A dulce de leche-like product with the lipid profile of pecan oil
- Autores
- Ranalli, Natalia; Andres, Silvina Cecilia; Califano, Alicia Noemi
- Año de publicación
- 2017
- Idioma
- inglés
- Tipo de recurso
- artículo
- Estado
- versión publicada
- Descripción
- Dulce de leche (DL), a concentrated sweetened milk product, is highly consumed in Latin America and exported to other countries, such as USA and Spain. DL is traditionally prepared by concentrating 3% w/v fat milk with sucrose and vanilla until ~70% total soluble solids is reached, obtaining a minimum fat content of 6% w/w. As DL is the most-consumed sweet spread in Argentina, particularly by children, it was an obvious candidate for substitution with respect to saturated fats.
Fil: Ranalli, Natalia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
Fil: Andres, Silvina Cecilia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
Fil: Califano, Alicia Noemi. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina - Materia
-
Dulce de Leche
Pecan Oil
Texture
Quality - Nivel de accesibilidad
- acceso abierto
- Condiciones de uso
- https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
- Repositorio
- Institución
- Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
- OAI Identificador
- oai:ri.conicet.gov.ar:11336/57894
Ver los metadatos del registro completo
id |
CONICETDig_2388a85d6555482b54bbda4592a6f87e |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:ri.conicet.gov.ar:11336/57894 |
network_acronym_str |
CONICETDig |
repository_id_str |
3498 |
network_name_str |
CONICET Digital (CONICET) |
spelling |
A dulce de leche-like product with the lipid profile of pecan oilRanalli, NataliaAndres, Silvina CeciliaCalifano, Alicia NoemiDulce de LechePecan OilTextureQualityhttps://purl.org/becyt/ford/2.11https://purl.org/becyt/ford/2Dulce de leche (DL), a concentrated sweetened milk product, is highly consumed in Latin America and exported to other countries, such as USA and Spain. DL is traditionally prepared by concentrating 3% w/v fat milk with sucrose and vanilla until ~70% total soluble solids is reached, obtaining a minimum fat content of 6% w/w. As DL is the most-consumed sweet spread in Argentina, particularly by children, it was an obvious candidate for substitution with respect to saturated fats.Fil: Ranalli, Natalia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; ArgentinaFil: Andres, Silvina Cecilia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; ArgentinaFil: Califano, Alicia Noemi. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; ArgentinaAmerican Oil Chemists' Society2017-12info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionhttp://purl.org/coar/resource_type/c_6501info:ar-repo/semantics/articuloapplication/pdfapplication/pdfapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/11336/57894Ranalli, Natalia; Andres, Silvina Cecilia; Califano, Alicia Noemi; A dulce de leche-like product with the lipid profile of pecan oil; American Oil Chemists' Society; INFORM; 28; 10; 12-2017; 28-301528-9303CONICET DigitalCONICETenginfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.informmagazine-digital.org/informmagazine/november_december_2017/MobilePagedReplica.action?search_term=Califano&doc_id=-1&pm=2&folio=28#pg30info:eu-repo/semantics/openAccesshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/reponame:CONICET Digital (CONICET)instname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas2025-10-15T14:43:23Zoai:ri.conicet.gov.ar:11336/57894instacron:CONICETInstitucionalhttp://ri.conicet.gov.ar/Organismo científico-tecnológicoNo correspondehttp://ri.conicet.gov.ar/oai/requestdasensio@conicet.gov.ar; lcarlino@conicet.gov.arArgentinaNo correspondeNo correspondeNo correspondeopendoar:34982025-10-15 14:43:23.544CONICET Digital (CONICET) - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicasfalse |
dc.title.none.fl_str_mv |
A dulce de leche-like product with the lipid profile of pecan oil |
title |
A dulce de leche-like product with the lipid profile of pecan oil |
spellingShingle |
A dulce de leche-like product with the lipid profile of pecan oil Ranalli, Natalia Dulce de Leche Pecan Oil Texture Quality |
title_short |
A dulce de leche-like product with the lipid profile of pecan oil |
title_full |
A dulce de leche-like product with the lipid profile of pecan oil |
title_fullStr |
A dulce de leche-like product with the lipid profile of pecan oil |
title_full_unstemmed |
A dulce de leche-like product with the lipid profile of pecan oil |
title_sort |
A dulce de leche-like product with the lipid profile of pecan oil |
dc.creator.none.fl_str_mv |
Ranalli, Natalia Andres, Silvina Cecilia Califano, Alicia Noemi |
author |
Ranalli, Natalia |
author_facet |
Ranalli, Natalia Andres, Silvina Cecilia Califano, Alicia Noemi |
author_role |
author |
author2 |
Andres, Silvina Cecilia Califano, Alicia Noemi |
author2_role |
author author |
dc.subject.none.fl_str_mv |
Dulce de Leche Pecan Oil Texture Quality |
topic |
Dulce de Leche Pecan Oil Texture Quality |
purl_subject.fl_str_mv |
https://purl.org/becyt/ford/2.11 https://purl.org/becyt/ford/2 |
dc.description.none.fl_txt_mv |
Dulce de leche (DL), a concentrated sweetened milk product, is highly consumed in Latin America and exported to other countries, such as USA and Spain. DL is traditionally prepared by concentrating 3% w/v fat milk with sucrose and vanilla until ~70% total soluble solids is reached, obtaining a minimum fat content of 6% w/w. As DL is the most-consumed sweet spread in Argentina, particularly by children, it was an obvious candidate for substitution with respect to saturated fats. Fil: Ranalli, Natalia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina Fil: Andres, Silvina Cecilia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina Fil: Califano, Alicia Noemi. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina |
description |
Dulce de leche (DL), a concentrated sweetened milk product, is highly consumed in Latin America and exported to other countries, such as USA and Spain. DL is traditionally prepared by concentrating 3% w/v fat milk with sucrose and vanilla until ~70% total soluble solids is reached, obtaining a minimum fat content of 6% w/w. As DL is the most-consumed sweet spread in Argentina, particularly by children, it was an obvious candidate for substitution with respect to saturated fats. |
publishDate |
2017 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2017-12 |
dc.type.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 info:ar-repo/semantics/articulo |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.none.fl_str_mv |
http://hdl.handle.net/11336/57894 Ranalli, Natalia; Andres, Silvina Cecilia; Califano, Alicia Noemi; A dulce de leche-like product with the lipid profile of pecan oil; American Oil Chemists' Society; INFORM; 28; 10; 12-2017; 28-30 1528-9303 CONICET Digital CONICET |
url |
http://hdl.handle.net/11336/57894 |
identifier_str_mv |
Ranalli, Natalia; Andres, Silvina Cecilia; Califano, Alicia Noemi; A dulce de leche-like product with the lipid profile of pecan oil; American Oil Chemists' Society; INFORM; 28; 10; 12-2017; 28-30 1528-9303 CONICET Digital CONICET |
dc.language.none.fl_str_mv |
eng |
language |
eng |
dc.relation.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.informmagazine-digital.org/informmagazine/november_december_2017/MobilePagedReplica.action?search_term=Califano&doc_id=-1&pm=2&folio=28#pg30 |
dc.rights.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/ |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
rights_invalid_str_mv |
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/ |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf application/pdf application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
American Oil Chemists' Society |
publisher.none.fl_str_mv |
American Oil Chemists' Society |
dc.source.none.fl_str_mv |
reponame:CONICET Digital (CONICET) instname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas |
reponame_str |
CONICET Digital (CONICET) |
collection |
CONICET Digital (CONICET) |
instname_str |
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas |
repository.name.fl_str_mv |
CONICET Digital (CONICET) - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas |
repository.mail.fl_str_mv |
dasensio@conicet.gov.ar; lcarlino@conicet.gov.ar |
_version_ |
1846082938905559040 |
score |
13.22299 |