Energy intake and food sources of eight Latin American countries : results from the Latin American Study of Nutrition and Health (ELANS)
- Autores
- Kovalskys, Irina; Fisberg, Mauro; Gómez, Georgina; Pareja, Rossina G.; Yépez García, Martha Cecilia; Cortés Sanabria, Lilia Y.; Herrera Cuenca, Marianella; Rigotti, Attilio; Guajardo, Viviana; Zalcman Zimberg, Ioná; Nogueira Previdelli, Ágatha; Moreno, Luis A.; Koletzko, Berthold; Estudio Latinoamericano de Nutrición y Salud
- Año de publicación
- 2018
- Idioma
- inglés
- Tipo de recurso
- artículo
- Estado
- versión publicada
- Descripción
- Fil: Kovalskys, Irina. International Life Sciences Institute. Committee of Nutrition and Wellbeing; Argentina
Fil: Kovalskys, Irina. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina
Fil: Fisberg, Mauro. Hospital Infantil Sabara. Fundação Jose Luiz Egydio Setubal. Instituto Pensi; Brasil
Fil: Fisberg, Mauro. Universidade Federal de São Paulo. Departamento de Pediatria; Brasil
Fil: Gómez, Georgina. Universidad de Costa Rica. Escuela de Medicina. Departamento de Bioquímica; Costa Rica
Fil: Pareja, Rossina G. Instituto de Investigación Nutricional; Perú
Fil: Yépez García, Martha C. Universidad San Francisco de Quito. Colegio de Ciencias de la Salud; Ecuador
Fil: Cortés Sanabria, Lilia Y. Pontificia Universidad Javeriana. Departamento de Nutrición y Bioquímica; Colombia
Fil: Herrera-Cuenca, Marianella. Universidad Central de Venezuela. Centro de Estudiosdel Desarrollo; Venezuela
Fil: Herrera-Cuenca, Marianella. Fundación Bengoa; Venezuela
Fil: Rigotti, Attilio. Pontificia Universidad Católica. Escuela de Medicina. Centro de Nutrición Molecular y Enfermedades Crónicas. Departamento de Nutrición, Diabetes y Metabolismo; Chile
Fil: Guajardo, Viviana. International Life Sciences Institute. Committee of Nutrition and Wellbeing; Argentina
Fil: Zalcman Zimberg, Ioná. Universidade Federal de São Paulo. Departamento de Psicobiologia; Brasil
Fil: Nogueira Previdelli, Agatha. Universidade São Judas Tadeu. Faculdade de Ciências Biológicas e da Saúde; Brasil
Fil: Moreno, Luis A. University of Zaragoza. Centro de Investigación Biomédica en Red Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición. Instituto de Investigación Sanitaria Aragón; España
Fil: Moreno, Luis A. University of Zaragoza. Instituto Agroalimentario de Aragón. Growth, Exercise, Nutrition and Development Research Group; España
Fil: Koletzko, Berthold. University of Munich Medical Center. Dr. von Hauner Children’s Hospital. Division of Metabolic and Nutritional Medicine. Ludwig-Maximilians-Universität Munich; Alemania
Abstract: Few previous studies in Latin America (LA) have provided data on dietary intake composition with a standardized methodology. The present study aimed to characterize energy intake (EI) and to describe the main food sources of energy in representative samples of the urban population from eight LA countries from the Latin American Study in Nutrition and Health (ELANS). - Fuente
- Public Health Nutrition. 2018, 21(14)
- Materia
-
NUTRICION
ALIMENTACION
AMERICA LATINA
DIETA
CALORIAS - Nivel de accesibilidad
- acceso abierto
- Condiciones de uso
- https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
- Repositorio
- Institución
- Pontificia Universidad Católica Argentina
- OAI Identificador
- oai:ucacris:123456789/9582
Ver los metadatos del registro completo
id |
RIUCA_88e702fdda06e2373d325a3ab15bf5ea |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:ucacris:123456789/9582 |
network_acronym_str |
RIUCA |
repository_id_str |
2585 |
network_name_str |
Repositorio Institucional (UCA) |
spelling |
Energy intake and food sources of eight Latin American countries : results from the Latin American Study of Nutrition and Health (ELANS)Kovalskys, IrinaFisberg, MauroGómez, GeorginaPareja, Rossina G.Yépez García, Martha CeciliaCortés Sanabria, Lilia Y.Herrera Cuenca, MarianellaRigotti, AttilioGuajardo, VivianaZalcman Zimberg, IonáNogueira Previdelli, ÁgathaMoreno, Luis A.Koletzko, BertholdEstudio Latinoamericano de Nutrición y SaludNUTRICIONALIMENTACIONAMERICA LATINADIETACALORIASFil: Kovalskys, Irina. International Life Sciences Institute. Committee of Nutrition and Wellbeing; ArgentinaFil: Kovalskys, Irina. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Médicas; ArgentinaFil: Fisberg, Mauro. Hospital Infantil Sabara. Fundação Jose Luiz Egydio Setubal. Instituto Pensi; BrasilFil: Fisberg, Mauro. Universidade Federal de São Paulo. Departamento de Pediatria; BrasilFil: Gómez, Georgina. Universidad de Costa Rica. Escuela de Medicina. Departamento de Bioquímica; Costa RicaFil: Pareja, Rossina G. Instituto de Investigación Nutricional; PerúFil: Yépez García, Martha C. Universidad San Francisco de Quito. Colegio de Ciencias de la Salud; EcuadorFil: Cortés Sanabria, Lilia Y. Pontificia Universidad Javeriana. Departamento de Nutrición y Bioquímica; ColombiaFil: Herrera-Cuenca, Marianella. Universidad Central de Venezuela. Centro de Estudiosdel Desarrollo; VenezuelaFil: Herrera-Cuenca, Marianella. Fundación Bengoa; VenezuelaFil: Rigotti, Attilio. Pontificia Universidad Católica. Escuela de Medicina. Centro de Nutrición Molecular y Enfermedades Crónicas. Departamento de Nutrición, Diabetes y Metabolismo; ChileFil: Guajardo, Viviana. International Life Sciences Institute. Committee of Nutrition and Wellbeing; ArgentinaFil: Zalcman Zimberg, Ioná. Universidade Federal de São Paulo. Departamento de Psicobiologia; BrasilFil: Nogueira Previdelli, Agatha. Universidade São Judas Tadeu. Faculdade de Ciências Biológicas e da Saúde; BrasilFil: Moreno, Luis A. University of Zaragoza. Centro de Investigación Biomédica en Red Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición. Instituto de Investigación Sanitaria Aragón; EspañaFil: Moreno, Luis A. University of Zaragoza. Instituto Agroalimentario de Aragón. Growth, Exercise, Nutrition and Development Research Group; EspañaFil: Koletzko, Berthold. University of Munich Medical Center. Dr. von Hauner Children’s Hospital. Division of Metabolic and Nutritional Medicine. Ludwig-Maximilians-Universität Munich; AlemaniaAbstract: Few previous studies in Latin America (LA) have provided data on dietary intake composition with a standardized methodology. The present study aimed to characterize energy intake (EI) and to describe the main food sources of energy in representative samples of the urban population from eight LA countries from the Latin American Study in Nutrition and Health (ELANS).Cambridge University Press2018info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionhttp://purl.org/coar/resource_type/c_6501info:ar-repo/semantics/articuloapplication/pdfhttps://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/95821368-9800 (impreso)1475-2727 (online)10.1017/S136898001800122229848396Kovalskys, I. et. al. Energy intake and food sources of eight Latin American countries : results from the Latin American Study of Nutrition and Health (ELANS) [en línea]. Public Health Nutrition. 2018, 21(14). doi:10.1017/S1368980018001222 Disponible en: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/9582Public Health Nutrition. 2018, 21(14)reponame:Repositorio Institucional (UCA)instname:Pontificia Universidad Católica Argentinaenginfo:eu-repo/semantics/openAccesshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/2025-07-03T10:57:09Zoai:ucacris:123456789/9582instacron:UCAInstitucionalhttps://repositorio.uca.edu.ar/Universidad privadaNo correspondehttps://repositorio.uca.edu.ar/oaiclaudia_fernandez@uca.edu.arArgentinaNo correspondeNo correspondeNo correspondeopendoar:25852025-07-03 10:57:09.521Repositorio Institucional (UCA) - Pontificia Universidad Católica Argentinafalse |
dc.title.none.fl_str_mv |
Energy intake and food sources of eight Latin American countries : results from the Latin American Study of Nutrition and Health (ELANS) |
title |
Energy intake and food sources of eight Latin American countries : results from the Latin American Study of Nutrition and Health (ELANS) |
spellingShingle |
Energy intake and food sources of eight Latin American countries : results from the Latin American Study of Nutrition and Health (ELANS) Kovalskys, Irina NUTRICION ALIMENTACION AMERICA LATINA DIETA CALORIAS |
title_short |
Energy intake and food sources of eight Latin American countries : results from the Latin American Study of Nutrition and Health (ELANS) |
title_full |
Energy intake and food sources of eight Latin American countries : results from the Latin American Study of Nutrition and Health (ELANS) |
title_fullStr |
Energy intake and food sources of eight Latin American countries : results from the Latin American Study of Nutrition and Health (ELANS) |
title_full_unstemmed |
Energy intake and food sources of eight Latin American countries : results from the Latin American Study of Nutrition and Health (ELANS) |
title_sort |
Energy intake and food sources of eight Latin American countries : results from the Latin American Study of Nutrition and Health (ELANS) |
dc.creator.none.fl_str_mv |
Kovalskys, Irina Fisberg, Mauro Gómez, Georgina Pareja, Rossina G. Yépez García, Martha Cecilia Cortés Sanabria, Lilia Y. Herrera Cuenca, Marianella Rigotti, Attilio Guajardo, Viviana Zalcman Zimberg, Ioná Nogueira Previdelli, Ágatha Moreno, Luis A. Koletzko, Berthold Estudio Latinoamericano de Nutrición y Salud |
author |
Kovalskys, Irina |
author_facet |
Kovalskys, Irina Fisberg, Mauro Gómez, Georgina Pareja, Rossina G. Yépez García, Martha Cecilia Cortés Sanabria, Lilia Y. Herrera Cuenca, Marianella Rigotti, Attilio Guajardo, Viviana Zalcman Zimberg, Ioná Nogueira Previdelli, Ágatha Moreno, Luis A. Koletzko, Berthold Estudio Latinoamericano de Nutrición y Salud |
author_role |
author |
author2 |
Fisberg, Mauro Gómez, Georgina Pareja, Rossina G. Yépez García, Martha Cecilia Cortés Sanabria, Lilia Y. Herrera Cuenca, Marianella Rigotti, Attilio Guajardo, Viviana Zalcman Zimberg, Ioná Nogueira Previdelli, Ágatha Moreno, Luis A. Koletzko, Berthold Estudio Latinoamericano de Nutrición y Salud |
author2_role |
author author author author author author author author author author author author author |
dc.subject.none.fl_str_mv |
NUTRICION ALIMENTACION AMERICA LATINA DIETA CALORIAS |
topic |
NUTRICION ALIMENTACION AMERICA LATINA DIETA CALORIAS |
dc.description.none.fl_txt_mv |
Fil: Kovalskys, Irina. International Life Sciences Institute. Committee of Nutrition and Wellbeing; Argentina Fil: Kovalskys, Irina. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina Fil: Fisberg, Mauro. Hospital Infantil Sabara. Fundação Jose Luiz Egydio Setubal. Instituto Pensi; Brasil Fil: Fisberg, Mauro. Universidade Federal de São Paulo. Departamento de Pediatria; Brasil Fil: Gómez, Georgina. Universidad de Costa Rica. Escuela de Medicina. Departamento de Bioquímica; Costa Rica Fil: Pareja, Rossina G. Instituto de Investigación Nutricional; Perú Fil: Yépez García, Martha C. Universidad San Francisco de Quito. Colegio de Ciencias de la Salud; Ecuador Fil: Cortés Sanabria, Lilia Y. Pontificia Universidad Javeriana. Departamento de Nutrición y Bioquímica; Colombia Fil: Herrera-Cuenca, Marianella. Universidad Central de Venezuela. Centro de Estudiosdel Desarrollo; Venezuela Fil: Herrera-Cuenca, Marianella. Fundación Bengoa; Venezuela Fil: Rigotti, Attilio. Pontificia Universidad Católica. Escuela de Medicina. Centro de Nutrición Molecular y Enfermedades Crónicas. Departamento de Nutrición, Diabetes y Metabolismo; Chile Fil: Guajardo, Viviana. International Life Sciences Institute. Committee of Nutrition and Wellbeing; Argentina Fil: Zalcman Zimberg, Ioná. Universidade Federal de São Paulo. Departamento de Psicobiologia; Brasil Fil: Nogueira Previdelli, Agatha. Universidade São Judas Tadeu. Faculdade de Ciências Biológicas e da Saúde; Brasil Fil: Moreno, Luis A. University of Zaragoza. Centro de Investigación Biomédica en Red Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición. Instituto de Investigación Sanitaria Aragón; España Fil: Moreno, Luis A. University of Zaragoza. Instituto Agroalimentario de Aragón. Growth, Exercise, Nutrition and Development Research Group; España Fil: Koletzko, Berthold. University of Munich Medical Center. Dr. von Hauner Children’s Hospital. Division of Metabolic and Nutritional Medicine. Ludwig-Maximilians-Universität Munich; Alemania Abstract: Few previous studies in Latin America (LA) have provided data on dietary intake composition with a standardized methodology. The present study aimed to characterize energy intake (EI) and to describe the main food sources of energy in representative samples of the urban population from eight LA countries from the Latin American Study in Nutrition and Health (ELANS). |
description |
Fil: Kovalskys, Irina. International Life Sciences Institute. Committee of Nutrition and Wellbeing; Argentina |
publishDate |
2018 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2018 |
dc.type.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 info:ar-repo/semantics/articulo |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.none.fl_str_mv |
https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/9582 1368-9800 (impreso) 1475-2727 (online) 10.1017/S1368980018001222 29848396 Kovalskys, I. et. al. Energy intake and food sources of eight Latin American countries : results from the Latin American Study of Nutrition and Health (ELANS) [en línea]. Public Health Nutrition. 2018, 21(14). doi:10.1017/S1368980018001222 Disponible en: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/9582 |
url |
https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/9582 |
identifier_str_mv |
1368-9800 (impreso) 1475-2727 (online) 10.1017/S1368980018001222 29848396 Kovalskys, I. et. al. Energy intake and food sources of eight Latin American countries : results from the Latin American Study of Nutrition and Health (ELANS) [en línea]. Public Health Nutrition. 2018, 21(14). doi:10.1017/S1368980018001222 Disponible en: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/9582 |
dc.language.none.fl_str_mv |
eng |
language |
eng |
dc.rights.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/ |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
rights_invalid_str_mv |
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/ |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Cambridge University Press |
publisher.none.fl_str_mv |
Cambridge University Press |
dc.source.none.fl_str_mv |
Public Health Nutrition. 2018, 21(14) reponame:Repositorio Institucional (UCA) instname:Pontificia Universidad Católica Argentina |
reponame_str |
Repositorio Institucional (UCA) |
collection |
Repositorio Institucional (UCA) |
instname_str |
Pontificia Universidad Católica Argentina |
repository.name.fl_str_mv |
Repositorio Institucional (UCA) - Pontificia Universidad Católica Argentina |
repository.mail.fl_str_mv |
claudia_fernandez@uca.edu.ar |
_version_ |
1836638350111408128 |
score |
13.070432 |