Chapter 3 - Strategies to reduce lipid consumption
- Autores
- Marszałek, Krystian; Barba-Orellana, Sonia; Barba, Francisco J.; Denoya, Gabriela Inés; Świeca, Michał; Dżugan, Małgorzata; Zhu, Zhenzhou; Li, Shuyi
- Año de publicación
- 2020
- Idioma
- inglés
- Tipo de recurso
- parte de libro
- Estado
- versión publicada
- Descripción
- Lipids are macronutrients that have important functions in the body like storing energy, signaling, and acting as structural components in cell membranes. However, the daily consumption of a high-lipid diet has been involved in the development and maintenance of obesity, a disease which its prevalence is increasing globally. Because of that, the food industry is working in strategies to develop new food products with the aim of reducing the lipid intake. Among these strategies are (1) changes in the structural design of food, (2) the use of carbohydrate and/or fat substitutes, and (3) the inhibition of enzymes responsible for the digestion of sugars and/or lipids. These strategies will be described in the chapter in order to show the advances in food technology to achieve the reduction of lipid content in food products.
Fil: Marszałek, Krystian. Instituto Wacław Dąbrowski de Biotecnología Agrícola y Alimentaria. Departamento de Tecnología de Productos de Frutas y Verduras; Polonia. Universidad de Rzeszów. Instituto de Tecnología de Alimentos y Nutrición, Facultad de Ciencias Naturales. Departamento de Química y Toxicología de Alimentos; Polonia.
Fil: Barba-Orellana, Sonia. Hospital General Universitario de Valencia. Centro Sanitario Integrado de Xirivella; España.
Fil: Barba, Francisco J. Universidad de Valencia (UV). Facultad de Farmacia, Medicina Preventiva y Salud Pública, Departamento de Ciencia de Alimentos, Toxicología y Medicina Forense. Nutrición y Ciencia de Alimentos; España.
Fil: Denoya, Gabriela Inés. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto Tecnología de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (CONICET); Argentina.
Fil: Świeca, Michał. Universidad de Ciencias de la Vida (UP-Lublin). Departamento de Bioquímica y Química de Alimentos; Polonia
Fil: Dżugan, Małgorzata. Universidad de Rzeszów. Instituto de Tecnología de Alimentos y Nutrición, Facultad de Ciencias Naturales. Departamento de Química y Toxicología de Alimentos; Polonia.
Fil: Zhu, Zhenzhou. Universidad Politécnica de Wuhan. Escuela de Ciencia e Ingeniería de Alimentos; China.
Fil: Li, Shuyi. Universidad Politécnica de Wuhan. Escuela de Ciencia e Ingeniería de Alimentos; China. - Fuente
- Agri-Food Industry Strategies for Healthy Diets and Sustainability New Challenges in Nutrition and Public Health 2020, p. 91-102
- Materia
-
Lipids
Reduction
Digestion
Lípidos
Reducción
Digestión
Structural Design
Diseño Estructural - Nivel de accesibilidad
- acceso restringido
- Condiciones de uso
- Repositorio
- Institución
- Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
- OAI Identificador
- oai:localhost:20.500.12123/7303
Ver los metadatos del registro completo
id |
INTADig_727b843467d15f70152680ffbd182b18 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:localhost:20.500.12123/7303 |
network_acronym_str |
INTADig |
repository_id_str |
l |
network_name_str |
INTA Digital (INTA) |
spelling |
Chapter 3 - Strategies to reduce lipid consumptionMarszałek, KrystianBarba-Orellana, SoniaBarba, Francisco J.Denoya, Gabriela InésŚwieca, MichałDżugan, MałgorzataZhu, ZhenzhouLi, ShuyiLipidsReductionDigestionLípidosReducciónDigestiónStructural DesignDiseño EstructuralLipids are macronutrients that have important functions in the body like storing energy, signaling, and acting as structural components in cell membranes. However, the daily consumption of a high-lipid diet has been involved in the development and maintenance of obesity, a disease which its prevalence is increasing globally. Because of that, the food industry is working in strategies to develop new food products with the aim of reducing the lipid intake. Among these strategies are (1) changes in the structural design of food, (2) the use of carbohydrate and/or fat substitutes, and (3) the inhibition of enzymes responsible for the digestion of sugars and/or lipids. These strategies will be described in the chapter in order to show the advances in food technology to achieve the reduction of lipid content in food products.Fil: Marszałek, Krystian. Instituto Wacław Dąbrowski de Biotecnología Agrícola y Alimentaria. Departamento de Tecnología de Productos de Frutas y Verduras; Polonia. Universidad de Rzeszów. Instituto de Tecnología de Alimentos y Nutrición, Facultad de Ciencias Naturales. Departamento de Química y Toxicología de Alimentos; Polonia.Fil: Barba-Orellana, Sonia. Hospital General Universitario de Valencia. Centro Sanitario Integrado de Xirivella; España.Fil: Barba, Francisco J. Universidad de Valencia (UV). Facultad de Farmacia, Medicina Preventiva y Salud Pública, Departamento de Ciencia de Alimentos, Toxicología y Medicina Forense. Nutrición y Ciencia de Alimentos; España.Fil: Denoya, Gabriela Inés. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto Tecnología de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (CONICET); Argentina.Fil: Świeca, Michał. Universidad de Ciencias de la Vida (UP-Lublin). Departamento de Bioquímica y Química de Alimentos; PoloniaFil: Dżugan, Małgorzata. Universidad de Rzeszów. Instituto de Tecnología de Alimentos y Nutrición, Facultad de Ciencias Naturales. Departamento de Química y Toxicología de Alimentos; Polonia.Fil: Zhu, Zhenzhou. Universidad Politécnica de Wuhan. Escuela de Ciencia e Ingeniería de Alimentos; China.Fil: Li, Shuyi. Universidad Politécnica de Wuhan. Escuela de Ciencia e Ingeniería de Alimentos; China.Elsevier2020-05-22T19:33:55Z2020-05-22T19:33:55Z2020info:eu-repo/semantics/bookPartinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionhttp://purl.org/coar/resource_type/c_3248info:ar-repo/semantics/parteDeLibroapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/20.500.12123/7303https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128172261000035978-0-12-817226-1https://doi.org/10.1016/B978-0-12-817226-1.00003-5Agri-Food Industry Strategies for Healthy Diets and Sustainability New Challenges in Nutrition and Public Health 2020, p. 91-102reponame:INTA Digital (INTA)instname:Instituto Nacional de Tecnología Agropecuariaenginfo:eu-repo/semantics/restrictedAccess2025-09-29T13:44:56Zoai:localhost:20.500.12123/7303instacron:INTAInstitucionalhttp://repositorio.inta.gob.ar/Organismo científico-tecnológicoNo correspondehttp://repositorio.inta.gob.ar/oai/requesttripaldi.nicolas@inta.gob.arArgentinaNo correspondeNo correspondeNo correspondeopendoar:l2025-09-29 13:44:57.056INTA Digital (INTA) - Instituto Nacional de Tecnología Agropecuariafalse |
dc.title.none.fl_str_mv |
Chapter 3 - Strategies to reduce lipid consumption |
title |
Chapter 3 - Strategies to reduce lipid consumption |
spellingShingle |
Chapter 3 - Strategies to reduce lipid consumption Marszałek, Krystian Lipids Reduction Digestion Lípidos Reducción Digestión Structural Design Diseño Estructural |
title_short |
Chapter 3 - Strategies to reduce lipid consumption |
title_full |
Chapter 3 - Strategies to reduce lipid consumption |
title_fullStr |
Chapter 3 - Strategies to reduce lipid consumption |
title_full_unstemmed |
Chapter 3 - Strategies to reduce lipid consumption |
title_sort |
Chapter 3 - Strategies to reduce lipid consumption |
dc.creator.none.fl_str_mv |
Marszałek, Krystian Barba-Orellana, Sonia Barba, Francisco J. Denoya, Gabriela Inés Świeca, Michał Dżugan, Małgorzata Zhu, Zhenzhou Li, Shuyi |
author |
Marszałek, Krystian |
author_facet |
Marszałek, Krystian Barba-Orellana, Sonia Barba, Francisco J. Denoya, Gabriela Inés Świeca, Michał Dżugan, Małgorzata Zhu, Zhenzhou Li, Shuyi |
author_role |
author |
author2 |
Barba-Orellana, Sonia Barba, Francisco J. Denoya, Gabriela Inés Świeca, Michał Dżugan, Małgorzata Zhu, Zhenzhou Li, Shuyi |
author2_role |
author author author author author author author |
dc.subject.none.fl_str_mv |
Lipids Reduction Digestion Lípidos Reducción Digestión Structural Design Diseño Estructural |
topic |
Lipids Reduction Digestion Lípidos Reducción Digestión Structural Design Diseño Estructural |
dc.description.none.fl_txt_mv |
Lipids are macronutrients that have important functions in the body like storing energy, signaling, and acting as structural components in cell membranes. However, the daily consumption of a high-lipid diet has been involved in the development and maintenance of obesity, a disease which its prevalence is increasing globally. Because of that, the food industry is working in strategies to develop new food products with the aim of reducing the lipid intake. Among these strategies are (1) changes in the structural design of food, (2) the use of carbohydrate and/or fat substitutes, and (3) the inhibition of enzymes responsible for the digestion of sugars and/or lipids. These strategies will be described in the chapter in order to show the advances in food technology to achieve the reduction of lipid content in food products. Fil: Marszałek, Krystian. Instituto Wacław Dąbrowski de Biotecnología Agrícola y Alimentaria. Departamento de Tecnología de Productos de Frutas y Verduras; Polonia. Universidad de Rzeszów. Instituto de Tecnología de Alimentos y Nutrición, Facultad de Ciencias Naturales. Departamento de Química y Toxicología de Alimentos; Polonia. Fil: Barba-Orellana, Sonia. Hospital General Universitario de Valencia. Centro Sanitario Integrado de Xirivella; España. Fil: Barba, Francisco J. Universidad de Valencia (UV). Facultad de Farmacia, Medicina Preventiva y Salud Pública, Departamento de Ciencia de Alimentos, Toxicología y Medicina Forense. Nutrición y Ciencia de Alimentos; España. Fil: Denoya, Gabriela Inés. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto Tecnología de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (CONICET); Argentina. Fil: Świeca, Michał. Universidad de Ciencias de la Vida (UP-Lublin). Departamento de Bioquímica y Química de Alimentos; Polonia Fil: Dżugan, Małgorzata. Universidad de Rzeszów. Instituto de Tecnología de Alimentos y Nutrición, Facultad de Ciencias Naturales. Departamento de Química y Toxicología de Alimentos; Polonia. Fil: Zhu, Zhenzhou. Universidad Politécnica de Wuhan. Escuela de Ciencia e Ingeniería de Alimentos; China. Fil: Li, Shuyi. Universidad Politécnica de Wuhan. Escuela de Ciencia e Ingeniería de Alimentos; China. |
description |
Lipids are macronutrients that have important functions in the body like storing energy, signaling, and acting as structural components in cell membranes. However, the daily consumption of a high-lipid diet has been involved in the development and maintenance of obesity, a disease which its prevalence is increasing globally. Because of that, the food industry is working in strategies to develop new food products with the aim of reducing the lipid intake. Among these strategies are (1) changes in the structural design of food, (2) the use of carbohydrate and/or fat substitutes, and (3) the inhibition of enzymes responsible for the digestion of sugars and/or lipids. These strategies will be described in the chapter in order to show the advances in food technology to achieve the reduction of lipid content in food products. |
publishDate |
2020 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2020-05-22T19:33:55Z 2020-05-22T19:33:55Z 2020 |
dc.type.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/bookPart info:eu-repo/semantics/publishedVersion http://purl.org/coar/resource_type/c_3248 info:ar-repo/semantics/parteDeLibro |
format |
bookPart |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.none.fl_str_mv |
http://hdl.handle.net/20.500.12123/7303 https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128172261000035 978-0-12-817226-1 https://doi.org/10.1016/B978-0-12-817226-1.00003-5 |
url |
http://hdl.handle.net/20.500.12123/7303 https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128172261000035 https://doi.org/10.1016/B978-0-12-817226-1.00003-5 |
identifier_str_mv |
978-0-12-817226-1 |
dc.language.none.fl_str_mv |
eng |
language |
eng |
dc.rights.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess |
eu_rights_str_mv |
restrictedAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Elsevier |
publisher.none.fl_str_mv |
Elsevier |
dc.source.none.fl_str_mv |
Agri-Food Industry Strategies for Healthy Diets and Sustainability New Challenges in Nutrition and Public Health 2020, p. 91-102 reponame:INTA Digital (INTA) instname:Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria |
reponame_str |
INTA Digital (INTA) |
collection |
INTA Digital (INTA) |
instname_str |
Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria |
repository.name.fl_str_mv |
INTA Digital (INTA) - Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria |
repository.mail.fl_str_mv |
tripaldi.nicolas@inta.gob.ar |
_version_ |
1844619144556707840 |
score |
12.559606 |