Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and Hydrolysis
- Autores
- Martins, Gonçalo Nuno; Ureta, María Micaela; Tymczyszyn, Emma Elizabeth; Castilho, Paula Cristina; Gomez Zavaglia, Andrea
- Año de publicación
- 2019
- Idioma
- inglés
- Tipo de recurso
- artículo
- Estado
- versión publicada
- Descripción
- Fructo- and galacto-oligosaccharides (FOS and GOS) are non-digestible oligosaccharides with prebiotic properties that can be incorporated into a wide number of products. This review details the general outlines for the production of FOS and GOS, both by enzymatic synthesis using disaccharides or other substrates, and by hydrolysis of polysaccharides. Special emphasis is laid on technological aspects, raw materials, properties and applications.
Fil: Martins, Gonçalo Nuno. Universidade da Madeira; Portugal
Fil: Ureta, María Micaela. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
Fil: Tymczyszyn, Emma Elizabeth. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Quilmes. Departamento de Ciencia y Tecnología. Laboratorio de Microbiología Molecular; Argentina
Fil: Castilho, Paula Cristina. Universidad de Madeira; Portugal
Fil: Gomez Zavaglia, Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina - Materia
-
Fructo-oligosaccharides
Galacto-oligosaccharides
Enzymatic synthesis
Hydrolysis
Properties and applications
Alternative substrates - Nivel de accesibilidad
- acceso abierto
- Condiciones de uso
- https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/
- Repositorio
- Institución
- Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
- OAI Identificador
- oai:ri.conicet.gov.ar:11336/105843
Ver los metadatos del registro completo
id |
CONICETDig_0c32f2870e70a957ddc7c4ca252dfde8 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:ri.conicet.gov.ar:11336/105843 |
network_acronym_str |
CONICETDig |
repository_id_str |
3498 |
network_name_str |
CONICET Digital (CONICET) |
spelling |
Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and HydrolysisMartins, Gonçalo NunoUreta, María MicaelaTymczyszyn, Emma ElizabethCastilho, Paula CristinaGomez Zavaglia, AndreaFructo-oligosaccharidesGalacto-oligosaccharidesEnzymatic synthesisHydrolysisProperties and applicationsAlternative substrateshttps://purl.org/becyt/ford/2.11https://purl.org/becyt/ford/2Fructo- and galacto-oligosaccharides (FOS and GOS) are non-digestible oligosaccharides with prebiotic properties that can be incorporated into a wide number of products. This review details the general outlines for the production of FOS and GOS, both by enzymatic synthesis using disaccharides or other substrates, and by hydrolysis of polysaccharides. Special emphasis is laid on technological aspects, raw materials, properties and applications.Fil: Martins, Gonçalo Nuno. Universidade da Madeira; PortugalFil: Ureta, María Micaela. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; ArgentinaFil: Tymczyszyn, Emma Elizabeth. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Quilmes. Departamento de Ciencia y Tecnología. Laboratorio de Microbiología Molecular; ArgentinaFil: Castilho, Paula Cristina. Universidad de Madeira; PortugalFil: Gomez Zavaglia, Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; ArgentinaFrontiers Media S.A.2019-05info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionhttp://purl.org/coar/resource_type/c_6501info:ar-repo/semantics/articuloapplication/pdfapplication/pdfapplication/pdfapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/11336/105843Martins, Gonçalo Nuno; Ureta, María Micaela; Tymczyszyn, Emma Elizabeth; Castilho, Paula Cristina; Gomez Zavaglia, Andrea; Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and Hydrolysis; Frontiers Media S.A.; Frontiers in Nutrition; 6; 78; 5-2019; 1-242296-861XCONICET DigitalCONICETenginfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2019.00078/fullinfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/10.3389/fnut.2019.00078info:eu-repo/semantics/openAccesshttps://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/reponame:CONICET Digital (CONICET)instname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas2025-09-10T13:23:19Zoai:ri.conicet.gov.ar:11336/105843instacron:CONICETInstitucionalhttp://ri.conicet.gov.ar/Organismo científico-tecnológicoNo correspondehttp://ri.conicet.gov.ar/oai/requestdasensio@conicet.gov.ar; lcarlino@conicet.gov.arArgentinaNo correspondeNo correspondeNo correspondeopendoar:34982025-09-10 13:23:19.51CONICET Digital (CONICET) - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicasfalse |
dc.title.none.fl_str_mv |
Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and Hydrolysis |
title |
Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and Hydrolysis |
spellingShingle |
Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and Hydrolysis Martins, Gonçalo Nuno Fructo-oligosaccharides Galacto-oligosaccharides Enzymatic synthesis Hydrolysis Properties and applications Alternative substrates |
title_short |
Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and Hydrolysis |
title_full |
Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and Hydrolysis |
title_fullStr |
Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and Hydrolysis |
title_full_unstemmed |
Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and Hydrolysis |
title_sort |
Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and Hydrolysis |
dc.creator.none.fl_str_mv |
Martins, Gonçalo Nuno Ureta, María Micaela Tymczyszyn, Emma Elizabeth Castilho, Paula Cristina Gomez Zavaglia, Andrea |
author |
Martins, Gonçalo Nuno |
author_facet |
Martins, Gonçalo Nuno Ureta, María Micaela Tymczyszyn, Emma Elizabeth Castilho, Paula Cristina Gomez Zavaglia, Andrea |
author_role |
author |
author2 |
Ureta, María Micaela Tymczyszyn, Emma Elizabeth Castilho, Paula Cristina Gomez Zavaglia, Andrea |
author2_role |
author author author author |
dc.subject.none.fl_str_mv |
Fructo-oligosaccharides Galacto-oligosaccharides Enzymatic synthesis Hydrolysis Properties and applications Alternative substrates |
topic |
Fructo-oligosaccharides Galacto-oligosaccharides Enzymatic synthesis Hydrolysis Properties and applications Alternative substrates |
purl_subject.fl_str_mv |
https://purl.org/becyt/ford/2.11 https://purl.org/becyt/ford/2 |
dc.description.none.fl_txt_mv |
Fructo- and galacto-oligosaccharides (FOS and GOS) are non-digestible oligosaccharides with prebiotic properties that can be incorporated into a wide number of products. This review details the general outlines for the production of FOS and GOS, both by enzymatic synthesis using disaccharides or other substrates, and by hydrolysis of polysaccharides. Special emphasis is laid on technological aspects, raw materials, properties and applications. Fil: Martins, Gonçalo Nuno. Universidade da Madeira; Portugal Fil: Ureta, María Micaela. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina Fil: Tymczyszyn, Emma Elizabeth. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Quilmes. Departamento de Ciencia y Tecnología. Laboratorio de Microbiología Molecular; Argentina Fil: Castilho, Paula Cristina. Universidad de Madeira; Portugal Fil: Gomez Zavaglia, Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina |
description |
Fructo- and galacto-oligosaccharides (FOS and GOS) are non-digestible oligosaccharides with prebiotic properties that can be incorporated into a wide number of products. This review details the general outlines for the production of FOS and GOS, both by enzymatic synthesis using disaccharides or other substrates, and by hydrolysis of polysaccharides. Special emphasis is laid on technological aspects, raw materials, properties and applications. |
publishDate |
2019 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2019-05 |
dc.type.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 info:ar-repo/semantics/articulo |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.none.fl_str_mv |
http://hdl.handle.net/11336/105843 Martins, Gonçalo Nuno; Ureta, María Micaela; Tymczyszyn, Emma Elizabeth; Castilho, Paula Cristina; Gomez Zavaglia, Andrea; Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and Hydrolysis; Frontiers Media S.A.; Frontiers in Nutrition; 6; 78; 5-2019; 1-24 2296-861X CONICET Digital CONICET |
url |
http://hdl.handle.net/11336/105843 |
identifier_str_mv |
Martins, Gonçalo Nuno; Ureta, María Micaela; Tymczyszyn, Emma Elizabeth; Castilho, Paula Cristina; Gomez Zavaglia, Andrea; Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and Hydrolysis; Frontiers Media S.A.; Frontiers in Nutrition; 6; 78; 5-2019; 1-24 2296-861X CONICET Digital CONICET |
dc.language.none.fl_str_mv |
eng |
language |
eng |
dc.relation.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2019.00078/full info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/10.3389/fnut.2019.00078 |
dc.rights.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/ |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
rights_invalid_str_mv |
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/ |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf application/pdf application/pdf application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Frontiers Media S.A. |
publisher.none.fl_str_mv |
Frontiers Media S.A. |
dc.source.none.fl_str_mv |
reponame:CONICET Digital (CONICET) instname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas |
reponame_str |
CONICET Digital (CONICET) |
collection |
CONICET Digital (CONICET) |
instname_str |
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas |
repository.name.fl_str_mv |
CONICET Digital (CONICET) - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas |
repository.mail.fl_str_mv |
dasensio@conicet.gov.ar; lcarlino@conicet.gov.ar |
_version_ |
1842981287033307136 |
score |
12.48226 |