Effect of temperature increase on vegetative development, berry and wine compposition on CV. Malbec, Mendoza
- Autores
- Bustos Morgani, Marianela; Fanzone, Martín Leandro; Sari, Santiago Eduardo; Gallo, Agustina Eugenia; Perez Peña, Jorge Esteban; Prieto, Jorge Alejandro
- Año de publicación
- 2025
- Idioma
- español castellano
- Tipo de recurso
- documento de conferencia
- Estado
- versión publicada
- Descripción
- Recent studies have predicted an increase of temperature in the main winegrowing regions of Argentina for the present century. A sustained increase in temperature may produce an advance in the phenological cycle, an increase in the concentration of berry sugar, in the alcohol content of the wines and a decrease in anthocyanins concentration, decoupling anthocyanins and sugars accumulation in the berry.
EEA Mendoza
Fil: Bustos Morgani, Marianela. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Mendoza; Argentina
Fil: Bustos Morgani, Marianela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (CONICET); Argentina
Fil: Gallo, Agustina Eugenia. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Mendoza; Argentina
Fil: Gallo, Agustina Eugenia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (CONICET); Argentina
Fil: Fanzone, Martin Leandro. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Mendoza; Argentina
Fil: Sari, Santiago Eduardo. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Mendoza; Argentina
Fil: Martinelli Daniela. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Mendoza; Argentina
Fil: Perez Peña Jorge Esteban. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Mendoza; Argentina
Fil: Prieto Jorge Alejandro Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Mendoza; Argentina - Fuente
- 41º Congreso Mundial de la Viña y el Vino. INAVI. Punta del Este, 19 al 23 de noviembre de 2018
- Materia
-
Temperature
Grapevines
Viticulture
Temperatura
Vid
Viticultura
Malbec - Nivel de accesibilidad
- acceso abierto
- Condiciones de uso
- http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
- Repositorio
- Institución
- Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
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