Foreign meat identification by DNA breed assignment for the Chinese market
- Autores
- Rogberg Muñoz, Andres; Shuai, Wei; Ripoli, María Verónica; Boli, Guo; Carino, Mónica Herminia; Castillo, Nadia Sabiela; Villegas Castagnasso, Egle Etel; Liron, Juan Pedro; Morales Durand, Hernán F.; Melucci, Lilia Magdalena; Villarreal, Edgardo Leopoldo; Peral Garcia, Pilar; Yimin, Wei; Giovambattista, Guillermo
- Año de publicación
- 2014
- Idioma
- inglés
- Tipo de recurso
- artículo
- Estado
- versión publicada
- Descripción
- Methods for individual identification are usually employed for traceability, whereas breed identification is useful to detect commercial frauds. In this study, Chinese Yellow Cattle (CYC) samples plus data from six Bos taurus breeds, two Bos indicus breeds, and one composite breed were used to develop an allocation test based on 22 microsatellites. The test allowed discriminating all foreign breeds from the CYC, although some CYC individuals were wrongly allocated as Limousin or Holstein, probably due to the recent introduction of these breeds into China. In addition, CYC evidenced a previously reported Zebu cline (south–north) and a possible structure within the B. taurus component that should be confirmed. An independent test performed with meat samples of unknown breed origin from Argentina allocated 92% of them to either Angus, Hereford, or their crossbreed, but none was identified as CYC. We conclude that the test is a suitable tool to certify meat of foreign breed origin and to detect adulterations of CYC beef labeled as imported meat.
EEA Balcarce
Fil: Rogberg Muñoz, Andres. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
Fil: Shuai, Wei. Ministry of Agriculture. Institute of Agro-products Processing Science and Technology. Chinese Academy of Agricultural Sciences. Key Laboratory of Agro-Products Processing and Quality Control; China
Fil: Ripoli, María Verónica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
Fil: Boli, Guo. Ministry of Agriculture. Institute of Agro-products Processing Science and Technology. Chinese Academy of Agricultural Sciences. Key Laboratory of Agro-Products Processing and Quality Control; China
Fil: Carino, Mónica Herminia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
Fil: Castillo, Nadia Sabiela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
Fil: Villegas Castagnasso, Egle Etel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
Fil: Liron, Juan Pedro. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
Fil: Morales Durand, Hernán F. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
Fil: Melucci, Lilia Magdalena. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias. Departamento de Producción Animal; Argentina
Fil: Villarreal, Edgardo Leopoldo. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias. Departamento de Producción Animal; Argentina
Fil: Peral Garcia, Pilar. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
Fil: Yimin, Wei. Ministry of Agriculture. Institute of Agro-products Processing Science and Technology. Chinese Academy of Agricultural Sciences. Key Laboratory of Agro-Products Processing and Quality Control; China
Fil: Giovambattista, Guillermo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina - Fuente
- Meat Science 98 (4) : 822-827 (December 2014)
- Materia
-
Carne de Res
Razas (animales)
ADN
Identificación
Mercados Mundiales
Beef
Breeds (animals)
DNA
Identification
World Markets
China - Nivel de accesibilidad
- acceso restringido
- Condiciones de uso
- Repositorio
- Institución
- Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
- OAI Identificador
- oai:localhost:20.500.12123/4797
Ver los metadatos del registro completo
id |
INTADig_2b22afb3dd4018af05549bddfe6bba67 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:localhost:20.500.12123/4797 |
network_acronym_str |
INTADig |
repository_id_str |
l |
network_name_str |
INTA Digital (INTA) |
spelling |
Foreign meat identification by DNA breed assignment for the Chinese marketRogberg Muñoz, AndresShuai, WeiRipoli, María VerónicaBoli, GuoCarino, Mónica HerminiaCastillo, Nadia SabielaVillegas Castagnasso, Egle EtelLiron, Juan PedroMorales Durand, Hernán F.Melucci, Lilia MagdalenaVillarreal, Edgardo LeopoldoPeral Garcia, PilarYimin, WeiGiovambattista, GuillermoCarne de ResRazas (animales)ADNIdentificaciónMercados MundialesBeefBreeds (animals)DNAIdentificationWorld MarketsChinaMethods for individual identification are usually employed for traceability, whereas breed identification is useful to detect commercial frauds. In this study, Chinese Yellow Cattle (CYC) samples plus data from six Bos taurus breeds, two Bos indicus breeds, and one composite breed were used to develop an allocation test based on 22 microsatellites. The test allowed discriminating all foreign breeds from the CYC, although some CYC individuals were wrongly allocated as Limousin or Holstein, probably due to the recent introduction of these breeds into China. In addition, CYC evidenced a previously reported Zebu cline (south–north) and a possible structure within the B. taurus component that should be confirmed. An independent test performed with meat samples of unknown breed origin from Argentina allocated 92% of them to either Angus, Hereford, or their crossbreed, but none was identified as CYC. We conclude that the test is a suitable tool to certify meat of foreign breed origin and to detect adulterations of CYC beef labeled as imported meat.EEA BalcarceFil: Rogberg Muñoz, Andres. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; ArgentinaFil: Shuai, Wei. Ministry of Agriculture. Institute of Agro-products Processing Science and Technology. Chinese Academy of Agricultural Sciences. Key Laboratory of Agro-Products Processing and Quality Control; ChinaFil: Ripoli, María Verónica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; ArgentinaFil: Boli, Guo. Ministry of Agriculture. Institute of Agro-products Processing Science and Technology. Chinese Academy of Agricultural Sciences. Key Laboratory of Agro-Products Processing and Quality Control; ChinaFil: Carino, Mónica Herminia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; ArgentinaFil: Castillo, Nadia Sabiela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; ArgentinaFil: Villegas Castagnasso, Egle Etel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; ArgentinaFil: Liron, Juan Pedro. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; ArgentinaFil: Morales Durand, Hernán F. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; ArgentinaFil: Melucci, Lilia Magdalena. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias. Departamento de Producción Animal; ArgentinaFil: Villarreal, Edgardo Leopoldo. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias. Departamento de Producción Animal; ArgentinaFil: Peral Garcia, Pilar. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; ArgentinaFil: Yimin, Wei. Ministry of Agriculture. Institute of Agro-products Processing Science and Technology. Chinese Academy of Agricultural Sciences. Key Laboratory of Agro-Products Processing and Quality Control; ChinaFil: Giovambattista, Guillermo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; ArgentinaElsevier2019-04-01T13:46:21Z2019-04-01T13:46:21Z2014-12info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionhttp://purl.org/coar/resource_type/c_6501info:ar-repo/semantics/articuloapplication/pdfhttps://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0309174014002599http://hdl.handle.net/20.500.12123/47970309-1740https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2014.07.028Meat Science 98 (4) : 822-827 (December 2014)reponame:INTA Digital (INTA)instname:Instituto Nacional de Tecnología Agropecuariaenginfo:eu-repo/semantics/restrictedAccess2025-10-16T09:29:29Zoai:localhost:20.500.12123/4797instacron:INTAInstitucionalhttp://repositorio.inta.gob.ar/Organismo científico-tecnológicoNo correspondehttp://repositorio.inta.gob.ar/oai/requesttripaldi.nicolas@inta.gob.arArgentinaNo correspondeNo correspondeNo correspondeopendoar:l2025-10-16 09:29:29.699INTA Digital (INTA) - Instituto Nacional de Tecnología Agropecuariafalse |
dc.title.none.fl_str_mv |
Foreign meat identification by DNA breed assignment for the Chinese market |
title |
Foreign meat identification by DNA breed assignment for the Chinese market |
spellingShingle |
Foreign meat identification by DNA breed assignment for the Chinese market Rogberg Muñoz, Andres Carne de Res Razas (animales) ADN Identificación Mercados Mundiales Beef Breeds (animals) DNA Identification World Markets China |
title_short |
Foreign meat identification by DNA breed assignment for the Chinese market |
title_full |
Foreign meat identification by DNA breed assignment for the Chinese market |
title_fullStr |
Foreign meat identification by DNA breed assignment for the Chinese market |
title_full_unstemmed |
Foreign meat identification by DNA breed assignment for the Chinese market |
title_sort |
Foreign meat identification by DNA breed assignment for the Chinese market |
dc.creator.none.fl_str_mv |
Rogberg Muñoz, Andres Shuai, Wei Ripoli, María Verónica Boli, Guo Carino, Mónica Herminia Castillo, Nadia Sabiela Villegas Castagnasso, Egle Etel Liron, Juan Pedro Morales Durand, Hernán F. Melucci, Lilia Magdalena Villarreal, Edgardo Leopoldo Peral Garcia, Pilar Yimin, Wei Giovambattista, Guillermo |
author |
Rogberg Muñoz, Andres |
author_facet |
Rogberg Muñoz, Andres Shuai, Wei Ripoli, María Verónica Boli, Guo Carino, Mónica Herminia Castillo, Nadia Sabiela Villegas Castagnasso, Egle Etel Liron, Juan Pedro Morales Durand, Hernán F. Melucci, Lilia Magdalena Villarreal, Edgardo Leopoldo Peral Garcia, Pilar Yimin, Wei Giovambattista, Guillermo |
author_role |
author |
author2 |
Shuai, Wei Ripoli, María Verónica Boli, Guo Carino, Mónica Herminia Castillo, Nadia Sabiela Villegas Castagnasso, Egle Etel Liron, Juan Pedro Morales Durand, Hernán F. Melucci, Lilia Magdalena Villarreal, Edgardo Leopoldo Peral Garcia, Pilar Yimin, Wei Giovambattista, Guillermo |
author2_role |
author author author author author author author author author author author author author |
dc.subject.none.fl_str_mv |
Carne de Res Razas (animales) ADN Identificación Mercados Mundiales Beef Breeds (animals) DNA Identification World Markets China |
topic |
Carne de Res Razas (animales) ADN Identificación Mercados Mundiales Beef Breeds (animals) DNA Identification World Markets China |
dc.description.none.fl_txt_mv |
Methods for individual identification are usually employed for traceability, whereas breed identification is useful to detect commercial frauds. In this study, Chinese Yellow Cattle (CYC) samples plus data from six Bos taurus breeds, two Bos indicus breeds, and one composite breed were used to develop an allocation test based on 22 microsatellites. The test allowed discriminating all foreign breeds from the CYC, although some CYC individuals were wrongly allocated as Limousin or Holstein, probably due to the recent introduction of these breeds into China. In addition, CYC evidenced a previously reported Zebu cline (south–north) and a possible structure within the B. taurus component that should be confirmed. An independent test performed with meat samples of unknown breed origin from Argentina allocated 92% of them to either Angus, Hereford, or their crossbreed, but none was identified as CYC. We conclude that the test is a suitable tool to certify meat of foreign breed origin and to detect adulterations of CYC beef labeled as imported meat. EEA Balcarce Fil: Rogberg Muñoz, Andres. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina Fil: Shuai, Wei. Ministry of Agriculture. Institute of Agro-products Processing Science and Technology. Chinese Academy of Agricultural Sciences. Key Laboratory of Agro-Products Processing and Quality Control; China Fil: Ripoli, María Verónica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina Fil: Boli, Guo. Ministry of Agriculture. Institute of Agro-products Processing Science and Technology. Chinese Academy of Agricultural Sciences. Key Laboratory of Agro-Products Processing and Quality Control; China Fil: Carino, Mónica Herminia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina Fil: Castillo, Nadia Sabiela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina Fil: Villegas Castagnasso, Egle Etel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina Fil: Liron, Juan Pedro. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina Fil: Morales Durand, Hernán F. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina Fil: Melucci, Lilia Magdalena. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias. Departamento de Producción Animal; Argentina Fil: Villarreal, Edgardo Leopoldo. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias. Departamento de Producción Animal; Argentina Fil: Peral Garcia, Pilar. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina Fil: Yimin, Wei. Ministry of Agriculture. Institute of Agro-products Processing Science and Technology. Chinese Academy of Agricultural Sciences. Key Laboratory of Agro-Products Processing and Quality Control; China Fil: Giovambattista, Guillermo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina |
description |
Methods for individual identification are usually employed for traceability, whereas breed identification is useful to detect commercial frauds. In this study, Chinese Yellow Cattle (CYC) samples plus data from six Bos taurus breeds, two Bos indicus breeds, and one composite breed were used to develop an allocation test based on 22 microsatellites. The test allowed discriminating all foreign breeds from the CYC, although some CYC individuals were wrongly allocated as Limousin or Holstein, probably due to the recent introduction of these breeds into China. In addition, CYC evidenced a previously reported Zebu cline (south–north) and a possible structure within the B. taurus component that should be confirmed. An independent test performed with meat samples of unknown breed origin from Argentina allocated 92% of them to either Angus, Hereford, or their crossbreed, but none was identified as CYC. We conclude that the test is a suitable tool to certify meat of foreign breed origin and to detect adulterations of CYC beef labeled as imported meat. |
publishDate |
2014 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2014-12 2019-04-01T13:46:21Z 2019-04-01T13:46:21Z |
dc.type.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 info:ar-repo/semantics/articulo |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.none.fl_str_mv |
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0309174014002599 http://hdl.handle.net/20.500.12123/4797 0309-1740 https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2014.07.028 |
url |
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0309174014002599 http://hdl.handle.net/20.500.12123/4797 https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2014.07.028 |
identifier_str_mv |
0309-1740 |
dc.language.none.fl_str_mv |
eng |
language |
eng |
dc.rights.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess |
eu_rights_str_mv |
restrictedAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Elsevier |
publisher.none.fl_str_mv |
Elsevier |
dc.source.none.fl_str_mv |
Meat Science 98 (4) : 822-827 (December 2014) reponame:INTA Digital (INTA) instname:Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria |
reponame_str |
INTA Digital (INTA) |
collection |
INTA Digital (INTA) |
instname_str |
Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria |
repository.name.fl_str_mv |
INTA Digital (INTA) - Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria |
repository.mail.fl_str_mv |
tripaldi.nicolas@inta.gob.ar |
_version_ |
1846143512703139840 |
score |
12.712165 |