Validity and Reproducibility of an Electronic Food Frequency Questionnaire in Argentinian Adults

Autores
Gili, Rocio Victoria; Leeson, Sara; Carlino, Belén; Contreras-Guillén, Ismael Alejandro; Xutuc, Daniel; Teixeira Martins, Marcia Cristina; Diaz, María del Pilar; Segovia-Siapco, Gina; Oliveira Da Silva Pacheco, Sandaly; Pacheco, Fabio Juliano
Año de publicación
2024
Idioma
inglés
Tipo de recurso
artículo
Estado
versión publicada
Descripción
Nutrients Impact factor 4.8 Indexed en PubMed Citescore 9.2
Fil: Gili, Rocio Victoria. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.
Fil: Gili, Rocio Victoria. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina.
Fil: Gili, Rocio Victoria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Investigaciones en Ciencias de la Salud; Argentina.
Fil: Leeson, Sara. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.
Fil: Carlino, Belén. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.
Fil: Carlino, Belén. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina.
Fil: Carlino, Belén. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Investigaciones en Ciencias de la Salud; Argentina.
Fil: Contreras Guillen, Ismael Alejandro. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.
Fil: Xutuc, Daniel. Universidad Adventista del Plata; Argentina.
Fil: Teixeira Martins, Marcia Cristina. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.
Fil: Diaz, María del Pilar. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina.
Fil: Díaz, María del Pilar. Universidad Nacional de Entre Ríos. Facultad de Ingeniería; Argentina.
Fil: Segovia-Siapco, Gina. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.
Fil: Oliveira Da Silva Pacheco, Sandaly. Universidad Adventista de Chile; Chile.
Fil: Pacheco, Fabio Juliano. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas. Escuela de Nutrición; Argentina.
This study aimed to validate a semiquantitative electronic food frequency questionnaire (eFFQ) in estimating the intake of a comprehensive list of nutrients and bioactive compounds among adults from six regions of Argentina using multiple 24 h dietary recall (24HR) as a reference. A total of 163 adults completed two administrations of the eFFQ and four 24HRs. The paired t-test/Wilcoxon signed-rank test, Spearman/Pearson correlations, cross-classification, weighted kappa statistics, and Bland–Altman plots were employed to determine relative validity. To determine reproducibility, intraclass correlations (ICC), cross-classification, and weighted kappa statistics were calculated. For relative validity, crude correlations ranged from 0.15 to 0.57; energy adjustment and de-attenuation slightly improved most of these correlations. In cross-classification analysis, agreements within one quintile adjacent to exact agreement (EA ± 1) ranged from 52.2% to ~74%; extreme misclassifications were < 7%. For reproducibility, the crude ICC ranged from 0.29 to 0.85, showing moderate to good correlations for most nutrients. Cross-classification analysis showed agreement levels for the EA ± 1 quintile of 70.6% to 87.7%. Weighted kappa values ranged from 0.21 to 0.62. The results show that this eFFQ is relatively valid in ranking adults according to their nutrient intake and has an acceptable reproducibility, yet it slightly overestimates the intake of most nutrients.
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Fil: Gili, Rocio Victoria. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.
Fil: Gili, Rocio Victoria. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina.
Fil: Gili, Rocio Victoria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Investigaciones en Ciencias de la Salud; Argentina.
Fil: Leeson, Sara. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.
Fil: Carlino, Belén. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.
Fil: Carlino, Belén. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina.
Fil: Carlino, Belén. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Investigaciones en Ciencias de la Salud; Argentina.
Fil: Contreras Guillen, Ismael Alejandro. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.
Fil: Xutuc, Daniel. Universidad Adventista del Plata; Argentina.
Fil: Teixeira Martins, Marcia Cristina. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.
Fil: Diaz, María del Pilar. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina.
Fil: Díaz, María del Pilar. Universidad Nacional de Entre Ríos. Facultad de Ingeniería; Argentina.
Fil: Segovia-Siapco, Gina. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.
Fil: Oliveira Da Silva Pacheco, Sandaly. Universidad Adventista de Chile; Chile.
Fil: Pacheco, Fabio Juliano. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas. Escuela de Nutrición; Argentina.
Materia
Electronic food frequency questionnaire
Dietary assessment
Nivel de accesibilidad
acceso abierto
Condiciones de uso
Repositorio
Repositorio Digital Universitario (UNC)
Institución
Universidad Nacional de Córdoba
OAI Identificador
oai:rdu.unc.edu.ar:11086/552573

id RDUUNC_afd0f1f5629efa1c9a9a555505e80144
oai_identifier_str oai:rdu.unc.edu.ar:11086/552573
network_acronym_str RDUUNC
repository_id_str 2572
network_name_str Repositorio Digital Universitario (UNC)
spelling Validity and Reproducibility of an Electronic Food Frequency Questionnaire in Argentinian AdultsGili, Rocio VictoriaLeeson, SaraCarlino, BelénContreras-Guillén, Ismael AlejandroXutuc, DanielTeixeira Martins, Marcia CristinaDiaz, María del PilarSegovia-Siapco, GinaOliveira Da Silva Pacheco, SandalyPacheco, Fabio JulianoElectronic food frequency questionnaireDietary assessmentNutrients Impact factor 4.8 Indexed en PubMed Citescore 9.2Fil: Gili, Rocio Victoria. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.Fil: Gili, Rocio Victoria. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina.Fil: Gili, Rocio Victoria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Investigaciones en Ciencias de la Salud; Argentina.Fil: Leeson, Sara. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.Fil: Carlino, Belén. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.Fil: Carlino, Belén. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina.Fil: Carlino, Belén. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Investigaciones en Ciencias de la Salud; Argentina.Fil: Contreras Guillen, Ismael Alejandro. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.Fil: Xutuc, Daniel. Universidad Adventista del Plata; Argentina.Fil: Teixeira Martins, Marcia Cristina. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.Fil: Diaz, María del Pilar. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina.Fil: Díaz, María del Pilar. Universidad Nacional de Entre Ríos. Facultad de Ingeniería; Argentina.Fil: Segovia-Siapco, Gina. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.Fil: Oliveira Da Silva Pacheco, Sandaly. Universidad Adventista de Chile; Chile.Fil: Pacheco, Fabio Juliano. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas. Escuela de Nutrición; Argentina.This study aimed to validate a semiquantitative electronic food frequency questionnaire (eFFQ) in estimating the intake of a comprehensive list of nutrients and bioactive compounds among adults from six regions of Argentina using multiple 24 h dietary recall (24HR) as a reference. A total of 163 adults completed two administrations of the eFFQ and four 24HRs. The paired t-test/Wilcoxon signed-rank test, Spearman/Pearson correlations, cross-classification, weighted kappa statistics, and Bland–Altman plots were employed to determine relative validity. To determine reproducibility, intraclass correlations (ICC), cross-classification, and weighted kappa statistics were calculated. For relative validity, crude correlations ranged from 0.15 to 0.57; energy adjustment and de-attenuation slightly improved most of these correlations. In cross-classification analysis, agreements within one quintile adjacent to exact agreement (EA ± 1) ranged from 52.2% to ~74%; extreme misclassifications were < 7%. For reproducibility, the crude ICC ranged from 0.29 to 0.85, showing moderate to good correlations for most nutrients. Cross-classification analysis showed agreement levels for the EA ± 1 quintile of 70.6% to 87.7%. Weighted kappa values ranged from 0.21 to 0.62. The results show that this eFFQ is relatively valid in ranking adults according to their nutrient intake and has an acceptable reproducibility, yet it slightly overestimates the intake of most nutrients.info:eu-repo/semantics/publishedVersionFil: Gili, Rocio Victoria. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.Fil: Gili, Rocio Victoria. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina.Fil: Gili, Rocio Victoria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Investigaciones en Ciencias de la Salud; Argentina.Fil: Leeson, Sara. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.Fil: Carlino, Belén. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.Fil: Carlino, Belén. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina.Fil: Carlino, Belén. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Investigaciones en Ciencias de la Salud; Argentina.Fil: Contreras Guillen, Ismael Alejandro. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.Fil: Xutuc, Daniel. Universidad Adventista del Plata; Argentina.Fil: Teixeira Martins, Marcia Cristina. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.Fil: Diaz, María del Pilar. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina.Fil: Díaz, María del Pilar. Universidad Nacional de Entre Ríos. Facultad de Ingeniería; Argentina.Fil: Segovia-Siapco, Gina. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.Fil: Oliveira Da Silva Pacheco, Sandaly. Universidad Adventista de Chile; Chile.Fil: Pacheco, Fabio Juliano. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas. Escuela de Nutrición; Argentina.https://orcid.org/0000-0003-1530-7497https://orcid.org/0000-0002-1694-954Xhttps://orcid.org/0000-0002-4005-7672https://orcid.org/0000-0002-0300-6622https://orcid.org/0000-0002-2959-6982https://orcid.org/0000-0001-8415-97532024info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/articlehttp://purl.org/coar/resource_type/c_6501info:ar-repo/semantics/articuloapplication/pdfGili, R.V.; Leeson, S.; Carlino, B.; Contreras-Guillén, I.A.; Xutuc, D.; Martins, M.C.T.; Díaz, M.d.P.; Segovia-Siapco, G.; Oliveira da Silva Pacheco, S.; Pacheco, F.J. Validity and Reproducibility of an Electronic Food Frequency Questionnaire in Argentinian Adults. Nutrients 2024, 16, 1564. https://doi.org/10.3390/ nu16111564http://hdl.handle.net/11086/552573https://www.mdpi.com/journal/nutrientshttps://doi.org/10.3390/nu16111564enginfo:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositorio Digital Universitario (UNC)instname:Universidad Nacional de Córdobainstacron:UNC2025-10-23T11:15:41Zoai:rdu.unc.edu.ar:11086/552573Institucionalhttps://rdu.unc.edu.ar/Universidad públicaNo correspondehttp://rdu.unc.edu.ar/oai/snrdoca.unc@gmail.comArgentinaNo correspondeNo correspondeNo correspondeopendoar:25722025-10-23 11:15:41.975Repositorio Digital Universitario (UNC) - Universidad Nacional de Córdobafalse
dc.title.none.fl_str_mv Validity and Reproducibility of an Electronic Food Frequency Questionnaire in Argentinian Adults
title Validity and Reproducibility of an Electronic Food Frequency Questionnaire in Argentinian Adults
spellingShingle Validity and Reproducibility of an Electronic Food Frequency Questionnaire in Argentinian Adults
Gili, Rocio Victoria
Electronic food frequency questionnaire
Dietary assessment
title_short Validity and Reproducibility of an Electronic Food Frequency Questionnaire in Argentinian Adults
title_full Validity and Reproducibility of an Electronic Food Frequency Questionnaire in Argentinian Adults
title_fullStr Validity and Reproducibility of an Electronic Food Frequency Questionnaire in Argentinian Adults
title_full_unstemmed Validity and Reproducibility of an Electronic Food Frequency Questionnaire in Argentinian Adults
title_sort Validity and Reproducibility of an Electronic Food Frequency Questionnaire in Argentinian Adults
dc.creator.none.fl_str_mv Gili, Rocio Victoria
Leeson, Sara
Carlino, Belén
Contreras-Guillén, Ismael Alejandro
Xutuc, Daniel
Teixeira Martins, Marcia Cristina
Diaz, María del Pilar
Segovia-Siapco, Gina
Oliveira Da Silva Pacheco, Sandaly
Pacheco, Fabio Juliano
author Gili, Rocio Victoria
author_facet Gili, Rocio Victoria
Leeson, Sara
Carlino, Belén
Contreras-Guillén, Ismael Alejandro
Xutuc, Daniel
Teixeira Martins, Marcia Cristina
Diaz, María del Pilar
Segovia-Siapco, Gina
Oliveira Da Silva Pacheco, Sandaly
Pacheco, Fabio Juliano
author_role author
author2 Leeson, Sara
Carlino, Belén
Contreras-Guillén, Ismael Alejandro
Xutuc, Daniel
Teixeira Martins, Marcia Cristina
Diaz, María del Pilar
Segovia-Siapco, Gina
Oliveira Da Silva Pacheco, Sandaly
Pacheco, Fabio Juliano
author2_role author
author
author
author
author
author
author
author
author
dc.contributor.none.fl_str_mv https://orcid.org/0000-0003-1530-7497
https://orcid.org/0000-0002-1694-954X
https://orcid.org/0000-0002-4005-7672
https://orcid.org/0000-0002-0300-6622
https://orcid.org/0000-0002-2959-6982
https://orcid.org/0000-0001-8415-9753
dc.subject.none.fl_str_mv Electronic food frequency questionnaire
Dietary assessment
topic Electronic food frequency questionnaire
Dietary assessment
dc.description.none.fl_txt_mv Nutrients Impact factor 4.8 Indexed en PubMed Citescore 9.2
Fil: Gili, Rocio Victoria. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.
Fil: Gili, Rocio Victoria. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina.
Fil: Gili, Rocio Victoria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Investigaciones en Ciencias de la Salud; Argentina.
Fil: Leeson, Sara. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.
Fil: Carlino, Belén. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.
Fil: Carlino, Belén. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina.
Fil: Carlino, Belén. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Investigaciones en Ciencias de la Salud; Argentina.
Fil: Contreras Guillen, Ismael Alejandro. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.
Fil: Xutuc, Daniel. Universidad Adventista del Plata; Argentina.
Fil: Teixeira Martins, Marcia Cristina. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.
Fil: Diaz, María del Pilar. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina.
Fil: Díaz, María del Pilar. Universidad Nacional de Entre Ríos. Facultad de Ingeniería; Argentina.
Fil: Segovia-Siapco, Gina. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.
Fil: Oliveira Da Silva Pacheco, Sandaly. Universidad Adventista de Chile; Chile.
Fil: Pacheco, Fabio Juliano. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas. Escuela de Nutrición; Argentina.
This study aimed to validate a semiquantitative electronic food frequency questionnaire (eFFQ) in estimating the intake of a comprehensive list of nutrients and bioactive compounds among adults from six regions of Argentina using multiple 24 h dietary recall (24HR) as a reference. A total of 163 adults completed two administrations of the eFFQ and four 24HRs. The paired t-test/Wilcoxon signed-rank test, Spearman/Pearson correlations, cross-classification, weighted kappa statistics, and Bland–Altman plots were employed to determine relative validity. To determine reproducibility, intraclass correlations (ICC), cross-classification, and weighted kappa statistics were calculated. For relative validity, crude correlations ranged from 0.15 to 0.57; energy adjustment and de-attenuation slightly improved most of these correlations. In cross-classification analysis, agreements within one quintile adjacent to exact agreement (EA ± 1) ranged from 52.2% to ~74%; extreme misclassifications were < 7%. For reproducibility, the crude ICC ranged from 0.29 to 0.85, showing moderate to good correlations for most nutrients. Cross-classification analysis showed agreement levels for the EA ± 1 quintile of 70.6% to 87.7%. Weighted kappa values ranged from 0.21 to 0.62. The results show that this eFFQ is relatively valid in ranking adults according to their nutrient intake and has an acceptable reproducibility, yet it slightly overestimates the intake of most nutrients.
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Fil: Gili, Rocio Victoria. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.
Fil: Gili, Rocio Victoria. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina.
Fil: Gili, Rocio Victoria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Investigaciones en Ciencias de la Salud; Argentina.
Fil: Leeson, Sara. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.
Fil: Carlino, Belén. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.
Fil: Carlino, Belén. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina.
Fil: Carlino, Belén. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Investigaciones en Ciencias de la Salud; Argentina.
Fil: Contreras Guillen, Ismael Alejandro. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.
Fil: Xutuc, Daniel. Universidad Adventista del Plata; Argentina.
Fil: Teixeira Martins, Marcia Cristina. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.
Fil: Diaz, María del Pilar. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina.
Fil: Díaz, María del Pilar. Universidad Nacional de Entre Ríos. Facultad de Ingeniería; Argentina.
Fil: Segovia-Siapco, Gina. Universidad Adventista del Plata. Secretaría de Ciencia y Técnica. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Ciencias de la Salud y del Comportamiento; Argentina.
Fil: Oliveira Da Silva Pacheco, Sandaly. Universidad Adventista de Chile; Chile.
Fil: Pacheco, Fabio Juliano. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas. Escuela de Nutrición; Argentina.
description Nutrients Impact factor 4.8 Indexed en PubMed Citescore 9.2
publishDate 2024
dc.date.none.fl_str_mv 2024
dc.type.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/publishedVersion
info:eu-repo/semantics/article
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
info:ar-repo/semantics/articulo
status_str publishedVersion
format article
dc.identifier.none.fl_str_mv Gili, R.V.; Leeson, S.; Carlino, B.; Contreras-Guillén, I.A.; Xutuc, D.; Martins, M.C.T.; Díaz, M.d.P.; Segovia-Siapco, G.; Oliveira da Silva Pacheco, S.; Pacheco, F.J. Validity and Reproducibility of an Electronic Food Frequency Questionnaire in Argentinian Adults. Nutrients 2024, 16, 1564. https://doi.org/10.3390/ nu16111564
http://hdl.handle.net/11086/552573
https://www.mdpi.com/journal/nutrients
https://doi.org/10.3390/nu16111564
identifier_str_mv Gili, R.V.; Leeson, S.; Carlino, B.; Contreras-Guillén, I.A.; Xutuc, D.; Martins, M.C.T.; Díaz, M.d.P.; Segovia-Siapco, G.; Oliveira da Silva Pacheco, S.; Pacheco, F.J. Validity and Reproducibility of an Electronic Food Frequency Questionnaire in Argentinian Adults. Nutrients 2024, 16, 1564. https://doi.org/10.3390/ nu16111564
url http://hdl.handle.net/11086/552573
https://www.mdpi.com/journal/nutrients
https://doi.org/10.3390/nu16111564
dc.language.none.fl_str_mv eng
language eng
dc.rights.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/openAccess
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
dc.source.none.fl_str_mv reponame:Repositorio Digital Universitario (UNC)
instname:Universidad Nacional de Córdoba
instacron:UNC
reponame_str Repositorio Digital Universitario (UNC)
collection Repositorio Digital Universitario (UNC)
instname_str Universidad Nacional de Córdoba
instacron_str UNC
institution UNC
repository.name.fl_str_mv Repositorio Digital Universitario (UNC) - Universidad Nacional de Córdoba
repository.mail.fl_str_mv oca.unc@gmail.com
_version_ 1846785233432608768
score 12.982451