Probióticos en pollos parrilleros: Una estrategia para los modelos productivos intensivos
- Autores
- Blajman, Jesica; Zbrun, María Virginia; Astesana, Diego Martín; Berisvil, Ayelén Patricia; Romero Scharpen, Analía; Fusari, Marcia Lucia; Soto, Lorena Paola; Signorini Porchietto, Marcelo Lisandro; Rosmini, Marcelo Raul; Frizzo, Laureano Sebastian
- Año de publicación
- 2015
- Idioma
- español castellano
- Tipo de recurso
- artículo
- Estado
- versión publicada
- Descripción
- The broiler industry has become an important economic activity in Argentina. Glo-bal production of broiler meat has been growing in Argentina faster than for any other meats,possibly due to declining poultry prices and increasing incomes. Modern rearing systems canproduce broilers ready to slaughter in 50 days, with the required 2.7 kg of weight and a feedconversion of about 1.6 kg feed/kg of meat. Nevertheless, broilers raised under these intensiveconditions are exposed to various stressors every day. For many years, feed supplementationwith antibiotics was widely used to stabilize the gut flora, improve general parameters andprevent avian diseases. However, the utility of antibiotics has been questioned because of theemergence and spread of antibiotic-resistant bacteria in meat. Therefore, there is a renewedinterest in finding viable alternatives to antibiotics. One potential method is the supplemen-tation of broiler diets with probiotics. This review provides an updated summary of the use ofprobiotics to improve sanitary conditions and enhance performance in broilers, demonstratingthe role of probiotics as a reliable option to replace antimicrobial growth promoters.
Fil: Blajman, Jesica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria. Laboratorio de Análisis de Alimentos; Argentina
Fil: Zbrun, María Virginia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria. Laboratorio de Análisis de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria; Argentina
Fil: Astesana, Diego Martín. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria. Laboratorio de Análisis de Alimentos; Argentina
Fil: Berisvil, Ayelén Patricia. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria. Laboratorio de Análisis de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina
Fil: Romero Scharpen, Analía. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria. Laboratorio de Análisis de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina
Fil: Fusari, Marcia Lucia. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria; Argentina
Fil: Soto, Lorena Paola. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria. Laboratorio de Análisis de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina
Fil: Signorini Porchietto, Marcelo Lisandro. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Santa Fe. Estación Experimental Agropecuaria Rafaela; Argentina
Fil: Rosmini, Marcelo Raul. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria; Argentina
Fil: Frizzo, Laureano Sebastian. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria. Laboratorio de Análisis de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria; Argentina - Materia
-
Broilers
Intestinal Microbiota
Probiotics - Nivel de accesibilidad
- acceso abierto
- Condiciones de uso
- https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/
- Repositorio
- Institución
- Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
- OAI Identificador
- oai:ri.conicet.gov.ar:11336/37790
Ver los metadatos del registro completo
id |
CONICETDig_1aaf3c097e56dc2a28b3293c36a7a797 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:ri.conicet.gov.ar:11336/37790 |
network_acronym_str |
CONICETDig |
repository_id_str |
3498 |
network_name_str |
CONICET Digital (CONICET) |
spelling |
Probióticos en pollos parrilleros: Una estrategia para los modelos productivos intensivosProbiotics in broilers’ rearing: A strategy for intensive production modelsBlajman, JesicaZbrun, María VirginiaAstesana, Diego MartínBerisvil, Ayelén PatriciaRomero Scharpen, AnalíaFusari, Marcia LuciaSoto, Lorena PaolaSignorini Porchietto, Marcelo LisandroRosmini, Marcelo RaulFrizzo, Laureano SebastianBroilersIntestinal MicrobiotaProbioticshttps://purl.org/becyt/ford/4.3https://purl.org/becyt/ford/4The broiler industry has become an important economic activity in Argentina. Glo-bal production of broiler meat has been growing in Argentina faster than for any other meats,possibly due to declining poultry prices and increasing incomes. Modern rearing systems canproduce broilers ready to slaughter in 50 days, with the required 2.7 kg of weight and a feedconversion of about 1.6 kg feed/kg of meat. Nevertheless, broilers raised under these intensiveconditions are exposed to various stressors every day. For many years, feed supplementationwith antibiotics was widely used to stabilize the gut flora, improve general parameters andprevent avian diseases. However, the utility of antibiotics has been questioned because of theemergence and spread of antibiotic-resistant bacteria in meat. Therefore, there is a renewedinterest in finding viable alternatives to antibiotics. One potential method is the supplemen-tation of broiler diets with probiotics. This review provides an updated summary of the use ofprobiotics to improve sanitary conditions and enhance performance in broilers, demonstratingthe role of probiotics as a reliable option to replace antimicrobial growth promoters.Fil: Blajman, Jesica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria. Laboratorio de Análisis de Alimentos; ArgentinaFil: Zbrun, María Virginia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria. Laboratorio de Análisis de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria; ArgentinaFil: Astesana, Diego Martín. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria. Laboratorio de Análisis de Alimentos; ArgentinaFil: Berisvil, Ayelén Patricia. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria. Laboratorio de Análisis de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; ArgentinaFil: Romero Scharpen, Analía. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria. Laboratorio de Análisis de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; ArgentinaFil: Fusari, Marcia Lucia. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria; ArgentinaFil: Soto, Lorena Paola. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria. Laboratorio de Análisis de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; ArgentinaFil: Signorini Porchietto, Marcelo Lisandro. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Santa Fe. Estación Experimental Agropecuaria Rafaela; ArgentinaFil: Rosmini, Marcelo Raul. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria; ArgentinaFil: Frizzo, Laureano Sebastian. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria. Laboratorio de Análisis de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria; ArgentinaAsociación Argentina de Microbiología2015-10info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionhttp://purl.org/coar/resource_type/c_6501info:ar-repo/semantics/articuloapplication/pdfapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/11336/37790Blajman, Jesica; Zbrun, María Virginia; Astesana, Diego Martín; Berisvil, Ayelén Patricia; Romero Scharpen, Analía; et al.; Probióticos en pollos parrilleros: Una estrategia para los modelos productivos intensivos; Asociación Argentina de Microbiología; Revista Argentina de Microbiología; 47; 4; 10-2015; 360-3670325-75411851-7617CONICET DigitalCONICETspainfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/10.1016/j.ram.2015.08.002info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0325754115001133info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://ref.scielo.org/y5vdrcinfo:eu-repo/semantics/openAccesshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/reponame:CONICET Digital (CONICET)instname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas2025-09-03T10:10:16Zoai:ri.conicet.gov.ar:11336/37790instacron:CONICETInstitucionalhttp://ri.conicet.gov.ar/Organismo científico-tecnológicoNo correspondehttp://ri.conicet.gov.ar/oai/requestdasensio@conicet.gov.ar; lcarlino@conicet.gov.arArgentinaNo correspondeNo correspondeNo correspondeopendoar:34982025-09-03 10:10:17.21CONICET Digital (CONICET) - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicasfalse |
dc.title.none.fl_str_mv |
Probióticos en pollos parrilleros: Una estrategia para los modelos productivos intensivos Probiotics in broilers’ rearing: A strategy for intensive production models |
title |
Probióticos en pollos parrilleros: Una estrategia para los modelos productivos intensivos |
spellingShingle |
Probióticos en pollos parrilleros: Una estrategia para los modelos productivos intensivos Blajman, Jesica Broilers Intestinal Microbiota Probiotics |
title_short |
Probióticos en pollos parrilleros: Una estrategia para los modelos productivos intensivos |
title_full |
Probióticos en pollos parrilleros: Una estrategia para los modelos productivos intensivos |
title_fullStr |
Probióticos en pollos parrilleros: Una estrategia para los modelos productivos intensivos |
title_full_unstemmed |
Probióticos en pollos parrilleros: Una estrategia para los modelos productivos intensivos |
title_sort |
Probióticos en pollos parrilleros: Una estrategia para los modelos productivos intensivos |
dc.creator.none.fl_str_mv |
Blajman, Jesica Zbrun, María Virginia Astesana, Diego Martín Berisvil, Ayelén Patricia Romero Scharpen, Analía Fusari, Marcia Lucia Soto, Lorena Paola Signorini Porchietto, Marcelo Lisandro Rosmini, Marcelo Raul Frizzo, Laureano Sebastian |
author |
Blajman, Jesica |
author_facet |
Blajman, Jesica Zbrun, María Virginia Astesana, Diego Martín Berisvil, Ayelén Patricia Romero Scharpen, Analía Fusari, Marcia Lucia Soto, Lorena Paola Signorini Porchietto, Marcelo Lisandro Rosmini, Marcelo Raul Frizzo, Laureano Sebastian |
author_role |
author |
author2 |
Zbrun, María Virginia Astesana, Diego Martín Berisvil, Ayelén Patricia Romero Scharpen, Analía Fusari, Marcia Lucia Soto, Lorena Paola Signorini Porchietto, Marcelo Lisandro Rosmini, Marcelo Raul Frizzo, Laureano Sebastian |
author2_role |
author author author author author author author author author |
dc.subject.none.fl_str_mv |
Broilers Intestinal Microbiota Probiotics |
topic |
Broilers Intestinal Microbiota Probiotics |
purl_subject.fl_str_mv |
https://purl.org/becyt/ford/4.3 https://purl.org/becyt/ford/4 |
dc.description.none.fl_txt_mv |
The broiler industry has become an important economic activity in Argentina. Glo-bal production of broiler meat has been growing in Argentina faster than for any other meats,possibly due to declining poultry prices and increasing incomes. Modern rearing systems canproduce broilers ready to slaughter in 50 days, with the required 2.7 kg of weight and a feedconversion of about 1.6 kg feed/kg of meat. Nevertheless, broilers raised under these intensiveconditions are exposed to various stressors every day. For many years, feed supplementationwith antibiotics was widely used to stabilize the gut flora, improve general parameters andprevent avian diseases. However, the utility of antibiotics has been questioned because of theemergence and spread of antibiotic-resistant bacteria in meat. Therefore, there is a renewedinterest in finding viable alternatives to antibiotics. One potential method is the supplemen-tation of broiler diets with probiotics. This review provides an updated summary of the use ofprobiotics to improve sanitary conditions and enhance performance in broilers, demonstratingthe role of probiotics as a reliable option to replace antimicrobial growth promoters. Fil: Blajman, Jesica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria. Laboratorio de Análisis de Alimentos; Argentina Fil: Zbrun, María Virginia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria. Laboratorio de Análisis de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria; Argentina Fil: Astesana, Diego Martín. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria. Laboratorio de Análisis de Alimentos; Argentina Fil: Berisvil, Ayelén Patricia. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria. Laboratorio de Análisis de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina Fil: Romero Scharpen, Analía. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria. Laboratorio de Análisis de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina Fil: Fusari, Marcia Lucia. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria; Argentina Fil: Soto, Lorena Paola. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria. Laboratorio de Análisis de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina Fil: Signorini Porchietto, Marcelo Lisandro. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Santa Fe. Estación Experimental Agropecuaria Rafaela; Argentina Fil: Rosmini, Marcelo Raul. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria; Argentina Fil: Frizzo, Laureano Sebastian. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria. Laboratorio de Análisis de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria; Argentina |
description |
The broiler industry has become an important economic activity in Argentina. Glo-bal production of broiler meat has been growing in Argentina faster than for any other meats,possibly due to declining poultry prices and increasing incomes. Modern rearing systems canproduce broilers ready to slaughter in 50 days, with the required 2.7 kg of weight and a feedconversion of about 1.6 kg feed/kg of meat. Nevertheless, broilers raised under these intensiveconditions are exposed to various stressors every day. For many years, feed supplementationwith antibiotics was widely used to stabilize the gut flora, improve general parameters andprevent avian diseases. However, the utility of antibiotics has been questioned because of theemergence and spread of antibiotic-resistant bacteria in meat. Therefore, there is a renewedinterest in finding viable alternatives to antibiotics. One potential method is the supplemen-tation of broiler diets with probiotics. This review provides an updated summary of the use ofprobiotics to improve sanitary conditions and enhance performance in broilers, demonstratingthe role of probiotics as a reliable option to replace antimicrobial growth promoters. |
publishDate |
2015 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2015-10 |
dc.type.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 info:ar-repo/semantics/articulo |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.none.fl_str_mv |
http://hdl.handle.net/11336/37790 Blajman, Jesica; Zbrun, María Virginia; Astesana, Diego Martín; Berisvil, Ayelén Patricia; Romero Scharpen, Analía; et al.; Probióticos en pollos parrilleros: Una estrategia para los modelos productivos intensivos; Asociación Argentina de Microbiología; Revista Argentina de Microbiología; 47; 4; 10-2015; 360-367 0325-7541 1851-7617 CONICET Digital CONICET |
url |
http://hdl.handle.net/11336/37790 |
identifier_str_mv |
Blajman, Jesica; Zbrun, María Virginia; Astesana, Diego Martín; Berisvil, Ayelén Patricia; Romero Scharpen, Analía; et al.; Probióticos en pollos parrilleros: Una estrategia para los modelos productivos intensivos; Asociación Argentina de Microbiología; Revista Argentina de Microbiología; 47; 4; 10-2015; 360-367 0325-7541 1851-7617 CONICET Digital CONICET |
dc.language.none.fl_str_mv |
spa |
language |
spa |
dc.relation.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/10.1016/j.ram.2015.08.002 info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0325754115001133 info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://ref.scielo.org/y5vdrc |
dc.rights.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/ |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
rights_invalid_str_mv |
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/ |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Asociación Argentina de Microbiología |
publisher.none.fl_str_mv |
Asociación Argentina de Microbiología |
dc.source.none.fl_str_mv |
reponame:CONICET Digital (CONICET) instname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas |
reponame_str |
CONICET Digital (CONICET) |
collection |
CONICET Digital (CONICET) |
instname_str |
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas |
repository.name.fl_str_mv |
CONICET Digital (CONICET) - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas |
repository.mail.fl_str_mv |
dasensio@conicet.gov.ar; lcarlino@conicet.gov.ar |
_version_ |
1842270112061587456 |
score |
13.13397 |