardiovascular disorders, etc.
Fil: Aranibar, Carolina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Pigni, Natalia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Martínez, Marcela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Aguirre, Alicia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Borneo, Rafael. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Fil: Wunderlin, Daniel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.
Alimentos y Bebidas - Materia
-
Tecnología de los alimentos
Nutrición
Alimentación saludable
Salud humana - Nivel de accesibilidad
- acceso abierto
- Condiciones de uso
- Repositorio
- Institución
- Universidad Nacional de Córdoba
- OAI Identificador
- oai:rdu.unc.edu.ar:11086/554977
Ver los metadatos del registro completo
id |
RDUUNC_bff7dfa56aff2e8fa0d2e2dd1e113e85 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:rdu.unc.edu.ar:11086/554977 |
network_acronym_str |
RDUUNC |
repository_id_str |
2572 |
network_name_str |
Repositorio Digital Universitario (UNC) |
spelling |
Use of defatted chia seeds to enhance the nutritional quality of wheat pastaAranibar, CarolinaPigni, NataliaMartínez, MarcelaAguirre, AliciaBorneo, RafaelWunderlin, DanielTecnología de los alimentosNutriciónAlimentación saludableSalud humanaFil: Aranibar, Carolina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.Fil: Pigni, Natalia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.Fil: Martínez, Marcela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.Fil: Aguirre, Alicia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.Fil: Borneo, Rafael. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.Fil: Wunderlin, Daniel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.Nutritional quality and food authenticity are issues of great interest in the food industry, which concerns not only to consumers, but also to producers and distributors. Nowadays, there is a widespread preference to the consumption of foods that, in addition to its nutritional properties, provide components that could reduce the risk of certain diseases. One of the most studied functions corresponds to the antioxidant capacity, since it is involved in protection against oxidative damage of cells and tissues, having an important role in the prevention of numerous diseases related to the overproduction of free radicals, such as cancer, diabetes, cardiovascular disorders, etc.Fil: Aranibar, Carolina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.Fil: Pigni, Natalia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.Fil: Martínez, Marcela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.Fil: Aguirre, Alicia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.Fil: Borneo, Rafael. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.Fil: Wunderlin, Daniel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina.Alimentos y Bebidas2016info:eu-repo/semantics/conferenceObjectinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionhttp://purl.org/coar/resource_type/c_5794info:ar-repo/semantics/documentoDeConferenciaapplication/pdf978-80-7080-956-3http://hdl.handle.net/11086/554977enginfo:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositorio Digital Universitario (UNC)instname:Universidad Nacional de Córdobainstacron:UNC2025-09-29T13:44:25Zoai:rdu.unc.edu.ar:11086/554977Institucionalhttps://rdu.unc.edu.ar/Universidad públicaNo correspondehttp://rdu.unc.edu.ar/oai/snrdoca.unc@gmail.comArgentinaNo correspondeNo correspondeNo correspondeopendoar:25722025-09-29 13:44:25.885Repositorio Digital Universitario (UNC) - Universidad Nacional de Córdobafalse |
dc.title.none.fl_str_mv |
Use of defatted chia seeds to enhance the nutritional quality of wheat pasta |
title |
Use of defatted chia seeds to enhance the nutritional quality of wheat pasta |
spellingShingle |
Use of defatted chia seeds to enhance the nutritional quality of wheat pasta Aranibar, Carolina Tecnología de los alimentos Nutrición Alimentación saludable Salud humana |
title_short |
Use of defatted chia seeds to enhance the nutritional quality of wheat pasta |
title_full |
Use of defatted chia seeds to enhance the nutritional quality of wheat pasta |
title_fullStr |
Use of defatted chia seeds to enhance the nutritional quality of wheat pasta |
title_full_unstemmed |
Use of defatted chia seeds to enhance the nutritional quality of wheat pasta |
title_sort |
Use of defatted chia seeds to enhance the nutritional quality of wheat pasta |
dc.creator.none.fl_str_mv |
Aranibar, Carolina Pigni, Natalia Martínez, Marcela Aguirre, Alicia Borneo, Rafael Wunderlin, Daniel |
author |
Aranibar, Carolina |
author_facet |
Aranibar, Carolina Pigni, Natalia Martínez, Marcela Aguirre, Alicia Borneo, Rafael Wunderlin, Daniel |
author_role |
author |
author2 |
Pigni, Natalia Martínez, Marcela Aguirre, Alicia Borneo, Rafael Wunderlin, Daniel |
author2_role |
author author author author author |
dc.subject.none.fl_str_mv |
Tecnología de los alimentos Nutrición Alimentación saludable Salud humana |
topic |
Tecnología de los alimentos Nutrición Alimentación saludable Salud humana |
dc.description.none.fl_txt_mv |
Fil: Aranibar, Carolina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina. Fil: Pigni, Natalia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina. Fil: Martínez, Marcela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina. Fil: Aguirre, Alicia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina. Fil: Borneo, Rafael. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina. Fil: Wunderlin, Daniel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina. Nutritional quality and food authenticity are issues of great interest in the food industry, which concerns not only to consumers, but also to producers and distributors. Nowadays, there is a widespread preference to the consumption of foods that, in addition to its nutritional properties, provide components that could reduce the risk of certain diseases. One of the most studied functions corresponds to the antioxidant capacity, since it is involved in protection against oxidative damage of cells and tissues, having an important role in the prevention of numerous diseases related to the overproduction of free radicals, such as cancer, diabetes, cardiovascular disorders, etc. Fil: Aranibar, Carolina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina. Fil: Pigni, Natalia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina. Fil: Martínez, Marcela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina. Fil: Aguirre, Alicia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina. Fil: Borneo, Rafael. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina. Fil: Wunderlin, Daniel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina. Alimentos y Bebidas |
description |
Fil: Aranibar, Carolina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba; Argentina. |
publishDate |
2016 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2016 |
dc.type.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/conferenceObject info:eu-repo/semantics/publishedVersion http://purl.org/coar/resource_type/c_5794 info:ar-repo/semantics/documentoDeConferencia |
format |
conferenceObject |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.none.fl_str_mv |
978-80-7080-956-3 http://hdl.handle.net/11086/554977 |
identifier_str_mv |
978-80-7080-956-3 |
url |
http://hdl.handle.net/11086/554977 |
dc.language.none.fl_str_mv |
eng |
language |
eng |
dc.rights.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.source.none.fl_str_mv |
reponame:Repositorio Digital Universitario (UNC) instname:Universidad Nacional de Córdoba instacron:UNC |
reponame_str |
Repositorio Digital Universitario (UNC) |
collection |
Repositorio Digital Universitario (UNC) |
instname_str |
Universidad Nacional de Córdoba |
instacron_str |
UNC |
institution |
UNC |
repository.name.fl_str_mv |
Repositorio Digital Universitario (UNC) - Universidad Nacional de Córdoba |
repository.mail.fl_str_mv |
oca.unc@gmail.com |
_version_ |
1844618981846024192 |
score |
13.070432 |