Effects of tomato extract on cytokine profile of human peripheral blood mononuclear Cells (PBMCs)

Autores
Godoy, Maria Fernanda; Diaz Prieto, Ligia Esperanza; Nova Rebato, Esther; Insani, Ester Marina; Marcos, Ascensión; Slobodianik, Nora Haydee
Año de publicación
2016
Idioma
inglés
Tipo de recurso
artículo
Estado
versión aceptada
Descripción
Objective: This study was aimed to evaluate the effect of the addition of tomato extract (TE) on cytokine production. Conclusion: In the in vitro system performed in this study, a physiological amount of α-tocopherol (20μM) and the corresponding level of lycopene from tomato have shown to be able to produce an anti-inflammatory effect.
Inst. de Biotecnología
Fil: Godoy, Maria Fernanda. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina
Fil: Diaz Prieto, Ligia Esperanza. CSIC. ICTAN. Grupo de Inmunonutrición; España
Fil: Nova Rebato, Esther CSIC. ICTAN. Grupo de Inmunonutrición; España
Fil: Slobodianik, Nora Haydee. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
Fil: Insani, Ester Marina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto de Biotecnología; Argentina
Fil: Marcos, Ascensión CSIC. ICTAN. Grupo de Inmunonutrición; España
Fuente
FASEB journal 30 (1) : Supplement lb365
Materia
Tomate
Extractos
Citoquinas
Células Sanguíneas
Género Humano
Tomatoes
Extracts
Cytokines
Blood Cells
Mankind
Nivel de accesibilidad
acceso restringido
Condiciones de uso
Repositorio
INTA Digital (INTA)
Institución
Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
OAI Identificador
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