Antioxidant and Emulsifying Properties of Modified Sunflower Lecithin by Fractionation with Ethanol-Water Mixtures
- Autores
- Cabezas, Dario Marcelino; Guiotto, Estefania Nancy; Diehl, Bernd W. K.; Tomás, Mabel Cristina
- Año de publicación
- 2013
- Idioma
- inglés
- Tipo de recurso
- parte de libro
- Estado
- versión publicada
- Descripción
- Lecithins are a mixture of acetone insoluble phospholipids, containing mainly phosphatidylcholine (PC), phosphatidylethanolamine (PE), phosphatidylinositol (PI), phosphatidic acid (PA), and other minor substances such as carbohydrates and triglycerides [1-3]. The production of sunflower oil in Argentina, is of utmost importance from an economic point of view [4]. In this country, sunflower lecithin could represent an alternative to soybean lecithin because it is considered a non-GMO product, which is in accordance with the preference of some consumers
Fil: Cabezas, Dario Marcelino. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
Fil: Guiotto, Estefania Nancy. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
Fil: Diehl, Bernd W. K.. No especifíca;
Fil: Tomás, Mabel Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina - Materia
-
Antioxidant and emulsifying properties
Modified sunflower lecithin
Fractionation with ethanol-water mixtures - Nivel de accesibilidad
- acceso abierto
- Condiciones de uso
- https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
- Repositorio
- Institución
- Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
- OAI Identificador
- oai:ri.conicet.gov.ar:11336/113643
Ver los metadatos del registro completo
id |
CONICETDig_db70078f7e8023689207d3f05d6cd56d |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:ri.conicet.gov.ar:11336/113643 |
network_acronym_str |
CONICETDig |
repository_id_str |
3498 |
network_name_str |
CONICET Digital (CONICET) |
spelling |
Antioxidant and Emulsifying Properties of Modified Sunflower Lecithin by Fractionation with Ethanol-Water MixturesCabezas, Dario MarcelinoGuiotto, Estefania NancyDiehl, Bernd W. K.Tomás, Mabel CristinaAntioxidant and emulsifying propertiesModified sunflower lecithinFractionation with ethanol-water mixtureshttps://purl.org/becyt/ford/2.11https://purl.org/becyt/ford/2Lecithins are a mixture of acetone insoluble phospholipids, containing mainly phosphatidylcholine (PC), phosphatidylethanolamine (PE), phosphatidylinositol (PI), phosphatidic acid (PA), and other minor substances such as carbohydrates and triglycerides [1-3]. The production of sunflower oil in Argentina, is of utmost importance from an economic point of view [4]. In this country, sunflower lecithin could represent an alternative to soybean lecithin because it is considered a non-GMO product, which is in accordance with the preference of some consumersFil: Cabezas, Dario Marcelino. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; ArgentinaFil: Guiotto, Estefania Nancy. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; ArgentinaFil: Diehl, Bernd W. K.. No especifíca;Fil: Tomás, Mabel Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; ArgentinaIntechOpenMuzzalupo, Innocenzo2013info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/bookParthttp://purl.org/coar/resource_type/c_3248info:ar-repo/semantics/parteDeLibroapplication/pdfapplication/pdfapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/11336/113643Cabezas, Dario Marcelino; Guiotto, Estefania Nancy; Diehl, Bernd W. K.; Tomás, Mabel Cristina; Antioxidant and Emulsifying Properties of Modified Sunflower Lecithin by Fractionation with Ethanol-Water Mixtures; IntechOpen; 2013; 589-602980-953-307-860-6CONICET DigitalCONICETenginfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.intechopen.com/chapters/41686info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/10.5772/53165info:eu-repo/semantics/openAccesshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/reponame:CONICET Digital (CONICET)instname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas2025-09-17T11:07:56Zoai:ri.conicet.gov.ar:11336/113643instacron:CONICETInstitucionalhttp://ri.conicet.gov.ar/Organismo científico-tecnológicoNo correspondehttp://ri.conicet.gov.ar/oai/requestdasensio@conicet.gov.ar; lcarlino@conicet.gov.arArgentinaNo correspondeNo correspondeNo correspondeopendoar:34982025-09-17 11:07:56.462CONICET Digital (CONICET) - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicasfalse |
dc.title.none.fl_str_mv |
Antioxidant and Emulsifying Properties of Modified Sunflower Lecithin by Fractionation with Ethanol-Water Mixtures |
title |
Antioxidant and Emulsifying Properties of Modified Sunflower Lecithin by Fractionation with Ethanol-Water Mixtures |
spellingShingle |
Antioxidant and Emulsifying Properties of Modified Sunflower Lecithin by Fractionation with Ethanol-Water Mixtures Cabezas, Dario Marcelino Antioxidant and emulsifying properties Modified sunflower lecithin Fractionation with ethanol-water mixtures |
title_short |
Antioxidant and Emulsifying Properties of Modified Sunflower Lecithin by Fractionation with Ethanol-Water Mixtures |
title_full |
Antioxidant and Emulsifying Properties of Modified Sunflower Lecithin by Fractionation with Ethanol-Water Mixtures |
title_fullStr |
Antioxidant and Emulsifying Properties of Modified Sunflower Lecithin by Fractionation with Ethanol-Water Mixtures |
title_full_unstemmed |
Antioxidant and Emulsifying Properties of Modified Sunflower Lecithin by Fractionation with Ethanol-Water Mixtures |
title_sort |
Antioxidant and Emulsifying Properties of Modified Sunflower Lecithin by Fractionation with Ethanol-Water Mixtures |
dc.creator.none.fl_str_mv |
Cabezas, Dario Marcelino Guiotto, Estefania Nancy Diehl, Bernd W. K. Tomás, Mabel Cristina |
author |
Cabezas, Dario Marcelino |
author_facet |
Cabezas, Dario Marcelino Guiotto, Estefania Nancy Diehl, Bernd W. K. Tomás, Mabel Cristina |
author_role |
author |
author2 |
Guiotto, Estefania Nancy Diehl, Bernd W. K. Tomás, Mabel Cristina |
author2_role |
author author author |
dc.contributor.none.fl_str_mv |
Muzzalupo, Innocenzo |
dc.subject.none.fl_str_mv |
Antioxidant and emulsifying properties Modified sunflower lecithin Fractionation with ethanol-water mixtures |
topic |
Antioxidant and emulsifying properties Modified sunflower lecithin Fractionation with ethanol-water mixtures |
purl_subject.fl_str_mv |
https://purl.org/becyt/ford/2.11 https://purl.org/becyt/ford/2 |
dc.description.none.fl_txt_mv |
Lecithins are a mixture of acetone insoluble phospholipids, containing mainly phosphatidylcholine (PC), phosphatidylethanolamine (PE), phosphatidylinositol (PI), phosphatidic acid (PA), and other minor substances such as carbohydrates and triglycerides [1-3]. The production of sunflower oil in Argentina, is of utmost importance from an economic point of view [4]. In this country, sunflower lecithin could represent an alternative to soybean lecithin because it is considered a non-GMO product, which is in accordance with the preference of some consumers Fil: Cabezas, Dario Marcelino. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina Fil: Guiotto, Estefania Nancy. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina Fil: Diehl, Bernd W. K.. No especifíca; Fil: Tomás, Mabel Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina |
description |
Lecithins are a mixture of acetone insoluble phospholipids, containing mainly phosphatidylcholine (PC), phosphatidylethanolamine (PE), phosphatidylinositol (PI), phosphatidic acid (PA), and other minor substances such as carbohydrates and triglycerides [1-3]. The production of sunflower oil in Argentina, is of utmost importance from an economic point of view [4]. In this country, sunflower lecithin could represent an alternative to soybean lecithin because it is considered a non-GMO product, which is in accordance with the preference of some consumers |
publishDate |
2013 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2013 |
dc.type.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion info:eu-repo/semantics/bookPart http://purl.org/coar/resource_type/c_3248 info:ar-repo/semantics/parteDeLibro |
status_str |
publishedVersion |
format |
bookPart |
dc.identifier.none.fl_str_mv |
http://hdl.handle.net/11336/113643 Cabezas, Dario Marcelino; Guiotto, Estefania Nancy; Diehl, Bernd W. K.; Tomás, Mabel Cristina; Antioxidant and Emulsifying Properties of Modified Sunflower Lecithin by Fractionation with Ethanol-Water Mixtures; IntechOpen; 2013; 589-602 980-953-307-860-6 CONICET Digital CONICET |
url |
http://hdl.handle.net/11336/113643 |
identifier_str_mv |
Cabezas, Dario Marcelino; Guiotto, Estefania Nancy; Diehl, Bernd W. K.; Tomás, Mabel Cristina; Antioxidant and Emulsifying Properties of Modified Sunflower Lecithin by Fractionation with Ethanol-Water Mixtures; IntechOpen; 2013; 589-602 980-953-307-860-6 CONICET Digital CONICET |
dc.language.none.fl_str_mv |
eng |
language |
eng |
dc.relation.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.intechopen.com/chapters/41686 info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/10.5772/53165 |
dc.rights.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/ |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
rights_invalid_str_mv |
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/ |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf application/pdf application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
IntechOpen |
publisher.none.fl_str_mv |
IntechOpen |
dc.source.none.fl_str_mv |
reponame:CONICET Digital (CONICET) instname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas |
reponame_str |
CONICET Digital (CONICET) |
collection |
CONICET Digital (CONICET) |
instname_str |
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas |
repository.name.fl_str_mv |
CONICET Digital (CONICET) - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas |
repository.mail.fl_str_mv |
dasensio@conicet.gov.ar; lcarlino@conicet.gov.ar |
_version_ |
1843606404124901376 |
score |
13.001348 |