Encapsulation of the natural antioxidant of sweet potato (Ipomoea batata) in biodegradable PLA nanoparticles
- Autores
- Guerrero, Beatriz; Corbino, Graciela Beatriz; D´Accorso, Norma Beatriz; García, Nancy L
- Año de publicación
- 2015
- Idioma
- inglés
- Tipo de recurso
- documento de conferencia
- Estado
- versión aceptada
- Descripción
- The encapsulation of active ingredients in colloidal nanocarriers has interesting potential to be used in controlled release. In particular, it is well know the interest of the different industries, such as pharmaceutical, food and cosmetic in the encapsulation of active principles in different types of nanoparticles (NPs). The goal of this research is focused in the possibility of encapsulation of natural antioxidants in biodegradable polymer nanoparticles.
EEA San Pedro
Fil: Guerrero, Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Centro de Investigación en Hidratos de Carbono (CIHIDECAR); Argentina.
Fil: Corbino, Graciela Beatriz. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Pedro; Argentina
Fil: D´Accorso, Norma Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Centro de Investigación en Hidratos de Carbono (CIHIDECAR); Argentina.
Fil: García, Nancy L. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Centro de Investigación en Hidratos de Carbono (CIHIDECAR); Argentina. - Fuente
- II Workshop Polímeros Biodegradables y biocompuestos. III Workshop of the project BIOPURFIL, Bio-based Polyurethane Composites with Natural Fillers. BIOPOLI 2015. Buenos Aires, Argentina. 11-13 de noviembre de 2015
- Materia
-
Batata
Ipomoea batatas
Antioxidantes
Nanopartículas
Biodegradabilidad
Encapsulación
Sweet Potatoes
Antioxidants
Nanoparticles
Biodegradability
Encapsulation
Variedad Arapey [batata] - Nivel de accesibilidad
- acceso abierto
- Condiciones de uso
- http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
- Repositorio
- Institución
- Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
- OAI Identificador
- oai:localhost:20.500.12123/8424
Ver los metadatos del registro completo
id |
INTADig_a53c962106614c59088813ab306f87c5 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:localhost:20.500.12123/8424 |
network_acronym_str |
INTADig |
repository_id_str |
l |
network_name_str |
INTA Digital (INTA) |
spelling |
Encapsulation of the natural antioxidant of sweet potato (Ipomoea batata) in biodegradable PLA nanoparticlesGuerrero, BeatrizCorbino, Graciela BeatrizD´Accorso, Norma BeatrizGarcía, Nancy LBatataIpomoea batatasAntioxidantesNanopartículasBiodegradabilidadEncapsulaciónSweet PotatoesAntioxidantsNanoparticlesBiodegradabilityEncapsulationVariedad Arapey [batata]The encapsulation of active ingredients in colloidal nanocarriers has interesting potential to be used in controlled release. In particular, it is well know the interest of the different industries, such as pharmaceutical, food and cosmetic in the encapsulation of active principles in different types of nanoparticles (NPs). The goal of this research is focused in the possibility of encapsulation of natural antioxidants in biodegradable polymer nanoparticles.EEA San PedroFil: Guerrero, Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Centro de Investigación en Hidratos de Carbono (CIHIDECAR); Argentina.Fil: Corbino, Graciela Beatriz. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Pedro; ArgentinaFil: D´Accorso, Norma Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Centro de Investigación en Hidratos de Carbono (CIHIDECAR); Argentina.Fil: García, Nancy L. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Centro de Investigación en Hidratos de Carbono (CIHIDECAR); Argentina.2020-12-15T13:04:44Z2020-12-15T13:04:44Z2015info:eu-repo/semantics/conferenceObjectinfo:eu-repo/semantics/acceptedVersionhttp://purl.org/coar/resource_type/c_5794info:ar-repo/semantics/documentoDeConferenciaapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/20.500.12123/8424II Workshop Polímeros Biodegradables y biocompuestos. III Workshop of the project BIOPURFIL, Bio-based Polyurethane Composites with Natural Fillers. BIOPOLI 2015. Buenos Aires, Argentina. 11-13 de noviembre de 2015reponame:INTA Digital (INTA)instname:Instituto Nacional de Tecnología Agropecuariaenginfo:eu-repo/semantics/openAccesshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)2025-09-29T13:45:05Zoai:localhost:20.500.12123/8424instacron:INTAInstitucionalhttp://repositorio.inta.gob.ar/Organismo científico-tecnológicoNo correspondehttp://repositorio.inta.gob.ar/oai/requesttripaldi.nicolas@inta.gob.arArgentinaNo correspondeNo correspondeNo correspondeopendoar:l2025-09-29 13:45:06.079INTA Digital (INTA) - Instituto Nacional de Tecnología Agropecuariafalse |
dc.title.none.fl_str_mv |
Encapsulation of the natural antioxidant of sweet potato (Ipomoea batata) in biodegradable PLA nanoparticles |
title |
Encapsulation of the natural antioxidant of sweet potato (Ipomoea batata) in biodegradable PLA nanoparticles |
spellingShingle |
Encapsulation of the natural antioxidant of sweet potato (Ipomoea batata) in biodegradable PLA nanoparticles Guerrero, Beatriz Batata Ipomoea batatas Antioxidantes Nanopartículas Biodegradabilidad Encapsulación Sweet Potatoes Antioxidants Nanoparticles Biodegradability Encapsulation Variedad Arapey [batata] |
title_short |
Encapsulation of the natural antioxidant of sweet potato (Ipomoea batata) in biodegradable PLA nanoparticles |
title_full |
Encapsulation of the natural antioxidant of sweet potato (Ipomoea batata) in biodegradable PLA nanoparticles |
title_fullStr |
Encapsulation of the natural antioxidant of sweet potato (Ipomoea batata) in biodegradable PLA nanoparticles |
title_full_unstemmed |
Encapsulation of the natural antioxidant of sweet potato (Ipomoea batata) in biodegradable PLA nanoparticles |
title_sort |
Encapsulation of the natural antioxidant of sweet potato (Ipomoea batata) in biodegradable PLA nanoparticles |
dc.creator.none.fl_str_mv |
Guerrero, Beatriz Corbino, Graciela Beatriz D´Accorso, Norma Beatriz García, Nancy L |
author |
Guerrero, Beatriz |
author_facet |
Guerrero, Beatriz Corbino, Graciela Beatriz D´Accorso, Norma Beatriz García, Nancy L |
author_role |
author |
author2 |
Corbino, Graciela Beatriz D´Accorso, Norma Beatriz García, Nancy L |
author2_role |
author author author |
dc.subject.none.fl_str_mv |
Batata Ipomoea batatas Antioxidantes Nanopartículas Biodegradabilidad Encapsulación Sweet Potatoes Antioxidants Nanoparticles Biodegradability Encapsulation Variedad Arapey [batata] |
topic |
Batata Ipomoea batatas Antioxidantes Nanopartículas Biodegradabilidad Encapsulación Sweet Potatoes Antioxidants Nanoparticles Biodegradability Encapsulation Variedad Arapey [batata] |
dc.description.none.fl_txt_mv |
The encapsulation of active ingredients in colloidal nanocarriers has interesting potential to be used in controlled release. In particular, it is well know the interest of the different industries, such as pharmaceutical, food and cosmetic in the encapsulation of active principles in different types of nanoparticles (NPs). The goal of this research is focused in the possibility of encapsulation of natural antioxidants in biodegradable polymer nanoparticles. EEA San Pedro Fil: Guerrero, Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Centro de Investigación en Hidratos de Carbono (CIHIDECAR); Argentina. Fil: Corbino, Graciela Beatriz. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Pedro; Argentina Fil: D´Accorso, Norma Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Centro de Investigación en Hidratos de Carbono (CIHIDECAR); Argentina. Fil: García, Nancy L. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Centro de Investigación en Hidratos de Carbono (CIHIDECAR); Argentina. |
description |
The encapsulation of active ingredients in colloidal nanocarriers has interesting potential to be used in controlled release. In particular, it is well know the interest of the different industries, such as pharmaceutical, food and cosmetic in the encapsulation of active principles in different types of nanoparticles (NPs). The goal of this research is focused in the possibility of encapsulation of natural antioxidants in biodegradable polymer nanoparticles. |
publishDate |
2015 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2015 2020-12-15T13:04:44Z 2020-12-15T13:04:44Z |
dc.type.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/conferenceObject info:eu-repo/semantics/acceptedVersion http://purl.org/coar/resource_type/c_5794 info:ar-repo/semantics/documentoDeConferencia |
format |
conferenceObject |
status_str |
acceptedVersion |
dc.identifier.none.fl_str_mv |
http://hdl.handle.net/20.500.12123/8424 |
url |
http://hdl.handle.net/20.500.12123/8424 |
dc.language.none.fl_str_mv |
eng |
language |
eng |
dc.rights.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/ Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
rights_invalid_str_mv |
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/ Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.source.none.fl_str_mv |
II Workshop Polímeros Biodegradables y biocompuestos. III Workshop of the project BIOPURFIL, Bio-based Polyurethane Composites with Natural Fillers. BIOPOLI 2015. Buenos Aires, Argentina. 11-13 de noviembre de 2015 reponame:INTA Digital (INTA) instname:Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria |
reponame_str |
INTA Digital (INTA) |
collection |
INTA Digital (INTA) |
instname_str |
Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria |
repository.name.fl_str_mv |
INTA Digital (INTA) - Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria |
repository.mail.fl_str_mv |
tripaldi.nicolas@inta.gob.ar |
_version_ |
1844619149505986560 |
score |
12.559606 |