An alternative for the conservation, storage, and commercialization of small batch Hop productions

Autores
Tommasino, Exequiel Arturo; Ruolo, Maria Soledad; Schenfeld, Esteban Martín
Año de publicación
2024
Idioma
inglés
Tipo de recurso
informe técnico
Estado
versión publicada
Descripción
A hop conditioning procedure was developed that allows small producers to market it in an economical and practical way, generating a quality product that can be accepted by craft and industrial breweries. This new commercialization format, which we call L100, consists of ground hops and vacuum packaged in "100-gram ingots" and emerges as an alternative to the T-90 pellet. The L100 format aims to enable small producers to store, conserve and market their productions, increase the supply of hops produced in Argentina and offer a product according to the needs of the beer industry.
Instituto de Fisiología y Recursos Genéticos Vegetales
Fil: Tommasino, Exequiel Arturo. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto de Fisiología y Recursos Genéticos Vegetales; Argentina
Fil: Ruolo, Maria Soledad. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto de Fisiología y Recursos Genéticos Vegetales; Argentina
Fil: Ruolo, Maria Soledad. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Unidad de Estudios Agropecuarios (UDEA) ; Argentina
Fil: Ruolo, Maria Soledad. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina
Fil: Schenfeld, Esteban Martín. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Unidad de Estudios Agropecuarios (UDEA); Argentina
Fil: Schenfeld, Esteban Martín. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto de Fisiología y Recursos Genéticos Vegetales; Argentina
Materia
Molienda
Envasado
Lúpulo
Cervezas
Industria Cervecería
Cervecerías
Comercialización
Argentina
Milling
Canning
Hops
Beers
Brewing Industry
Breweries
Commercialization
Acondicionamiento de Lúpulo
L100
Pellet T-90
Industria Cervecera
Cervecerías Artesanales
Nivel de accesibilidad
acceso abierto
Condiciones de uso
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
Repositorio
INTA Digital (INTA)
Institución
Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
OAI Identificador
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Fil: Ruolo, Maria Soledad. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto de Fisiología y Recursos Genéticos Vegetales; Argentina
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