A dulce de leche-like product with the lipid profile of pecan oil

Autores
Ranalli, Natalia; Andres, Silvina Cecilia; Califano, Alicia Noemi
Año de publicación
2017
Idioma
inglés
Tipo de recurso
artículo
Estado
versión publicada
Descripción
Dulce de leche (DL), a concentrated sweetened milk product, is highly consumed in Latin America and exported to other countries, such as USA and Spain. DL is traditionally prepared by concentrating 3% w/v fat milk with sucrose and vanilla until ~70% total soluble solids is reached, obtaining a minimum fat content of 6% w/w. As DL is the most-consumed sweet spread in Argentina, particularly by children, it was an obvious candidate for substitution with respect to saturated fats.
Fil: Ranalli, Natalia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
Fil: Andres, Silvina Cecilia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
Fil: Califano, Alicia Noemi. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
Materia
Dulce de Leche
Pecan Oil
Texture
Quality
Nivel de accesibilidad
acceso abierto
Condiciones de uso
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
Repositorio
CONICET Digital (CONICET)
Institución
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
OAI Identificador
oai:ri.conicet.gov.ar:11336/57894

id CONICETDig_2388a85d6555482b54bbda4592a6f87e
oai_identifier_str oai:ri.conicet.gov.ar:11336/57894
network_acronym_str CONICETDig
repository_id_str 3498
network_name_str CONICET Digital (CONICET)
spelling A dulce de leche-like product with the lipid profile of pecan oilRanalli, NataliaAndres, Silvina CeciliaCalifano, Alicia NoemiDulce de LechePecan OilTextureQualityhttps://purl.org/becyt/ford/2.11https://purl.org/becyt/ford/2Dulce de leche (DL), a concentrated sweetened milk product, is highly consumed in Latin America and exported to other countries, such as USA and Spain. DL is traditionally prepared by concentrating 3% w/v fat milk with sucrose and vanilla until ~70% total soluble solids is reached, obtaining a minimum fat content of 6% w/w. As DL is the most-consumed sweet spread in Argentina, particularly by children, it was an obvious candidate for substitution with respect to saturated fats.Fil: Ranalli, Natalia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; ArgentinaFil: Andres, Silvina Cecilia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; ArgentinaFil: Califano, Alicia Noemi. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; ArgentinaAmerican Oil Chemists' Society2017-12info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionhttp://purl.org/coar/resource_type/c_6501info:ar-repo/semantics/articuloapplication/pdfapplication/pdfapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/11336/57894Ranalli, Natalia; Andres, Silvina Cecilia; Califano, Alicia Noemi; A dulce de leche-like product with the lipid profile of pecan oil; American Oil Chemists' Society; INFORM; 28; 10; 12-2017; 28-301528-9303CONICET DigitalCONICETenginfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.informmagazine-digital.org/informmagazine/november_december_2017/MobilePagedReplica.action?search_term=Califano&doc_id=-1&pm=2&folio=28#pg30info:eu-repo/semantics/openAccesshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/reponame:CONICET Digital (CONICET)instname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas2025-10-15T14:43:23Zoai:ri.conicet.gov.ar:11336/57894instacron:CONICETInstitucionalhttp://ri.conicet.gov.ar/Organismo científico-tecnológicoNo correspondehttp://ri.conicet.gov.ar/oai/requestdasensio@conicet.gov.ar; lcarlino@conicet.gov.arArgentinaNo correspondeNo correspondeNo correspondeopendoar:34982025-10-15 14:43:23.544CONICET Digital (CONICET) - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicasfalse
dc.title.none.fl_str_mv A dulce de leche-like product with the lipid profile of pecan oil
title A dulce de leche-like product with the lipid profile of pecan oil
spellingShingle A dulce de leche-like product with the lipid profile of pecan oil
Ranalli, Natalia
Dulce de Leche
Pecan Oil
Texture
Quality
title_short A dulce de leche-like product with the lipid profile of pecan oil
title_full A dulce de leche-like product with the lipid profile of pecan oil
title_fullStr A dulce de leche-like product with the lipid profile of pecan oil
title_full_unstemmed A dulce de leche-like product with the lipid profile of pecan oil
title_sort A dulce de leche-like product with the lipid profile of pecan oil
dc.creator.none.fl_str_mv Ranalli, Natalia
Andres, Silvina Cecilia
Califano, Alicia Noemi
author Ranalli, Natalia
author_facet Ranalli, Natalia
Andres, Silvina Cecilia
Califano, Alicia Noemi
author_role author
author2 Andres, Silvina Cecilia
Califano, Alicia Noemi
author2_role author
author
dc.subject.none.fl_str_mv Dulce de Leche
Pecan Oil
Texture
Quality
topic Dulce de Leche
Pecan Oil
Texture
Quality
purl_subject.fl_str_mv https://purl.org/becyt/ford/2.11
https://purl.org/becyt/ford/2
dc.description.none.fl_txt_mv Dulce de leche (DL), a concentrated sweetened milk product, is highly consumed in Latin America and exported to other countries, such as USA and Spain. DL is traditionally prepared by concentrating 3% w/v fat milk with sucrose and vanilla until ~70% total soluble solids is reached, obtaining a minimum fat content of 6% w/w. As DL is the most-consumed sweet spread in Argentina, particularly by children, it was an obvious candidate for substitution with respect to saturated fats.
Fil: Ranalli, Natalia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
Fil: Andres, Silvina Cecilia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
Fil: Califano, Alicia Noemi. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
description Dulce de leche (DL), a concentrated sweetened milk product, is highly consumed in Latin America and exported to other countries, such as USA and Spain. DL is traditionally prepared by concentrating 3% w/v fat milk with sucrose and vanilla until ~70% total soluble solids is reached, obtaining a minimum fat content of 6% w/w. As DL is the most-consumed sweet spread in Argentina, particularly by children, it was an obvious candidate for substitution with respect to saturated fats.
publishDate 2017
dc.date.none.fl_str_mv 2017-12
dc.type.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
info:ar-repo/semantics/articulo
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.none.fl_str_mv http://hdl.handle.net/11336/57894
Ranalli, Natalia; Andres, Silvina Cecilia; Califano, Alicia Noemi; A dulce de leche-like product with the lipid profile of pecan oil; American Oil Chemists' Society; INFORM; 28; 10; 12-2017; 28-30
1528-9303
CONICET Digital
CONICET
url http://hdl.handle.net/11336/57894
identifier_str_mv Ranalli, Natalia; Andres, Silvina Cecilia; Califano, Alicia Noemi; A dulce de leche-like product with the lipid profile of pecan oil; American Oil Chemists' Society; INFORM; 28; 10; 12-2017; 28-30
1528-9303
CONICET Digital
CONICET
dc.language.none.fl_str_mv eng
language eng
dc.relation.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.informmagazine-digital.org/informmagazine/november_december_2017/MobilePagedReplica.action?search_term=Califano&doc_id=-1&pm=2&folio=28#pg30
dc.rights.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/openAccess
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
eu_rights_str_mv openAccess
rights_invalid_str_mv https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
application/pdf
application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv American Oil Chemists' Society
publisher.none.fl_str_mv American Oil Chemists' Society
dc.source.none.fl_str_mv reponame:CONICET Digital (CONICET)
instname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
reponame_str CONICET Digital (CONICET)
collection CONICET Digital (CONICET)
instname_str Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
repository.name.fl_str_mv CONICET Digital (CONICET) - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
repository.mail.fl_str_mv dasensio@conicet.gov.ar; lcarlino@conicet.gov.ar
_version_ 1846082938905559040
score 13.22299