Encapsulation of the natural antioxidant of sweet potato (Ipomoea batata) in biodegradable PLA nanoparticles

Autores
Guerrero, Beatriz; Corbino, Graciela Beatriz; D´Accorso, Norma Beatriz; García, Nancy L
Año de publicación
2015
Idioma
inglés
Tipo de recurso
documento de conferencia
Estado
versión aceptada
Descripción
The encapsulation of active ingredients in colloidal nanocarriers has interesting potential to be used in controlled release. In particular, it is well know the interest of the different industries, such as pharmaceutical, food and cosmetic in the encapsulation of active principles in different types of nanoparticles (NPs). The goal of this research is focused in the possibility of encapsulation of natural antioxidants in biodegradable polymer nanoparticles.
EEA San Pedro
Fil: Guerrero, Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Centro de Investigación en Hidratos de Carbono (CIHIDECAR); Argentina.
Fil: Corbino, Graciela Beatriz. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Pedro; Argentina
Fil: D´Accorso, Norma Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Centro de Investigación en Hidratos de Carbono (CIHIDECAR); Argentina.
Fil: García, Nancy L. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Centro de Investigación en Hidratos de Carbono (CIHIDECAR); Argentina.
Fuente
II Workshop Polímeros Biodegradables y biocompuestos. III Workshop of the project BIOPURFIL, Bio-based Polyurethane Composites with Natural Fillers. BIOPOLI 2015. Buenos Aires, Argentina. 11-13 de noviembre de 2015
Materia
Batata
Ipomoea batatas
Antioxidantes
Nanopartículas
Biodegradabilidad
Encapsulación
Sweet Potatoes
Antioxidants
Nanoparticles
Biodegradability
Encapsulation
Variedad Arapey [batata]
Nivel de accesibilidad
acceso abierto
Condiciones de uso
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
Repositorio
INTA Digital (INTA)
Institución
Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
OAI Identificador
oai:localhost:20.500.12123/8424

id INTADig_a53c962106614c59088813ab306f87c5
oai_identifier_str oai:localhost:20.500.12123/8424
network_acronym_str INTADig
repository_id_str l
network_name_str INTA Digital (INTA)
spelling Encapsulation of the natural antioxidant of sweet potato (Ipomoea batata) in biodegradable PLA nanoparticlesGuerrero, BeatrizCorbino, Graciela BeatrizD´Accorso, Norma BeatrizGarcía, Nancy LBatataIpomoea batatasAntioxidantesNanopartículasBiodegradabilidadEncapsulaciónSweet PotatoesAntioxidantsNanoparticlesBiodegradabilityEncapsulationVariedad Arapey [batata]The encapsulation of active ingredients in colloidal nanocarriers has interesting potential to be used in controlled release. In particular, it is well know the interest of the different industries, such as pharmaceutical, food and cosmetic in the encapsulation of active principles in different types of nanoparticles (NPs). The goal of this research is focused in the possibility of encapsulation of natural antioxidants in biodegradable polymer nanoparticles.EEA San PedroFil: Guerrero, Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Centro de Investigación en Hidratos de Carbono (CIHIDECAR); Argentina.Fil: Corbino, Graciela Beatriz. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Pedro; ArgentinaFil: D´Accorso, Norma Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Centro de Investigación en Hidratos de Carbono (CIHIDECAR); Argentina.Fil: García, Nancy L. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Centro de Investigación en Hidratos de Carbono (CIHIDECAR); Argentina.2020-12-15T13:04:44Z2020-12-15T13:04:44Z2015info:eu-repo/semantics/conferenceObjectinfo:eu-repo/semantics/acceptedVersionhttp://purl.org/coar/resource_type/c_5794info:ar-repo/semantics/documentoDeConferenciaapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/20.500.12123/8424II Workshop Polímeros Biodegradables y biocompuestos. III Workshop of the project BIOPURFIL, Bio-based Polyurethane Composites with Natural Fillers. BIOPOLI 2015. Buenos Aires, Argentina. 11-13 de noviembre de 2015reponame:INTA Digital (INTA)instname:Instituto Nacional de Tecnología Agropecuariaenginfo:eu-repo/semantics/openAccesshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)2025-09-29T13:45:05Zoai:localhost:20.500.12123/8424instacron:INTAInstitucionalhttp://repositorio.inta.gob.ar/Organismo científico-tecnológicoNo correspondehttp://repositorio.inta.gob.ar/oai/requesttripaldi.nicolas@inta.gob.arArgentinaNo correspondeNo correspondeNo correspondeopendoar:l2025-09-29 13:45:06.079INTA Digital (INTA) - Instituto Nacional de Tecnología Agropecuariafalse
dc.title.none.fl_str_mv Encapsulation of the natural antioxidant of sweet potato (Ipomoea batata) in biodegradable PLA nanoparticles
title Encapsulation of the natural antioxidant of sweet potato (Ipomoea batata) in biodegradable PLA nanoparticles
spellingShingle Encapsulation of the natural antioxidant of sweet potato (Ipomoea batata) in biodegradable PLA nanoparticles
Guerrero, Beatriz
Batata
Ipomoea batatas
Antioxidantes
Nanopartículas
Biodegradabilidad
Encapsulación
Sweet Potatoes
Antioxidants
Nanoparticles
Biodegradability
Encapsulation
Variedad Arapey [batata]
title_short Encapsulation of the natural antioxidant of sweet potato (Ipomoea batata) in biodegradable PLA nanoparticles
title_full Encapsulation of the natural antioxidant of sweet potato (Ipomoea batata) in biodegradable PLA nanoparticles
title_fullStr Encapsulation of the natural antioxidant of sweet potato (Ipomoea batata) in biodegradable PLA nanoparticles
title_full_unstemmed Encapsulation of the natural antioxidant of sweet potato (Ipomoea batata) in biodegradable PLA nanoparticles
title_sort Encapsulation of the natural antioxidant of sweet potato (Ipomoea batata) in biodegradable PLA nanoparticles
dc.creator.none.fl_str_mv Guerrero, Beatriz
Corbino, Graciela Beatriz
D´Accorso, Norma Beatriz
García, Nancy L
author Guerrero, Beatriz
author_facet Guerrero, Beatriz
Corbino, Graciela Beatriz
D´Accorso, Norma Beatriz
García, Nancy L
author_role author
author2 Corbino, Graciela Beatriz
D´Accorso, Norma Beatriz
García, Nancy L
author2_role author
author
author
dc.subject.none.fl_str_mv Batata
Ipomoea batatas
Antioxidantes
Nanopartículas
Biodegradabilidad
Encapsulación
Sweet Potatoes
Antioxidants
Nanoparticles
Biodegradability
Encapsulation
Variedad Arapey [batata]
topic Batata
Ipomoea batatas
Antioxidantes
Nanopartículas
Biodegradabilidad
Encapsulación
Sweet Potatoes
Antioxidants
Nanoparticles
Biodegradability
Encapsulation
Variedad Arapey [batata]
dc.description.none.fl_txt_mv The encapsulation of active ingredients in colloidal nanocarriers has interesting potential to be used in controlled release. In particular, it is well know the interest of the different industries, such as pharmaceutical, food and cosmetic in the encapsulation of active principles in different types of nanoparticles (NPs). The goal of this research is focused in the possibility of encapsulation of natural antioxidants in biodegradable polymer nanoparticles.
EEA San Pedro
Fil: Guerrero, Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Centro de Investigación en Hidratos de Carbono (CIHIDECAR); Argentina.
Fil: Corbino, Graciela Beatriz. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Pedro; Argentina
Fil: D´Accorso, Norma Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Centro de Investigación en Hidratos de Carbono (CIHIDECAR); Argentina.
Fil: García, Nancy L. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Centro de Investigación en Hidratos de Carbono (CIHIDECAR); Argentina.
description The encapsulation of active ingredients in colloidal nanocarriers has interesting potential to be used in controlled release. In particular, it is well know the interest of the different industries, such as pharmaceutical, food and cosmetic in the encapsulation of active principles in different types of nanoparticles (NPs). The goal of this research is focused in the possibility of encapsulation of natural antioxidants in biodegradable polymer nanoparticles.
publishDate 2015
dc.date.none.fl_str_mv 2015
2020-12-15T13:04:44Z
2020-12-15T13:04:44Z
dc.type.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/conferenceObject
info:eu-repo/semantics/acceptedVersion
http://purl.org/coar/resource_type/c_5794
info:ar-repo/semantics/documentoDeConferencia
format conferenceObject
status_str acceptedVersion
dc.identifier.none.fl_str_mv http://hdl.handle.net/20.500.12123/8424
url http://hdl.handle.net/20.500.12123/8424
dc.language.none.fl_str_mv eng
language eng
dc.rights.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/openAccess
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)
eu_rights_str_mv openAccess
rights_invalid_str_mv http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
dc.source.none.fl_str_mv II Workshop Polímeros Biodegradables y biocompuestos. III Workshop of the project BIOPURFIL, Bio-based Polyurethane Composites with Natural Fillers. BIOPOLI 2015. Buenos Aires, Argentina. 11-13 de noviembre de 2015
reponame:INTA Digital (INTA)
instname:Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
reponame_str INTA Digital (INTA)
collection INTA Digital (INTA)
instname_str Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
repository.name.fl_str_mv INTA Digital (INTA) - Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
repository.mail.fl_str_mv tripaldi.nicolas@inta.gob.ar
_version_ 1844619149505986560
score 12.559606