Chapter 3 - Strategies to reduce lipid consumption

Autores
Marszałek, Krystian; Barba-Orellana, Sonia; Barba, Francisco J.; Denoya, Gabriela Inés; Świeca, Michał; Dżugan, Małgorzata; Zhu, Zhenzhou; Li, Shuyi
Año de publicación
2020
Idioma
inglés
Tipo de recurso
parte de libro
Estado
versión publicada
Descripción
Lipids are macronutrients that have important functions in the body like storing energy, signaling, and acting as structural components in cell membranes. However, the daily consumption of a high-lipid diet has been involved in the development and maintenance of obesity, a disease which its prevalence is increasing globally. Because of that, the food industry is working in strategies to develop new food products with the aim of reducing the lipid intake. Among these strategies are (1) changes in the structural design of food, (2) the use of carbohydrate and/or fat substitutes, and (3) the inhibition of enzymes responsible for the digestion of sugars and/or lipids. These strategies will be described in the chapter in order to show the advances in food technology to achieve the reduction of lipid content in food products.
Fil: Marszałek, Krystian. Instituto Wacław Dąbrowski de Biotecnología Agrícola y Alimentaria. Departamento de Tecnología de Productos de Frutas y Verduras; Polonia. Universidad de Rzeszów. Instituto de Tecnología de Alimentos y Nutrición, Facultad de Ciencias Naturales. Departamento de Química y Toxicología de Alimentos; Polonia.
Fil: Barba-Orellana, Sonia. Hospital General Universitario de Valencia. Centro Sanitario Integrado de Xirivella; España.
Fil: Barba, Francisco J. Universidad de Valencia (UV). Facultad de Farmacia, Medicina Preventiva y Salud Pública, Departamento de Ciencia de Alimentos, Toxicología y Medicina Forense. Nutrición y Ciencia de Alimentos; España.
Fil: Denoya, Gabriela Inés. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto Tecnología de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (CONICET); Argentina.
Fil: Świeca, Michał. Universidad de Ciencias de la Vida (UP-Lublin). Departamento de Bioquímica y Química de Alimentos; Polonia
Fil: Dżugan, Małgorzata. Universidad de Rzeszów. Instituto de Tecnología de Alimentos y Nutrición, Facultad de Ciencias Naturales. Departamento de Química y Toxicología de Alimentos; Polonia.
Fil: Zhu, Zhenzhou. Universidad Politécnica de Wuhan. Escuela de Ciencia e Ingeniería de Alimentos; China.
Fil: Li, Shuyi. Universidad Politécnica de Wuhan. Escuela de Ciencia e Ingeniería de Alimentos; China.
Fuente
Agri-Food Industry Strategies for Healthy Diets and Sustainability New Challenges in Nutrition and Public Health 2020, p. 91-102
Materia
Lipids
Reduction
Digestion
Lípidos
Reducción
Digestión
Structural Design
Diseño Estructural
Nivel de accesibilidad
acceso restringido
Condiciones de uso
Repositorio
INTA Digital (INTA)
Institución
Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
OAI Identificador
oai:localhost:20.500.12123/7303

id INTADig_727b843467d15f70152680ffbd182b18
oai_identifier_str oai:localhost:20.500.12123/7303
network_acronym_str INTADig
repository_id_str l
network_name_str INTA Digital (INTA)
spelling Chapter 3 - Strategies to reduce lipid consumptionMarszałek, KrystianBarba-Orellana, SoniaBarba, Francisco J.Denoya, Gabriela InésŚwieca, MichałDżugan, MałgorzataZhu, ZhenzhouLi, ShuyiLipidsReductionDigestionLípidosReducciónDigestiónStructural DesignDiseño EstructuralLipids are macronutrients that have important functions in the body like storing energy, signaling, and acting as structural components in cell membranes. However, the daily consumption of a high-lipid diet has been involved in the development and maintenance of obesity, a disease which its prevalence is increasing globally. Because of that, the food industry is working in strategies to develop new food products with the aim of reducing the lipid intake. Among these strategies are (1) changes in the structural design of food, (2) the use of carbohydrate and/or fat substitutes, and (3) the inhibition of enzymes responsible for the digestion of sugars and/or lipids. These strategies will be described in the chapter in order to show the advances in food technology to achieve the reduction of lipid content in food products.Fil: Marszałek, Krystian. Instituto Wacław Dąbrowski de Biotecnología Agrícola y Alimentaria. Departamento de Tecnología de Productos de Frutas y Verduras; Polonia. Universidad de Rzeszów. Instituto de Tecnología de Alimentos y Nutrición, Facultad de Ciencias Naturales. Departamento de Química y Toxicología de Alimentos; Polonia.Fil: Barba-Orellana, Sonia. Hospital General Universitario de Valencia. Centro Sanitario Integrado de Xirivella; España.Fil: Barba, Francisco J. Universidad de Valencia (UV). Facultad de Farmacia, Medicina Preventiva y Salud Pública, Departamento de Ciencia de Alimentos, Toxicología y Medicina Forense. Nutrición y Ciencia de Alimentos; España.Fil: Denoya, Gabriela Inés. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto Tecnología de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (CONICET); Argentina.Fil: Świeca, Michał. Universidad de Ciencias de la Vida (UP-Lublin). Departamento de Bioquímica y Química de Alimentos; PoloniaFil: Dżugan, Małgorzata. Universidad de Rzeszów. Instituto de Tecnología de Alimentos y Nutrición, Facultad de Ciencias Naturales. Departamento de Química y Toxicología de Alimentos; Polonia.Fil: Zhu, Zhenzhou. Universidad Politécnica de Wuhan. Escuela de Ciencia e Ingeniería de Alimentos; China.Fil: Li, Shuyi. Universidad Politécnica de Wuhan. Escuela de Ciencia e Ingeniería de Alimentos; China.Elsevier2020-05-22T19:33:55Z2020-05-22T19:33:55Z2020info:eu-repo/semantics/bookPartinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionhttp://purl.org/coar/resource_type/c_3248info:ar-repo/semantics/parteDeLibroapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/20.500.12123/7303https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128172261000035978-0-12-817226-1https://doi.org/10.1016/B978-0-12-817226-1.00003-5Agri-Food Industry Strategies for Healthy Diets and Sustainability New Challenges in Nutrition and Public Health 2020, p. 91-102reponame:INTA Digital (INTA)instname:Instituto Nacional de Tecnología Agropecuariaenginfo:eu-repo/semantics/restrictedAccess2025-09-29T13:44:56Zoai:localhost:20.500.12123/7303instacron:INTAInstitucionalhttp://repositorio.inta.gob.ar/Organismo científico-tecnológicoNo correspondehttp://repositorio.inta.gob.ar/oai/requesttripaldi.nicolas@inta.gob.arArgentinaNo correspondeNo correspondeNo correspondeopendoar:l2025-09-29 13:44:57.056INTA Digital (INTA) - Instituto Nacional de Tecnología Agropecuariafalse
dc.title.none.fl_str_mv Chapter 3 - Strategies to reduce lipid consumption
title Chapter 3 - Strategies to reduce lipid consumption
spellingShingle Chapter 3 - Strategies to reduce lipid consumption
Marszałek, Krystian
Lipids
Reduction
Digestion
Lípidos
Reducción
Digestión
Structural Design
Diseño Estructural
title_short Chapter 3 - Strategies to reduce lipid consumption
title_full Chapter 3 - Strategies to reduce lipid consumption
title_fullStr Chapter 3 - Strategies to reduce lipid consumption
title_full_unstemmed Chapter 3 - Strategies to reduce lipid consumption
title_sort Chapter 3 - Strategies to reduce lipid consumption
dc.creator.none.fl_str_mv Marszałek, Krystian
Barba-Orellana, Sonia
Barba, Francisco J.
Denoya, Gabriela Inés
Świeca, Michał
Dżugan, Małgorzata
Zhu, Zhenzhou
Li, Shuyi
author Marszałek, Krystian
author_facet Marszałek, Krystian
Barba-Orellana, Sonia
Barba, Francisco J.
Denoya, Gabriela Inés
Świeca, Michał
Dżugan, Małgorzata
Zhu, Zhenzhou
Li, Shuyi
author_role author
author2 Barba-Orellana, Sonia
Barba, Francisco J.
Denoya, Gabriela Inés
Świeca, Michał
Dżugan, Małgorzata
Zhu, Zhenzhou
Li, Shuyi
author2_role author
author
author
author
author
author
author
dc.subject.none.fl_str_mv Lipids
Reduction
Digestion
Lípidos
Reducción
Digestión
Structural Design
Diseño Estructural
topic Lipids
Reduction
Digestion
Lípidos
Reducción
Digestión
Structural Design
Diseño Estructural
dc.description.none.fl_txt_mv Lipids are macronutrients that have important functions in the body like storing energy, signaling, and acting as structural components in cell membranes. However, the daily consumption of a high-lipid diet has been involved in the development and maintenance of obesity, a disease which its prevalence is increasing globally. Because of that, the food industry is working in strategies to develop new food products with the aim of reducing the lipid intake. Among these strategies are (1) changes in the structural design of food, (2) the use of carbohydrate and/or fat substitutes, and (3) the inhibition of enzymes responsible for the digestion of sugars and/or lipids. These strategies will be described in the chapter in order to show the advances in food technology to achieve the reduction of lipid content in food products.
Fil: Marszałek, Krystian. Instituto Wacław Dąbrowski de Biotecnología Agrícola y Alimentaria. Departamento de Tecnología de Productos de Frutas y Verduras; Polonia. Universidad de Rzeszów. Instituto de Tecnología de Alimentos y Nutrición, Facultad de Ciencias Naturales. Departamento de Química y Toxicología de Alimentos; Polonia.
Fil: Barba-Orellana, Sonia. Hospital General Universitario de Valencia. Centro Sanitario Integrado de Xirivella; España.
Fil: Barba, Francisco J. Universidad de Valencia (UV). Facultad de Farmacia, Medicina Preventiva y Salud Pública, Departamento de Ciencia de Alimentos, Toxicología y Medicina Forense. Nutrición y Ciencia de Alimentos; España.
Fil: Denoya, Gabriela Inés. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto Tecnología de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (CONICET); Argentina.
Fil: Świeca, Michał. Universidad de Ciencias de la Vida (UP-Lublin). Departamento de Bioquímica y Química de Alimentos; Polonia
Fil: Dżugan, Małgorzata. Universidad de Rzeszów. Instituto de Tecnología de Alimentos y Nutrición, Facultad de Ciencias Naturales. Departamento de Química y Toxicología de Alimentos; Polonia.
Fil: Zhu, Zhenzhou. Universidad Politécnica de Wuhan. Escuela de Ciencia e Ingeniería de Alimentos; China.
Fil: Li, Shuyi. Universidad Politécnica de Wuhan. Escuela de Ciencia e Ingeniería de Alimentos; China.
description Lipids are macronutrients that have important functions in the body like storing energy, signaling, and acting as structural components in cell membranes. However, the daily consumption of a high-lipid diet has been involved in the development and maintenance of obesity, a disease which its prevalence is increasing globally. Because of that, the food industry is working in strategies to develop new food products with the aim of reducing the lipid intake. Among these strategies are (1) changes in the structural design of food, (2) the use of carbohydrate and/or fat substitutes, and (3) the inhibition of enzymes responsible for the digestion of sugars and/or lipids. These strategies will be described in the chapter in order to show the advances in food technology to achieve the reduction of lipid content in food products.
publishDate 2020
dc.date.none.fl_str_mv 2020-05-22T19:33:55Z
2020-05-22T19:33:55Z
2020
dc.type.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/bookPart
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
http://purl.org/coar/resource_type/c_3248
info:ar-repo/semantics/parteDeLibro
format bookPart
status_str publishedVersion
dc.identifier.none.fl_str_mv http://hdl.handle.net/20.500.12123/7303
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128172261000035
978-0-12-817226-1
https://doi.org/10.1016/B978-0-12-817226-1.00003-5
url http://hdl.handle.net/20.500.12123/7303
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128172261000035
https://doi.org/10.1016/B978-0-12-817226-1.00003-5
identifier_str_mv 978-0-12-817226-1
dc.language.none.fl_str_mv eng
language eng
dc.rights.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
eu_rights_str_mv restrictedAccess
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv Elsevier
publisher.none.fl_str_mv Elsevier
dc.source.none.fl_str_mv Agri-Food Industry Strategies for Healthy Diets and Sustainability New Challenges in Nutrition and Public Health 2020, p. 91-102
reponame:INTA Digital (INTA)
instname:Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
reponame_str INTA Digital (INTA)
collection INTA Digital (INTA)
instname_str Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
repository.name.fl_str_mv INTA Digital (INTA) - Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
repository.mail.fl_str_mv tripaldi.nicolas@inta.gob.ar
_version_ 1844619144556707840
score 12.559606