Efficient wheat germ agglutinin purification with a chitosan‐based affinity chromatographic matrix
- Autores
- Baieli, María Fernanda; Urtasun, Nicolás; Miranda, Maria Victoria; Cascone, Osvaldo; Wolman, Federico Javier
- Año de publicación
- 2012
- Idioma
- inglés
- Tipo de recurso
- artículo
- Estado
- versión publicada
- Descripción
- An efficient affinity chromatographic matrix based on chitosan for wheat germ agglutinin(WGA) purification was developed. The matrices assayed consisted of chitosan minispheres cross-linked with epichlorhydrin 45, 250 or 500 mM. The maximum adsorption capacity of pure WGA ? calculated from the corresponding isotherms ? was between 43.2 and 48.9 mg/g at pH 5.0 and between 16.6 and 27.6 mg/g at pH 8.5. However, the adsorption of agglutinin from wheat germ extract was higher at pH 8.5. In addition, 0.5 g of mini-spheres cross-linked with epichlorhydrin 250mM adsorbed 94.5% of the WGA present in 5mL of the concentrated extract. Acetic acid was able to elute 100% of the adsorbed WGA. The purity of the WGA obtained was greater than 95% and the purification factor was 56.8. The matrix was able to maintain an efficient performance of the purification process for three consecutive cycles. A new method to monitor the purification process by RP-HPLC was developed.
Fil: Baieli, María Fernanda. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Departamento de Microbiología, Inmunología y Biotecnología. Cátedra de Microbiología Industrial y Biotecnología; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay; Argentina
Fil: Urtasun, Nicolás. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Departamento de Microbiología, Inmunología y Biotecnología. Cátedra de Microbiología Industrial y Biotecnología; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay; Argentina
Fil: Miranda, Maria Victoria. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Departamento de Microbiología, Inmunología y Biotecnología. Cátedra de Microbiología Industrial y Biotecnología; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay; Argentina
Fil: Cascone, Osvaldo. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Departamento de Microbiología, Inmunología y Biotecnología. Cátedra de Microbiología Industrial y Biotecnología; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay; Argentina
Fil: Wolman, Federico Javier. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Departamento de Microbiología, Inmunología y Biotecnología. Cátedra de Microbiología Industrial y Biotecnología; Argentina - Materia
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CHITOSAN
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WHEAT GERM AGGLUTININ - Nivel de accesibilidad
- acceso abierto
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