Chemical study and anti-inflammatory activity of Capsicum chacoense and C. baccatum
- Autores
- López, Paula Gladys; Gorzalczany, Susana Beatriz; Acevedo, Cristina; Alonso, Maria del Rosario; Ferraro, Graciela Ester
- Año de publicación
- 2012
- Idioma
- inglés
- Tipo de recurso
- artículo
- Estado
- versión publicada
- Descripción
- Capsicum species, Solanaceae, have been used for centuries as food additives by populations of different regions of the world. Capsaicin (trans-methylN-vainillyl-nonenamide) is the main pungent compound extracted from the red hot pepper fruit (Capsicum spp.). The capsaicin content was determined by means of a HPLC method. The results showed that Capsicum chacoense Hunz., contains similar amounts of capsaicin (13.9 mg/100 g of dry fruit) in comparison with Capsicum baccatum L. (12.6 mg/100 g) and Capsicum annum L. (10.1 mg/100 g). Dichloromethane (CH2 Cl2 ) and ethanol (EtOH) extracts of C. chacoense elicited a 46% and 38 % of inhibition on the arachidonic acid (AA) pathway in ear edema respectively while the CH2 Cl2 and EtOH extracts of C. baccatum inhibited 52% and 35% the arachidonic acid response respectively.
Fil: López, Paula Gladys. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco; Argentina
Fil: Gorzalczany, Susana Beatriz. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Departamento de Farmacología. Cátedra de Farmacología; Argentina
Fil: Acevedo, Cristina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Departamento de Farmacología. Cátedra de Farmacología; Argentina
Fil: Alonso, Maria del Rosario. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco; Argentina
Fil: Ferraro, Graciela Ester. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco; Argentina - Materia
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Capsicum baccatum
Capsicum chacoense - Nivel de accesibilidad
- acceso abierto
- Condiciones de uso
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