Comparison of osmotic dehydration of Dixiland and Elegant Lady peach slices in glucose and sucrose solutions
- Autores
- Salvañal, Lara; Gabilondo, Julieta; Budde, Claudio Olaf; Corbino, Graciela Beatriz; Lara, Maria Valeria
- Año de publicación
- 2022
- Idioma
- inglés
- Tipo de recurso
- documento de conferencia
- Estado
- versión publicada
- Descripción
- Poster
Peach (Prunus persica) is a stone fruit with a fleshy pulp and a delicate aroma. Peach provides vitamins, fiber and antioxidant compounds, among others. Nevertheless, it is a perishable fruit. Dried fruit (D) is a strategy to maintain the provision of this healthy fruit during the whole year. Osmotic dehydration (OD) previous conventional drying is a pre treatment applied to fresh fruit in order to prevent browning or sugar caramelization during prolonged hot air exposure. Here, the effects of sugar type and cultivar on the nutritional and nutraceutical properties were studied using slices of peach of two commercial cultivars Dixiland (DX) and Elegant Lady (EL) using OD with sucrose or glucose as a pretreatment before conventional drying (D)
EEA San Pedro
Fil: Salvañal, Lara. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro de Estudios Fotosintéticos y Bioquímicos; Argentina
Fil: Salvañal, Lara. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Centro de Estudios Fotosintéticos y Bioquímicos; Argentina
Fil: Gabilondo, Julieta. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Pedro; Argentina
Fil: Budde, Claudio Olaf. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Pedro; Argentina
Fil: Corbino, Graciela Beatriz. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Pedro; Argentina
Fil: Lara, María Valeria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro de Estudios Fotosintéticos y Bioquímicos; Argentina
Fil: Lara, María Valeria.Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Centro de Estudios Fotosintéticos y Bioquímicos; Argentina - Fuente
- VIII Congreso Internacional de Ciencia y Tecnología de los Alimentos (CICYTAC 2022), Córdoba, 4 al 6 de octubre de 2022
- Materia
-
Durazno
Frutas de Hueso
Prunus persica
Preservación de Alimentos
Secado Osmótico
Compuestos bioactivos
Sucrosa
Tecnología de Alimentos
Peaches
Stone Fruits
Food Preservation
Osmotic Drying
Bioactive Food Compounds
Sucrose
Food Technology
Propiedades Nutracéuticas
Sacarosa
Nutraceutical Properties - Nivel de accesibilidad
- acceso abierto
- Condiciones de uso
- http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
- Repositorio
- Institución
- Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
- OAI Identificador
- oai:localhost:20.500.12123/13477
Ver los metadatos del registro completo
id |
INTADig_65aacb4e6f2d1b7b558a7968c0717b18 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:localhost:20.500.12123/13477 |
network_acronym_str |
INTADig |
repository_id_str |
l |
network_name_str |
INTA Digital (INTA) |
spelling |
Comparison of osmotic dehydration of Dixiland and Elegant Lady peach slices in glucose and sucrose solutionsSalvañal, LaraGabilondo, JulietaBudde, Claudio OlafCorbino, Graciela BeatrizLara, Maria ValeriaDuraznoFrutas de HuesoPrunus persicaPreservación de AlimentosSecado OsmóticoCompuestos bioactivosSucrosaTecnología de AlimentosPeachesStone FruitsFood PreservationOsmotic DryingBioactive Food CompoundsSucroseFood TechnologyPropiedades NutracéuticasSacarosaNutraceutical PropertiesPosterPeach (Prunus persica) is a stone fruit with a fleshy pulp and a delicate aroma. Peach provides vitamins, fiber and antioxidant compounds, among others. Nevertheless, it is a perishable fruit. Dried fruit (D) is a strategy to maintain the provision of this healthy fruit during the whole year. Osmotic dehydration (OD) previous conventional drying is a pre treatment applied to fresh fruit in order to prevent browning or sugar caramelization during prolonged hot air exposure. Here, the effects of sugar type and cultivar on the nutritional and nutraceutical properties were studied using slices of peach of two commercial cultivars Dixiland (DX) and Elegant Lady (EL) using OD with sucrose or glucose as a pretreatment before conventional drying (D)EEA San PedroFil: Salvañal, Lara. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro de Estudios Fotosintéticos y Bioquímicos; ArgentinaFil: Salvañal, Lara. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Centro de Estudios Fotosintéticos y Bioquímicos; ArgentinaFil: Gabilondo, Julieta. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Pedro; ArgentinaFil: Budde, Claudio Olaf. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Pedro; ArgentinaFil: Corbino, Graciela Beatriz. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Pedro; ArgentinaFil: Lara, María Valeria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro de Estudios Fotosintéticos y Bioquímicos; ArgentinaFil: Lara, María Valeria.Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Centro de Estudios Fotosintéticos y Bioquímicos; ArgentinaMinistro de Ciencia y Tecnología, Gobierno de la Provincia de Córdoba2022-11-29T12:14:12Z2022-11-29T12:14:12Z2022-10info:eu-repo/semantics/conferenceObjectinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionhttp://purl.org/coar/resource_type/c_5794info:ar-repo/semantics/documentoDeConferenciaapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/20.500.12123/13477VIII Congreso Internacional de Ciencia y Tecnología de los Alimentos (CICYTAC 2022), Córdoba, 4 al 6 de octubre de 2022reponame:INTA Digital (INTA)instname:Instituto Nacional de Tecnología Agropecuariaenginfo:eu-repo/semantics/openAccesshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)2025-09-29T13:45:48Zoai:localhost:20.500.12123/13477instacron:INTAInstitucionalhttp://repositorio.inta.gob.ar/Organismo científico-tecnológicoNo correspondehttp://repositorio.inta.gob.ar/oai/requesttripaldi.nicolas@inta.gob.arArgentinaNo correspondeNo correspondeNo correspondeopendoar:l2025-09-29 13:45:48.6INTA Digital (INTA) - Instituto Nacional de Tecnología Agropecuariafalse |
dc.title.none.fl_str_mv |
Comparison of osmotic dehydration of Dixiland and Elegant Lady peach slices in glucose and sucrose solutions |
title |
Comparison of osmotic dehydration of Dixiland and Elegant Lady peach slices in glucose and sucrose solutions |
spellingShingle |
Comparison of osmotic dehydration of Dixiland and Elegant Lady peach slices in glucose and sucrose solutions Salvañal, Lara Durazno Frutas de Hueso Prunus persica Preservación de Alimentos Secado Osmótico Compuestos bioactivos Sucrosa Tecnología de Alimentos Peaches Stone Fruits Food Preservation Osmotic Drying Bioactive Food Compounds Sucrose Food Technology Propiedades Nutracéuticas Sacarosa Nutraceutical Properties |
title_short |
Comparison of osmotic dehydration of Dixiland and Elegant Lady peach slices in glucose and sucrose solutions |
title_full |
Comparison of osmotic dehydration of Dixiland and Elegant Lady peach slices in glucose and sucrose solutions |
title_fullStr |
Comparison of osmotic dehydration of Dixiland and Elegant Lady peach slices in glucose and sucrose solutions |
title_full_unstemmed |
Comparison of osmotic dehydration of Dixiland and Elegant Lady peach slices in glucose and sucrose solutions |
title_sort |
Comparison of osmotic dehydration of Dixiland and Elegant Lady peach slices in glucose and sucrose solutions |
dc.creator.none.fl_str_mv |
Salvañal, Lara Gabilondo, Julieta Budde, Claudio Olaf Corbino, Graciela Beatriz Lara, Maria Valeria |
author |
Salvañal, Lara |
author_facet |
Salvañal, Lara Gabilondo, Julieta Budde, Claudio Olaf Corbino, Graciela Beatriz Lara, Maria Valeria |
author_role |
author |
author2 |
Gabilondo, Julieta Budde, Claudio Olaf Corbino, Graciela Beatriz Lara, Maria Valeria |
author2_role |
author author author author |
dc.subject.none.fl_str_mv |
Durazno Frutas de Hueso Prunus persica Preservación de Alimentos Secado Osmótico Compuestos bioactivos Sucrosa Tecnología de Alimentos Peaches Stone Fruits Food Preservation Osmotic Drying Bioactive Food Compounds Sucrose Food Technology Propiedades Nutracéuticas Sacarosa Nutraceutical Properties |
topic |
Durazno Frutas de Hueso Prunus persica Preservación de Alimentos Secado Osmótico Compuestos bioactivos Sucrosa Tecnología de Alimentos Peaches Stone Fruits Food Preservation Osmotic Drying Bioactive Food Compounds Sucrose Food Technology Propiedades Nutracéuticas Sacarosa Nutraceutical Properties |
dc.description.none.fl_txt_mv |
Poster Peach (Prunus persica) is a stone fruit with a fleshy pulp and a delicate aroma. Peach provides vitamins, fiber and antioxidant compounds, among others. Nevertheless, it is a perishable fruit. Dried fruit (D) is a strategy to maintain the provision of this healthy fruit during the whole year. Osmotic dehydration (OD) previous conventional drying is a pre treatment applied to fresh fruit in order to prevent browning or sugar caramelization during prolonged hot air exposure. Here, the effects of sugar type and cultivar on the nutritional and nutraceutical properties were studied using slices of peach of two commercial cultivars Dixiland (DX) and Elegant Lady (EL) using OD with sucrose or glucose as a pretreatment before conventional drying (D) EEA San Pedro Fil: Salvañal, Lara. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro de Estudios Fotosintéticos y Bioquímicos; Argentina Fil: Salvañal, Lara. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Centro de Estudios Fotosintéticos y Bioquímicos; Argentina Fil: Gabilondo, Julieta. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Pedro; Argentina Fil: Budde, Claudio Olaf. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Pedro; Argentina Fil: Corbino, Graciela Beatriz. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Pedro; Argentina Fil: Lara, María Valeria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro de Estudios Fotosintéticos y Bioquímicos; Argentina Fil: Lara, María Valeria.Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Centro de Estudios Fotosintéticos y Bioquímicos; Argentina |
description |
Poster |
publishDate |
2022 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2022-11-29T12:14:12Z 2022-11-29T12:14:12Z 2022-10 |
dc.type.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/conferenceObject info:eu-repo/semantics/publishedVersion http://purl.org/coar/resource_type/c_5794 info:ar-repo/semantics/documentoDeConferencia |
format |
conferenceObject |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.none.fl_str_mv |
http://hdl.handle.net/20.500.12123/13477 |
url |
http://hdl.handle.net/20.500.12123/13477 |
dc.language.none.fl_str_mv |
eng |
language |
eng |
dc.rights.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/ Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
rights_invalid_str_mv |
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/ Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Ministro de Ciencia y Tecnología, Gobierno de la Provincia de Córdoba |
publisher.none.fl_str_mv |
Ministro de Ciencia y Tecnología, Gobierno de la Provincia de Córdoba |
dc.source.none.fl_str_mv |
VIII Congreso Internacional de Ciencia y Tecnología de los Alimentos (CICYTAC 2022), Córdoba, 4 al 6 de octubre de 2022 reponame:INTA Digital (INTA) instname:Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria |
reponame_str |
INTA Digital (INTA) |
collection |
INTA Digital (INTA) |
instname_str |
Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria |
repository.name.fl_str_mv |
INTA Digital (INTA) - Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria |
repository.mail.fl_str_mv |
tripaldi.nicolas@inta.gob.ar |
_version_ |
1844619171808149504 |
score |
12.559606 |