Precipitation of chymotrypsin from fresh bovine pancreas using i-carrageenan
- Autores
- Woitovich Valetti, Nadia; Lombardi, Julia; Boeris, Valeria; Picó, Guillermo Alfredo
- Año de publicación
- 2012
- Idioma
- inglés
- Tipo de recurso
- artículo
- Estado
- versión publicada
- Descripción
- The separation of chymotrypsin from a crude filtrate of fresh bovine pancreas homogenate was carried out using precipitation with a commercially available negatively charged natural strong polyelectrolyte: -carrageenan. The zymogen form of the enzyme was activated by addition of trypsin (0.0001%, w/w), then, the enzyme was precipitated by polyelectrolyte addition at pH 4.50. The non-soluble complex was separated by simple centrifugation and re-dissolved by a pH change to 8.20. The recovery of chymotrypsin biological activity was 60% of the initial activity in the homogenate with 3-fold increase in its specific activity. The volume of the final product decreased to 10% of the feedstock, concentrating the sample up to 10 times.
Fil: Woitovich Valetti, Nadia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario; Argentina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Departamento de Química y Física. Área Fisicoquímica; Argentina
Fil: Lombardi, Julia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario; Argentina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Departamento de Química y Física. Área Fisicoquímica; Argentina
Fil: Boeris, Valeria. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Departamento de Química y Física. Área Fisicoquímica; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Química Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Química Rosario; Argentina
Fil: Picó, Guillermo Alfredo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario; Argentina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Departamento de Química y Física. Área Fisicoquímica; Argentina - Materia
-
CARRAGEENAN
CHYMOTRYPSIN
POLYELECTROLYTE - Nivel de accesibilidad
- acceso abierto
- Condiciones de uso
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