Effect of temperature increase on vegetative development, berry and wine compposition on CV. Malbec, Mendoza

Autores
Bustos Morgani, Marianela; Fanzone, Martín Leandro; Sari, Santiago Eduardo; Gallo, Agustina Eugenia; Perez Peña, Jorge Esteban; Prieto, Jorge Alejandro
Año de publicación
2025
Idioma
español castellano
Tipo de recurso
documento de conferencia
Estado
versión publicada
Descripción
Recent studies have predicted an increase of temperature in the main winegrowing regions of Argentina for the present century. A sustained increase in temperature may produce an advance in the phenological cycle, an increase in the concentration of berry sugar, in the alcohol content of the wines and a decrease in anthocyanins concentration, decoupling anthocyanins and sugars accumulation in the berry.
EEA Mendoza
Fil: Bustos Morgani, Marianela. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Mendoza; Argentina
Fil: Bustos Morgani, Marianela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (CONICET); Argentina
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Fil: Gallo, Agustina Eugenia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (CONICET); Argentina
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Fil: Sari, Santiago Eduardo. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Mendoza; Argentina
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Fil: Perez Peña Jorge Esteban. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Mendoza; Argentina
Fil: Prieto Jorge Alejandro Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Mendoza; Argentina
Fuente
41º Congreso Mundial de la Viña y el Vino. INAVI. Punta del Este, 19 al 23 de noviembre de 2018
Materia
Temperature
Grapevines
Viticulture
Temperatura
Vid
Viticultura
Malbec
Nivel de accesibilidad
acceso abierto
Condiciones de uso
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
Repositorio
INTA Digital (INTA)
Institución
Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
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