Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and Hydrolysis

Autores
Martins, Gonçalo Nuno; Ureta, María Micaela; Tymczyszyn, Emma Elizabeth; Castilho, Paula Cristina; Gomez Zavaglia, Andrea
Año de publicación
2019
Idioma
inglés
Tipo de recurso
artículo
Estado
versión publicada
Descripción
Fructo- and galacto-oligosaccharides (FOS and GOS) are non-digestible oligosaccharides with prebiotic properties that can be incorporated into a wide number of products. This review details the general outlines for the production of FOS and GOS, both by enzymatic synthesis using disaccharides or other substrates, and by hydrolysis of polysaccharides. Special emphasis is laid on technological aspects, raw materials, properties and applications.
Fil: Martins, Gonçalo Nuno. Universidade da Madeira; Portugal
Fil: Ureta, María Micaela. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
Fil: Tymczyszyn, Emma Elizabeth. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Quilmes. Departamento de Ciencia y Tecnología. Laboratorio de Microbiología Molecular; Argentina
Fil: Castilho, Paula Cristina. Universidad de Madeira; Portugal
Fil: Gomez Zavaglia, Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
Materia
Fructo-oligosaccharides
Galacto-oligosaccharides
Enzymatic synthesis
Hydrolysis
Properties and applications
Alternative substrates
Nivel de accesibilidad
acceso abierto
Condiciones de uso
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/
Repositorio
CONICET Digital (CONICET)
Institución
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
OAI Identificador
oai:ri.conicet.gov.ar:11336/105843

id CONICETDig_0c32f2870e70a957ddc7c4ca252dfde8
oai_identifier_str oai:ri.conicet.gov.ar:11336/105843
network_acronym_str CONICETDig
repository_id_str 3498
network_name_str CONICET Digital (CONICET)
spelling Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and HydrolysisMartins, Gonçalo NunoUreta, María MicaelaTymczyszyn, Emma ElizabethCastilho, Paula CristinaGomez Zavaglia, AndreaFructo-oligosaccharidesGalacto-oligosaccharidesEnzymatic synthesisHydrolysisProperties and applicationsAlternative substrateshttps://purl.org/becyt/ford/2.11https://purl.org/becyt/ford/2Fructo- and galacto-oligosaccharides (FOS and GOS) are non-digestible oligosaccharides with prebiotic properties that can be incorporated into a wide number of products. This review details the general outlines for the production of FOS and GOS, both by enzymatic synthesis using disaccharides or other substrates, and by hydrolysis of polysaccharides. Special emphasis is laid on technological aspects, raw materials, properties and applications.Fil: Martins, Gonçalo Nuno. Universidade da Madeira; PortugalFil: Ureta, María Micaela. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; ArgentinaFil: Tymczyszyn, Emma Elizabeth. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Quilmes. Departamento de Ciencia y Tecnología. Laboratorio de Microbiología Molecular; ArgentinaFil: Castilho, Paula Cristina. Universidad de Madeira; PortugalFil: Gomez Zavaglia, Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; ArgentinaFrontiers Media S.A.2019-05info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionhttp://purl.org/coar/resource_type/c_6501info:ar-repo/semantics/articuloapplication/pdfapplication/pdfapplication/pdfapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/11336/105843Martins, Gonçalo Nuno; Ureta, María Micaela; Tymczyszyn, Emma Elizabeth; Castilho, Paula Cristina; Gomez Zavaglia, Andrea; Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and Hydrolysis; Frontiers Media S.A.; Frontiers in Nutrition; 6; 78; 5-2019; 1-242296-861XCONICET DigitalCONICETenginfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2019.00078/fullinfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/10.3389/fnut.2019.00078info:eu-repo/semantics/openAccesshttps://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/reponame:CONICET Digital (CONICET)instname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas2025-09-10T13:23:19Zoai:ri.conicet.gov.ar:11336/105843instacron:CONICETInstitucionalhttp://ri.conicet.gov.ar/Organismo científico-tecnológicoNo correspondehttp://ri.conicet.gov.ar/oai/requestdasensio@conicet.gov.ar; lcarlino@conicet.gov.arArgentinaNo correspondeNo correspondeNo correspondeopendoar:34982025-09-10 13:23:19.51CONICET Digital (CONICET) - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicasfalse
dc.title.none.fl_str_mv Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and Hydrolysis
title Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and Hydrolysis
spellingShingle Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and Hydrolysis
Martins, Gonçalo Nuno
Fructo-oligosaccharides
Galacto-oligosaccharides
Enzymatic synthesis
Hydrolysis
Properties and applications
Alternative substrates
title_short Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and Hydrolysis
title_full Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and Hydrolysis
title_fullStr Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and Hydrolysis
title_full_unstemmed Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and Hydrolysis
title_sort Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and Hydrolysis
dc.creator.none.fl_str_mv Martins, Gonçalo Nuno
Ureta, María Micaela
Tymczyszyn, Emma Elizabeth
Castilho, Paula Cristina
Gomez Zavaglia, Andrea
author Martins, Gonçalo Nuno
author_facet Martins, Gonçalo Nuno
Ureta, María Micaela
Tymczyszyn, Emma Elizabeth
Castilho, Paula Cristina
Gomez Zavaglia, Andrea
author_role author
author2 Ureta, María Micaela
Tymczyszyn, Emma Elizabeth
Castilho, Paula Cristina
Gomez Zavaglia, Andrea
author2_role author
author
author
author
dc.subject.none.fl_str_mv Fructo-oligosaccharides
Galacto-oligosaccharides
Enzymatic synthesis
Hydrolysis
Properties and applications
Alternative substrates
topic Fructo-oligosaccharides
Galacto-oligosaccharides
Enzymatic synthesis
Hydrolysis
Properties and applications
Alternative substrates
purl_subject.fl_str_mv https://purl.org/becyt/ford/2.11
https://purl.org/becyt/ford/2
dc.description.none.fl_txt_mv Fructo- and galacto-oligosaccharides (FOS and GOS) are non-digestible oligosaccharides with prebiotic properties that can be incorporated into a wide number of products. This review details the general outlines for the production of FOS and GOS, both by enzymatic synthesis using disaccharides or other substrates, and by hydrolysis of polysaccharides. Special emphasis is laid on technological aspects, raw materials, properties and applications.
Fil: Martins, Gonçalo Nuno. Universidade da Madeira; Portugal
Fil: Ureta, María Micaela. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
Fil: Tymczyszyn, Emma Elizabeth. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Quilmes. Departamento de Ciencia y Tecnología. Laboratorio de Microbiología Molecular; Argentina
Fil: Castilho, Paula Cristina. Universidad de Madeira; Portugal
Fil: Gomez Zavaglia, Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
description Fructo- and galacto-oligosaccharides (FOS and GOS) are non-digestible oligosaccharides with prebiotic properties that can be incorporated into a wide number of products. This review details the general outlines for the production of FOS and GOS, both by enzymatic synthesis using disaccharides or other substrates, and by hydrolysis of polysaccharides. Special emphasis is laid on technological aspects, raw materials, properties and applications.
publishDate 2019
dc.date.none.fl_str_mv 2019-05
dc.type.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
info:ar-repo/semantics/articulo
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.none.fl_str_mv http://hdl.handle.net/11336/105843
Martins, Gonçalo Nuno; Ureta, María Micaela; Tymczyszyn, Emma Elizabeth; Castilho, Paula Cristina; Gomez Zavaglia, Andrea; Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and Hydrolysis; Frontiers Media S.A.; Frontiers in Nutrition; 6; 78; 5-2019; 1-24
2296-861X
CONICET Digital
CONICET
url http://hdl.handle.net/11336/105843
identifier_str_mv Martins, Gonçalo Nuno; Ureta, María Micaela; Tymczyszyn, Emma Elizabeth; Castilho, Paula Cristina; Gomez Zavaglia, Andrea; Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and Hydrolysis; Frontiers Media S.A.; Frontiers in Nutrition; 6; 78; 5-2019; 1-24
2296-861X
CONICET Digital
CONICET
dc.language.none.fl_str_mv eng
language eng
dc.relation.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2019.00078/full
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/10.3389/fnut.2019.00078
dc.rights.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/openAccess
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/
eu_rights_str_mv openAccess
rights_invalid_str_mv https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
application/pdf
application/pdf
application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv Frontiers Media S.A.
publisher.none.fl_str_mv Frontiers Media S.A.
dc.source.none.fl_str_mv reponame:CONICET Digital (CONICET)
instname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
reponame_str CONICET Digital (CONICET)
collection CONICET Digital (CONICET)
instname_str Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
repository.name.fl_str_mv CONICET Digital (CONICET) - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
repository.mail.fl_str_mv dasensio@conicet.gov.ar; lcarlino@conicet.gov.ar
_version_ 1842981287033307136
score 12.48226