Co-crystallization of yerba mate extract (Ilex paraguariensis) and mineral salts within a sucrose matrix
- Autores
- Deladino, Lorena; Anbinder, Pablo Sebastián; Navarro, Alba Sofia del Rosario; Martino, Miriam Nora
- Año de publicación
- 2007
- Idioma
- inglés
- Tipo de recurso
- artículo
- Estado
- versión publicada
- Descripción
- Calcium lactate, magnesium sulphate and yerba mate (Ilex paraguariensis) extracts with antioxidants properties were encapsulated by co-crystallization in a supersaturated sucrose solution. Solubility, hygroscopicity, bulk density, water activity (aw), particle size distribution and repose angle of co-crystallized products were determined. The surface structure analysis of the co-crystallized products was performed by scanning electron microscopy (SEM). The concentration of mineral components in co-crystallizates was quantified by a volumetric titration method with EDTA (ethylenediaminetetraacetate); Folin–Ciocalteau method was used to determine total polyphenols of yerba extract in co-crystallized products. Size distribution, solubility, density and flow properties strongly depended on sucrose matrix, whereas hygroscopicity and aw varied with the active component.
Fil: Deladino, Lorena. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
Fil: Anbinder, Pablo Sebastián. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
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- acceso abierto
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