How specific molecules can lead to overeating

Autores
Blanco, Maria Gabriela; Rayes, Diego Hernán
Año de publicación
2023
Idioma
inglés
Tipo de recurso
artículo
Estado
versión publicada
Descripción
A molecular pathway involving compounds found in processed foods and biogenic amines increases food intake and aging in the roundworm C. elegans.
Fil: Blanco, Maria Gabriela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Instituto de Investigaciones Bioquímicas de Bahía Blanca. Universidad Nacional del Sur. Instituto de Investigaciones Bioquímicas de Bahía Blanca; Argentina. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Biología, Bioquímica y Farmacia; Argentina
Fil: Rayes, Diego Hernán. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Instituto de Investigaciones Bioquímicas de Bahía Blanca. Universidad Nacional del Sur. Instituto de Investigaciones Bioquímicas de Bahía Blanca; Argentina. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Biología, Bioquímica y Farmacia; Argentina
Materia
C. elegans
Feeding behavior
Advanced glycation end-products
Tyramine
Nivel de accesibilidad
acceso abierto
Condiciones de uso
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/
Repositorio
CONICET Digital (CONICET)
Institución
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
OAI Identificador
oai:ri.conicet.gov.ar:11336/224194

id CONICETDig_2459452d528b19363364c8f969d9006b
oai_identifier_str oai:ri.conicet.gov.ar:11336/224194
network_acronym_str CONICETDig
repository_id_str 3498
network_name_str CONICET Digital (CONICET)
spelling How specific molecules can lead to overeatingBlanco, Maria GabrielaRayes, Diego HernánC. elegansFeeding behaviorAdvanced glycation end-productsTyraminehttps://purl.org/becyt/ford/1.6https://purl.org/becyt/ford/1A molecular pathway involving compounds found in processed foods and biogenic amines increases food intake and aging in the roundworm C. elegans.Fil: Blanco, Maria Gabriela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Instituto de Investigaciones Bioquímicas de Bahía Blanca. Universidad Nacional del Sur. Instituto de Investigaciones Bioquímicas de Bahía Blanca; Argentina. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Biología, Bioquímica y Farmacia; ArgentinaFil: Rayes, Diego Hernán. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Instituto de Investigaciones Bioquímicas de Bahía Blanca. Universidad Nacional del Sur. Instituto de Investigaciones Bioquímicas de Bahía Blanca; Argentina. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Biología, Bioquímica y Farmacia; ArgentinaeLife Sciences Publications Ltd2023-10-27info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionhttp://purl.org/coar/resource_type/c_6501info:ar-repo/semantics/articuloapplication/pdfapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/11336/224194Blanco, Maria Gabriela; Rayes, Diego Hernán; How specific molecules can lead to overeating; eLife Sciences Publications Ltd; eLife; 12; 27-10-2023; 1-32050-084XCONICET DigitalCONICETenginfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://elifesciences.org/articles/93090info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/10.7554/eLife.93090info:eu-repo/semantics/openAccesshttps://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/reponame:CONICET Digital (CONICET)instname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas2025-11-12T09:46:46Zoai:ri.conicet.gov.ar:11336/224194instacron:CONICETInstitucionalhttp://ri.conicet.gov.ar/Organismo científico-tecnológicoNo correspondehttp://ri.conicet.gov.ar/oai/requestdasensio@conicet.gov.ar; lcarlino@conicet.gov.arArgentinaNo correspondeNo correspondeNo correspondeopendoar:34982025-11-12 09:46:46.37CONICET Digital (CONICET) - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicasfalse
dc.title.none.fl_str_mv How specific molecules can lead to overeating
title How specific molecules can lead to overeating
spellingShingle How specific molecules can lead to overeating
Blanco, Maria Gabriela
C. elegans
Feeding behavior
Advanced glycation end-products
Tyramine
title_short How specific molecules can lead to overeating
title_full How specific molecules can lead to overeating
title_fullStr How specific molecules can lead to overeating
title_full_unstemmed How specific molecules can lead to overeating
title_sort How specific molecules can lead to overeating
dc.creator.none.fl_str_mv Blanco, Maria Gabriela
Rayes, Diego Hernán
author Blanco, Maria Gabriela
author_facet Blanco, Maria Gabriela
Rayes, Diego Hernán
author_role author
author2 Rayes, Diego Hernán
author2_role author
dc.subject.none.fl_str_mv C. elegans
Feeding behavior
Advanced glycation end-products
Tyramine
topic C. elegans
Feeding behavior
Advanced glycation end-products
Tyramine
purl_subject.fl_str_mv https://purl.org/becyt/ford/1.6
https://purl.org/becyt/ford/1
dc.description.none.fl_txt_mv A molecular pathway involving compounds found in processed foods and biogenic amines increases food intake and aging in the roundworm C. elegans.
Fil: Blanco, Maria Gabriela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Instituto de Investigaciones Bioquímicas de Bahía Blanca. Universidad Nacional del Sur. Instituto de Investigaciones Bioquímicas de Bahía Blanca; Argentina. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Biología, Bioquímica y Farmacia; Argentina
Fil: Rayes, Diego Hernán. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Instituto de Investigaciones Bioquímicas de Bahía Blanca. Universidad Nacional del Sur. Instituto de Investigaciones Bioquímicas de Bahía Blanca; Argentina. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Biología, Bioquímica y Farmacia; Argentina
description A molecular pathway involving compounds found in processed foods and biogenic amines increases food intake and aging in the roundworm C. elegans.
publishDate 2023
dc.date.none.fl_str_mv 2023-10-27
dc.type.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
info:ar-repo/semantics/articulo
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.none.fl_str_mv http://hdl.handle.net/11336/224194
Blanco, Maria Gabriela; Rayes, Diego Hernán; How specific molecules can lead to overeating; eLife Sciences Publications Ltd; eLife; 12; 27-10-2023; 1-3
2050-084X
CONICET Digital
CONICET
url http://hdl.handle.net/11336/224194
identifier_str_mv Blanco, Maria Gabriela; Rayes, Diego Hernán; How specific molecules can lead to overeating; eLife Sciences Publications Ltd; eLife; 12; 27-10-2023; 1-3
2050-084X
CONICET Digital
CONICET
dc.language.none.fl_str_mv eng
language eng
dc.relation.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://elifesciences.org/articles/93090
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/10.7554/eLife.93090
dc.rights.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/openAccess
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/
eu_rights_str_mv openAccess
rights_invalid_str_mv https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv eLife Sciences Publications Ltd
publisher.none.fl_str_mv eLife Sciences Publications Ltd
dc.source.none.fl_str_mv reponame:CONICET Digital (CONICET)
instname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
reponame_str CONICET Digital (CONICET)
collection CONICET Digital (CONICET)
instname_str Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
repository.name.fl_str_mv CONICET Digital (CONICET) - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
repository.mail.fl_str_mv dasensio@conicet.gov.ar; lcarlino@conicet.gov.ar
_version_ 1848597908435238912
score 12.976206