Microencapsulation with Maillard Reaction Products to improve the oxidative stability of chia oil
- Autores
- Copado, Claudia Noelia; Diehl, Bernd W. K.; Ixtaina, Vanesa Yanet; Tomás, Mabel Cristina
- Año de publicación
- 2019
- Idioma
- inglés
- Tipo de recurso
- artículo
- Estado
- versión publicada
- Descripción
- The oil obtained from the seeds of chia (Salvia hispanica L.) is a valuable plant source of omega-3 polyunsaturated fatty acids (PUFA). Chia oil’s high PUFA content makes it an interesting source for enriching foods with these essential fatty acids, but the oil’s high PUFA content also makes it susceptible to oxidation. Consequently, one of the most relevant challenges is to protect the oil from oxidative deterioration.
Fil: Copado, Claudia Noelia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
Fil: Diehl, Bernd W. K.. Spectral Service Gmbh Laboratorium Fur Auftragsanalytik; Alemania
Fil: Ixtaina, Vanesa Yanet. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
Fil: Tomás, Mabel Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina - Materia
-
CHIA OIL
MICROENCAPSULATION
MAILLARD REACTION PRODUCTS - Nivel de accesibilidad
- acceso abierto
- Condiciones de uso
- https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
- Repositorio
- Institución
- Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
- OAI Identificador
- oai:ri.conicet.gov.ar:11336/105470
Ver los metadatos del registro completo
id |
CONICETDig_2e5c7f042c139507d769e5dabbab169e |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:ri.conicet.gov.ar:11336/105470 |
network_acronym_str |
CONICETDig |
repository_id_str |
3498 |
network_name_str |
CONICET Digital (CONICET) |
spelling |
Microencapsulation with Maillard Reaction Products to improve the oxidative stability of chia oilCopado, Claudia NoeliaDiehl, Bernd W. K.Ixtaina, Vanesa YanetTomás, Mabel CristinaCHIA OILMICROENCAPSULATIONMAILLARD REACTION PRODUCTShttps://purl.org/becyt/ford/2.11https://purl.org/becyt/ford/2The oil obtained from the seeds of chia (Salvia hispanica L.) is a valuable plant source of omega-3 polyunsaturated fatty acids (PUFA). Chia oil’s high PUFA content makes it an interesting source for enriching foods with these essential fatty acids, but the oil’s high PUFA content also makes it susceptible to oxidation. Consequently, one of the most relevant challenges is to protect the oil from oxidative deterioration.Fil: Copado, Claudia Noelia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; ArgentinaFil: Diehl, Bernd W. K.. Spectral Service Gmbh Laboratorium Fur Auftragsanalytik; AlemaniaFil: Ixtaina, Vanesa Yanet. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; ArgentinaFil: Tomás, Mabel Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; ArgentinaAmerican Oil Chemists' Society2019-08info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionhttp://purl.org/coar/resource_type/c_6501info:ar-repo/semantics/articuloapplication/pdfapplication/pdfapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/11336/105470Copado, Claudia Noelia; Diehl, Bernd W. K.; Ixtaina, Vanesa Yanet; Tomás, Mabel Cristina; Microencapsulation with Maillard Reaction Products to improve the oxidative stability of chia oil; American Oil Chemists' Society; Inform; 30; 7; 8-2019; 14-171528-9303CONICET DigitalCONICETenginfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/10.21748/inform.07.2019.14info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.informmagazine-digital.org/informmagazine/july_august_2019/MobilePagedArticle.action?articleId=1499616#articleId1499616info:eu-repo/semantics/openAccesshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/reponame:CONICET Digital (CONICET)instname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas2025-09-03T09:47:09Zoai:ri.conicet.gov.ar:11336/105470instacron:CONICETInstitucionalhttp://ri.conicet.gov.ar/Organismo científico-tecnológicoNo correspondehttp://ri.conicet.gov.ar/oai/requestdasensio@conicet.gov.ar; lcarlino@conicet.gov.arArgentinaNo correspondeNo correspondeNo correspondeopendoar:34982025-09-03 09:47:09.992CONICET Digital (CONICET) - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicasfalse |
dc.title.none.fl_str_mv |
Microencapsulation with Maillard Reaction Products to improve the oxidative stability of chia oil |
title |
Microencapsulation with Maillard Reaction Products to improve the oxidative stability of chia oil |
spellingShingle |
Microencapsulation with Maillard Reaction Products to improve the oxidative stability of chia oil Copado, Claudia Noelia CHIA OIL MICROENCAPSULATION MAILLARD REACTION PRODUCTS |
title_short |
Microencapsulation with Maillard Reaction Products to improve the oxidative stability of chia oil |
title_full |
Microencapsulation with Maillard Reaction Products to improve the oxidative stability of chia oil |
title_fullStr |
Microencapsulation with Maillard Reaction Products to improve the oxidative stability of chia oil |
title_full_unstemmed |
Microencapsulation with Maillard Reaction Products to improve the oxidative stability of chia oil |
title_sort |
Microencapsulation with Maillard Reaction Products to improve the oxidative stability of chia oil |
dc.creator.none.fl_str_mv |
Copado, Claudia Noelia Diehl, Bernd W. K. Ixtaina, Vanesa Yanet Tomás, Mabel Cristina |
author |
Copado, Claudia Noelia |
author_facet |
Copado, Claudia Noelia Diehl, Bernd W. K. Ixtaina, Vanesa Yanet Tomás, Mabel Cristina |
author_role |
author |
author2 |
Diehl, Bernd W. K. Ixtaina, Vanesa Yanet Tomás, Mabel Cristina |
author2_role |
author author author |
dc.subject.none.fl_str_mv |
CHIA OIL MICROENCAPSULATION MAILLARD REACTION PRODUCTS |
topic |
CHIA OIL MICROENCAPSULATION MAILLARD REACTION PRODUCTS |
purl_subject.fl_str_mv |
https://purl.org/becyt/ford/2.11 https://purl.org/becyt/ford/2 |
dc.description.none.fl_txt_mv |
The oil obtained from the seeds of chia (Salvia hispanica L.) is a valuable plant source of omega-3 polyunsaturated fatty acids (PUFA). Chia oil’s high PUFA content makes it an interesting source for enriching foods with these essential fatty acids, but the oil’s high PUFA content also makes it susceptible to oxidation. Consequently, one of the most relevant challenges is to protect the oil from oxidative deterioration. Fil: Copado, Claudia Noelia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina Fil: Diehl, Bernd W. K.. Spectral Service Gmbh Laboratorium Fur Auftragsanalytik; Alemania Fil: Ixtaina, Vanesa Yanet. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina Fil: Tomás, Mabel Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina |
description |
The oil obtained from the seeds of chia (Salvia hispanica L.) is a valuable plant source of omega-3 polyunsaturated fatty acids (PUFA). Chia oil’s high PUFA content makes it an interesting source for enriching foods with these essential fatty acids, but the oil’s high PUFA content also makes it susceptible to oxidation. Consequently, one of the most relevant challenges is to protect the oil from oxidative deterioration. |
publishDate |
2019 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2019-08 |
dc.type.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 info:ar-repo/semantics/articulo |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.none.fl_str_mv |
http://hdl.handle.net/11336/105470 Copado, Claudia Noelia; Diehl, Bernd W. K.; Ixtaina, Vanesa Yanet; Tomás, Mabel Cristina; Microencapsulation with Maillard Reaction Products to improve the oxidative stability of chia oil; American Oil Chemists' Society; Inform; 30; 7; 8-2019; 14-17 1528-9303 CONICET Digital CONICET |
url |
http://hdl.handle.net/11336/105470 |
identifier_str_mv |
Copado, Claudia Noelia; Diehl, Bernd W. K.; Ixtaina, Vanesa Yanet; Tomás, Mabel Cristina; Microencapsulation with Maillard Reaction Products to improve the oxidative stability of chia oil; American Oil Chemists' Society; Inform; 30; 7; 8-2019; 14-17 1528-9303 CONICET Digital CONICET |
dc.language.none.fl_str_mv |
eng |
language |
eng |
dc.relation.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/10.21748/inform.07.2019.14 info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.informmagazine-digital.org/informmagazine/july_august_2019/MobilePagedArticle.action?articleId=1499616#articleId1499616 |
dc.rights.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/ |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
rights_invalid_str_mv |
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/ |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf application/pdf application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
American Oil Chemists' Society |
publisher.none.fl_str_mv |
American Oil Chemists' Society |
dc.source.none.fl_str_mv |
reponame:CONICET Digital (CONICET) instname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas |
reponame_str |
CONICET Digital (CONICET) |
collection |
CONICET Digital (CONICET) |
instname_str |
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas |
repository.name.fl_str_mv |
CONICET Digital (CONICET) - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas |
repository.mail.fl_str_mv |
dasensio@conicet.gov.ar; lcarlino@conicet.gov.ar |
_version_ |
1842268840390557696 |
score |
13.13397 |