Influence of the Ionic Strength in the Intrinsic Viscosity of Xanthan Gum. An Experimental Review
- Autores
- Vega, Enrique D.; Vásquez, Elena; Diaz, Jorge R. A.; Masuelli, Martin Alberto
- Año de publicación
- 2015
- Idioma
- inglés
- Tipo de recurso
- artículo
- Estado
- versión publicada
- Descripción
- This study involves the influence of ionic strength in intrinsic viscosity of xanthan gum. The best concentration of monovalent and bivalent cations chloride salts is evaluated. The salt concentration is 0.001 M for monovalent cations and 3 x 10-5 M for bivalent cations and the hydrodynamic radius is maximum for these concentrations. The minimal concentration is in the range of 0.01 to 0.1 M for different cations.
Fil: Vega, Enrique D.. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química; Argentina
Fil: Vásquez, Elena. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química; Argentina
Fil: Diaz, Jorge R. A.. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química; Argentina
Fil: Masuelli, Martin Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich". Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Ciencias Físico Matemáticas y Naturales. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich"; Argentina - Materia
-
XANTHAN GUM
IONIC STRENGTH
INTRINSIC VISCOSITY
REVIEW - Nivel de accesibilidad
- acceso abierto
- Condiciones de uso
- https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
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