Foreign meat identification by DNA breed assignment for the Chinese market

Autores
Rogberg Muñoz, Andres; Shuai, Wei; Ripoli, María Verónica; Boli, Guo; Carino, Mónica Herminia; Castillo, Nadia Sabiela; Villegas Castagnasso, Egle Etel; Liron, Juan Pedro; Morales Durand, Hernán F.; Melucci, Lilia Magdalena; Villarreal, Edgardo Leopoldo; Peral Garcia, Pilar; Yimin, Wei; Giovambattista, Guillermo
Año de publicación
2014
Idioma
inglés
Tipo de recurso
artículo
Estado
versión publicada
Descripción
Methods for individual identification are usually employed for traceability, whereas breed identification is useful to detect commercial frauds. In this study, Chinese Yellow Cattle (CYC) samples plus data from six Bos taurus breeds, two Bos indicus breeds, and one composite breed were used to develop an allocation test based on 22 microsatellites. The test allowed discriminating all foreign breeds from the CYC, although some CYC individuals were wrongly allocated as Limousin or Holstein, probably due to the recent introduction of these breeds into China. In addition, CYC evidenced a previously reported Zebu cline (south–north) and a possible structure within the B. taurus component that should be confirmed. An independent test performed with meat samples of unknown breed origin from Argentina allocated 92% of them to either Angus, Hereford, or their crossbreed, but none was identified as CYC. We conclude that the test is a suitable tool to certify meat of foreign breed origin and to detect adulterations of CYC beef labeled as imported meat.
EEA Balcarce
Fil: Rogberg Muñoz, Andres. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
Fil: Shuai, Wei. Ministry of Agriculture. Institute of Agro-products Processing Science and Technology. Chinese Academy of Agricultural Sciences. Key Laboratory of Agro-Products Processing and Quality Control; China
Fil: Ripoli, María Verónica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
Fil: Boli, Guo. Ministry of Agriculture. Institute of Agro-products Processing Science and Technology. Chinese Academy of Agricultural Sciences. Key Laboratory of Agro-Products Processing and Quality Control; China
Fil: Carino, Mónica Herminia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
Fil: Castillo, Nadia Sabiela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
Fil: Villegas Castagnasso, Egle Etel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
Fil: Liron, Juan Pedro. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
Fil: Morales Durand, Hernán F. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
Fil: Melucci, Lilia Magdalena. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias. Departamento de Producción Animal; Argentina
Fil: Villarreal, Edgardo Leopoldo. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias. Departamento de Producción Animal; Argentina
Fil: Peral Garcia, Pilar. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
Fil: Yimin, Wei. Ministry of Agriculture. Institute of Agro-products Processing Science and Technology. Chinese Academy of Agricultural Sciences. Key Laboratory of Agro-Products Processing and Quality Control; China
Fil: Giovambattista, Guillermo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
Fuente
Meat Science 98 (4) : 822-827 (December 2014)
Materia
Carne de Res
Razas (animales)
ADN
Identificación
Mercados Mundiales
Beef
Breeds (animals)
DNA
Identification
World Markets
China
Nivel de accesibilidad
acceso restringido
Condiciones de uso
Repositorio
INTA Digital (INTA)
Institución
Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
OAI Identificador
oai:localhost:20.500.12123/4797

id INTADig_2b22afb3dd4018af05549bddfe6bba67
oai_identifier_str oai:localhost:20.500.12123/4797
network_acronym_str INTADig
repository_id_str l
network_name_str INTA Digital (INTA)
spelling Foreign meat identification by DNA breed assignment for the Chinese marketRogberg Muñoz, AndresShuai, WeiRipoli, María VerónicaBoli, GuoCarino, Mónica HerminiaCastillo, Nadia SabielaVillegas Castagnasso, Egle EtelLiron, Juan PedroMorales Durand, Hernán F.Melucci, Lilia MagdalenaVillarreal, Edgardo LeopoldoPeral Garcia, PilarYimin, WeiGiovambattista, GuillermoCarne de ResRazas (animales)ADNIdentificaciónMercados MundialesBeefBreeds (animals)DNAIdentificationWorld MarketsChinaMethods for individual identification are usually employed for traceability, whereas breed identification is useful to detect commercial frauds. In this study, Chinese Yellow Cattle (CYC) samples plus data from six Bos taurus breeds, two Bos indicus breeds, and one composite breed were used to develop an allocation test based on 22 microsatellites. The test allowed discriminating all foreign breeds from the CYC, although some CYC individuals were wrongly allocated as Limousin or Holstein, probably due to the recent introduction of these breeds into China. In addition, CYC evidenced a previously reported Zebu cline (south–north) and a possible structure within the B. taurus component that should be confirmed. An independent test performed with meat samples of unknown breed origin from Argentina allocated 92% of them to either Angus, Hereford, or their crossbreed, but none was identified as CYC. We conclude that the test is a suitable tool to certify meat of foreign breed origin and to detect adulterations of CYC beef labeled as imported meat.EEA BalcarceFil: Rogberg Muñoz, Andres. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; ArgentinaFil: Shuai, Wei. Ministry of Agriculture. Institute of Agro-products Processing Science and Technology. Chinese Academy of Agricultural Sciences. Key Laboratory of Agro-Products Processing and Quality Control; ChinaFil: Ripoli, María Verónica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; ArgentinaFil: Boli, Guo. Ministry of Agriculture. Institute of Agro-products Processing Science and Technology. Chinese Academy of Agricultural Sciences. Key Laboratory of Agro-Products Processing and Quality Control; ChinaFil: Carino, Mónica Herminia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; ArgentinaFil: Castillo, Nadia Sabiela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; ArgentinaFil: Villegas Castagnasso, Egle Etel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; ArgentinaFil: Liron, Juan Pedro. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; ArgentinaFil: Morales Durand, Hernán F. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; ArgentinaFil: Melucci, Lilia Magdalena. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias. Departamento de Producción Animal; ArgentinaFil: Villarreal, Edgardo Leopoldo. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias. Departamento de Producción Animal; ArgentinaFil: Peral Garcia, Pilar. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; ArgentinaFil: Yimin, Wei. Ministry of Agriculture. Institute of Agro-products Processing Science and Technology. Chinese Academy of Agricultural Sciences. Key Laboratory of Agro-Products Processing and Quality Control; ChinaFil: Giovambattista, Guillermo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; ArgentinaElsevier2019-04-01T13:46:21Z2019-04-01T13:46:21Z2014-12info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionhttp://purl.org/coar/resource_type/c_6501info:ar-repo/semantics/articuloapplication/pdfhttps://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0309174014002599http://hdl.handle.net/20.500.12123/47970309-1740https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2014.07.028Meat Science 98 (4) : 822-827 (December 2014)reponame:INTA Digital (INTA)instname:Instituto Nacional de Tecnología Agropecuariaenginfo:eu-repo/semantics/restrictedAccess2025-10-16T09:29:29Zoai:localhost:20.500.12123/4797instacron:INTAInstitucionalhttp://repositorio.inta.gob.ar/Organismo científico-tecnológicoNo correspondehttp://repositorio.inta.gob.ar/oai/requesttripaldi.nicolas@inta.gob.arArgentinaNo correspondeNo correspondeNo correspondeopendoar:l2025-10-16 09:29:29.699INTA Digital (INTA) - Instituto Nacional de Tecnología Agropecuariafalse
dc.title.none.fl_str_mv Foreign meat identification by DNA breed assignment for the Chinese market
title Foreign meat identification by DNA breed assignment for the Chinese market
spellingShingle Foreign meat identification by DNA breed assignment for the Chinese market
Rogberg Muñoz, Andres
Carne de Res
Razas (animales)
ADN
Identificación
Mercados Mundiales
Beef
Breeds (animals)
DNA
Identification
World Markets
China
title_short Foreign meat identification by DNA breed assignment for the Chinese market
title_full Foreign meat identification by DNA breed assignment for the Chinese market
title_fullStr Foreign meat identification by DNA breed assignment for the Chinese market
title_full_unstemmed Foreign meat identification by DNA breed assignment for the Chinese market
title_sort Foreign meat identification by DNA breed assignment for the Chinese market
dc.creator.none.fl_str_mv Rogberg Muñoz, Andres
Shuai, Wei
Ripoli, María Verónica
Boli, Guo
Carino, Mónica Herminia
Castillo, Nadia Sabiela
Villegas Castagnasso, Egle Etel
Liron, Juan Pedro
Morales Durand, Hernán F.
Melucci, Lilia Magdalena
Villarreal, Edgardo Leopoldo
Peral Garcia, Pilar
Yimin, Wei
Giovambattista, Guillermo
author Rogberg Muñoz, Andres
author_facet Rogberg Muñoz, Andres
Shuai, Wei
Ripoli, María Verónica
Boli, Guo
Carino, Mónica Herminia
Castillo, Nadia Sabiela
Villegas Castagnasso, Egle Etel
Liron, Juan Pedro
Morales Durand, Hernán F.
Melucci, Lilia Magdalena
Villarreal, Edgardo Leopoldo
Peral Garcia, Pilar
Yimin, Wei
Giovambattista, Guillermo
author_role author
author2 Shuai, Wei
Ripoli, María Verónica
Boli, Guo
Carino, Mónica Herminia
Castillo, Nadia Sabiela
Villegas Castagnasso, Egle Etel
Liron, Juan Pedro
Morales Durand, Hernán F.
Melucci, Lilia Magdalena
Villarreal, Edgardo Leopoldo
Peral Garcia, Pilar
Yimin, Wei
Giovambattista, Guillermo
author2_role author
author
author
author
author
author
author
author
author
author
author
author
author
dc.subject.none.fl_str_mv Carne de Res
Razas (animales)
ADN
Identificación
Mercados Mundiales
Beef
Breeds (animals)
DNA
Identification
World Markets
China
topic Carne de Res
Razas (animales)
ADN
Identificación
Mercados Mundiales
Beef
Breeds (animals)
DNA
Identification
World Markets
China
dc.description.none.fl_txt_mv Methods for individual identification are usually employed for traceability, whereas breed identification is useful to detect commercial frauds. In this study, Chinese Yellow Cattle (CYC) samples plus data from six Bos taurus breeds, two Bos indicus breeds, and one composite breed were used to develop an allocation test based on 22 microsatellites. The test allowed discriminating all foreign breeds from the CYC, although some CYC individuals were wrongly allocated as Limousin or Holstein, probably due to the recent introduction of these breeds into China. In addition, CYC evidenced a previously reported Zebu cline (south–north) and a possible structure within the B. taurus component that should be confirmed. An independent test performed with meat samples of unknown breed origin from Argentina allocated 92% of them to either Angus, Hereford, or their crossbreed, but none was identified as CYC. We conclude that the test is a suitable tool to certify meat of foreign breed origin and to detect adulterations of CYC beef labeled as imported meat.
EEA Balcarce
Fil: Rogberg Muñoz, Andres. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
Fil: Shuai, Wei. Ministry of Agriculture. Institute of Agro-products Processing Science and Technology. Chinese Academy of Agricultural Sciences. Key Laboratory of Agro-Products Processing and Quality Control; China
Fil: Ripoli, María Verónica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
Fil: Boli, Guo. Ministry of Agriculture. Institute of Agro-products Processing Science and Technology. Chinese Academy of Agricultural Sciences. Key Laboratory of Agro-Products Processing and Quality Control; China
Fil: Carino, Mónica Herminia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
Fil: Castillo, Nadia Sabiela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
Fil: Villegas Castagnasso, Egle Etel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
Fil: Liron, Juan Pedro. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
Fil: Morales Durand, Hernán F. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
Fil: Melucci, Lilia Magdalena. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias. Departamento de Producción Animal; Argentina
Fil: Villarreal, Edgardo Leopoldo. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias. Departamento de Producción Animal; Argentina
Fil: Peral Garcia, Pilar. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
Fil: Yimin, Wei. Ministry of Agriculture. Institute of Agro-products Processing Science and Technology. Chinese Academy of Agricultural Sciences. Key Laboratory of Agro-Products Processing and Quality Control; China
Fil: Giovambattista, Guillermo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
description Methods for individual identification are usually employed for traceability, whereas breed identification is useful to detect commercial frauds. In this study, Chinese Yellow Cattle (CYC) samples plus data from six Bos taurus breeds, two Bos indicus breeds, and one composite breed were used to develop an allocation test based on 22 microsatellites. The test allowed discriminating all foreign breeds from the CYC, although some CYC individuals were wrongly allocated as Limousin or Holstein, probably due to the recent introduction of these breeds into China. In addition, CYC evidenced a previously reported Zebu cline (south–north) and a possible structure within the B. taurus component that should be confirmed. An independent test performed with meat samples of unknown breed origin from Argentina allocated 92% of them to either Angus, Hereford, or their crossbreed, but none was identified as CYC. We conclude that the test is a suitable tool to certify meat of foreign breed origin and to detect adulterations of CYC beef labeled as imported meat.
publishDate 2014
dc.date.none.fl_str_mv 2014-12
2019-04-01T13:46:21Z
2019-04-01T13:46:21Z
dc.type.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
info:ar-repo/semantics/articulo
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.none.fl_str_mv https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0309174014002599
http://hdl.handle.net/20.500.12123/4797
0309-1740
https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2014.07.028
url https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0309174014002599
http://hdl.handle.net/20.500.12123/4797
https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2014.07.028
identifier_str_mv 0309-1740
dc.language.none.fl_str_mv eng
language eng
dc.rights.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
eu_rights_str_mv restrictedAccess
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv Elsevier
publisher.none.fl_str_mv Elsevier
dc.source.none.fl_str_mv Meat Science 98 (4) : 822-827 (December 2014)
reponame:INTA Digital (INTA)
instname:Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
reponame_str INTA Digital (INTA)
collection INTA Digital (INTA)
instname_str Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
repository.name.fl_str_mv INTA Digital (INTA) - Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
repository.mail.fl_str_mv tripaldi.nicolas@inta.gob.ar
_version_ 1846143512703139840
score 12.712165