Evaluation of crop forcing technique in Syrah (Vitis vinifera L.) to increase wine quality
- Autores
- Pacheco, Daniela; Pugliese, Maria Beatriz; Guzmán, Yanina; Giménez, Fernanda; Battistella, Maximiliano
- Año de publicación
- 2021
- Idioma
- inglés
- Tipo de recurso
- documento de conferencia
- Estado
- versión publicada
- Descripción
- Poster
In warm climates, grape varieties reach enough soluble solids content, however color intensity is low to obtein wines of high quality. Crop forcing technique, force the regrowth of the buds in the same season of development and change the fenology of the vines. So the period from veraison to harvest occurred with lower temperatures. The aim of this study was to assess the effect of crop forcing technique on phenology, yield and wine quality of Syrah, trained on a vertical trellys system, in San Juan-Argentina
EEA San Juan
Fil: Pacheco, Daniela. Unidad Integrada Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA) - Universidad Nacional de San Juan (UNSJ); Argentina
Fil: Pacheco, Daniela. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Juan; Argentina.
Fil: Pugliese, María Beatriz. Unidad Integrada Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA) - Universidad Nacional de San Juan (UNSJ); Argentina
Fil: Pugliese, María Beatriz. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Juan; Argentina.
Fil: Guzmán, Yanina. Unidad Integrada Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA) - Universidad Nacional de San Juan (UNSJ); Argentina
Fil: Giménez, Fernanda. Unidad Integrada Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA) - Universidad Nacional de San Juan (UNSJ); Argentina
Fil: Battistella, Maximiliano. Unidad Integrada Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA) - Universidad Nacional de San Juan (UNSJ); Argentina
Fil: Battistella, Maximiliano. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Juan; Argentina. - Fuente
- RAFV Conference 2021 XXXIII Argentinian meeting of Plant Physiology. (Reunión Argentina de Fisiología Vegetal) September 13-17 2021, Santa Fe, Argentina
- Materia
-
Vid
Vitis vinifera
Cultivo Forzado
Vinos
Calidad
Forcing
Wines
Quality
Grapevines
Syrah - Nivel de accesibilidad
- acceso abierto
- Condiciones de uso
- http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
- Repositorio
- Institución
- Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
- OAI Identificador
- oai:localhost:20.500.12123/13771
Ver los metadatos del registro completo
id |
INTADig_797fdf72028f6ad47c40503846e8f6d1 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:localhost:20.500.12123/13771 |
network_acronym_str |
INTADig |
repository_id_str |
l |
network_name_str |
INTA Digital (INTA) |
spelling |
Evaluation of crop forcing technique in Syrah (Vitis vinifera L.) to increase wine qualityPacheco, DanielaPugliese, Maria BeatrizGuzmán, YaninaGiménez, FernandaBattistella, MaximilianoVidVitis viniferaCultivo ForzadoVinosCalidadForcingWinesQualityGrapevinesSyrahPosterIn warm climates, grape varieties reach enough soluble solids content, however color intensity is low to obtein wines of high quality. Crop forcing technique, force the regrowth of the buds in the same season of development and change the fenology of the vines. So the period from veraison to harvest occurred with lower temperatures. The aim of this study was to assess the effect of crop forcing technique on phenology, yield and wine quality of Syrah, trained on a vertical trellys system, in San Juan-ArgentinaEEA San JuanFil: Pacheco, Daniela. Unidad Integrada Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA) - Universidad Nacional de San Juan (UNSJ); ArgentinaFil: Pacheco, Daniela. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Juan; Argentina.Fil: Pugliese, María Beatriz. Unidad Integrada Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA) - Universidad Nacional de San Juan (UNSJ); ArgentinaFil: Pugliese, María Beatriz. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Juan; Argentina.Fil: Guzmán, Yanina. Unidad Integrada Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA) - Universidad Nacional de San Juan (UNSJ); ArgentinaFil: Giménez, Fernanda. Unidad Integrada Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA) - Universidad Nacional de San Juan (UNSJ); ArgentinaFil: Battistella, Maximiliano. Unidad Integrada Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA) - Universidad Nacional de San Juan (UNSJ); ArgentinaFil: Battistella, Maximiliano. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Juan; Argentina.Sociedad Argentina de Fisiología Vegetal2023-01-02T10:37:14Z2023-01-02T10:37:14Z2021-09-13info:eu-repo/semantics/conferenceObjectinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionhttp://purl.org/coar/resource_type/c_5794info:ar-repo/semantics/documentoDeConferenciaapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/20.500.12123/13771RAFV Conference 2021 XXXIII Argentinian meeting of Plant Physiology. (Reunión Argentina de Fisiología Vegetal) September 13-17 2021, Santa Fe, Argentinareponame:INTA Digital (INTA)instname:Instituto Nacional de Tecnología Agropecuariaenginfo:eu-repograntAgreement/INTA/2019-PD-E3-I060-001/2019-PD-E3-I060-001/AR./Adaptación de los cultivos al cambio climático: Bases ecofisiológicas para el manejo y la mejora genéticainfo:eu-repo/semantics/openAccesshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)2025-09-04T09:49:41Zoai:localhost:20.500.12123/13771instacron:INTAInstitucionalhttp://repositorio.inta.gob.ar/Organismo científico-tecnológicoNo correspondehttp://repositorio.inta.gob.ar/oai/requesttripaldi.nicolas@inta.gob.arArgentinaNo correspondeNo correspondeNo correspondeopendoar:l2025-09-04 09:49:41.567INTA Digital (INTA) - Instituto Nacional de Tecnología Agropecuariafalse |
dc.title.none.fl_str_mv |
Evaluation of crop forcing technique in Syrah (Vitis vinifera L.) to increase wine quality |
title |
Evaluation of crop forcing technique in Syrah (Vitis vinifera L.) to increase wine quality |
spellingShingle |
Evaluation of crop forcing technique in Syrah (Vitis vinifera L.) to increase wine quality Pacheco, Daniela Vid Vitis vinifera Cultivo Forzado Vinos Calidad Forcing Wines Quality Grapevines Syrah |
title_short |
Evaluation of crop forcing technique in Syrah (Vitis vinifera L.) to increase wine quality |
title_full |
Evaluation of crop forcing technique in Syrah (Vitis vinifera L.) to increase wine quality |
title_fullStr |
Evaluation of crop forcing technique in Syrah (Vitis vinifera L.) to increase wine quality |
title_full_unstemmed |
Evaluation of crop forcing technique in Syrah (Vitis vinifera L.) to increase wine quality |
title_sort |
Evaluation of crop forcing technique in Syrah (Vitis vinifera L.) to increase wine quality |
dc.creator.none.fl_str_mv |
Pacheco, Daniela Pugliese, Maria Beatriz Guzmán, Yanina Giménez, Fernanda Battistella, Maximiliano |
author |
Pacheco, Daniela |
author_facet |
Pacheco, Daniela Pugliese, Maria Beatriz Guzmán, Yanina Giménez, Fernanda Battistella, Maximiliano |
author_role |
author |
author2 |
Pugliese, Maria Beatriz Guzmán, Yanina Giménez, Fernanda Battistella, Maximiliano |
author2_role |
author author author author |
dc.subject.none.fl_str_mv |
Vid Vitis vinifera Cultivo Forzado Vinos Calidad Forcing Wines Quality Grapevines Syrah |
topic |
Vid Vitis vinifera Cultivo Forzado Vinos Calidad Forcing Wines Quality Grapevines Syrah |
dc.description.none.fl_txt_mv |
Poster In warm climates, grape varieties reach enough soluble solids content, however color intensity is low to obtein wines of high quality. Crop forcing technique, force the regrowth of the buds in the same season of development and change the fenology of the vines. So the period from veraison to harvest occurred with lower temperatures. The aim of this study was to assess the effect of crop forcing technique on phenology, yield and wine quality of Syrah, trained on a vertical trellys system, in San Juan-Argentina EEA San Juan Fil: Pacheco, Daniela. Unidad Integrada Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA) - Universidad Nacional de San Juan (UNSJ); Argentina Fil: Pacheco, Daniela. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Juan; Argentina. Fil: Pugliese, María Beatriz. Unidad Integrada Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA) - Universidad Nacional de San Juan (UNSJ); Argentina Fil: Pugliese, María Beatriz. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Juan; Argentina. Fil: Guzmán, Yanina. Unidad Integrada Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA) - Universidad Nacional de San Juan (UNSJ); Argentina Fil: Giménez, Fernanda. Unidad Integrada Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA) - Universidad Nacional de San Juan (UNSJ); Argentina Fil: Battistella, Maximiliano. Unidad Integrada Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA) - Universidad Nacional de San Juan (UNSJ); Argentina Fil: Battistella, Maximiliano. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Juan; Argentina. |
description |
Poster |
publishDate |
2021 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2021-09-13 2023-01-02T10:37:14Z 2023-01-02T10:37:14Z |
dc.type.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/conferenceObject info:eu-repo/semantics/publishedVersion http://purl.org/coar/resource_type/c_5794 info:ar-repo/semantics/documentoDeConferencia |
format |
conferenceObject |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.none.fl_str_mv |
http://hdl.handle.net/20.500.12123/13771 |
url |
http://hdl.handle.net/20.500.12123/13771 |
dc.language.none.fl_str_mv |
eng |
language |
eng |
dc.relation.none.fl_str_mv |
info:eu-repograntAgreement/INTA/2019-PD-E3-I060-001/2019-PD-E3-I060-001/AR./Adaptación de los cultivos al cambio climático: Bases ecofisiológicas para el manejo y la mejora genética |
dc.rights.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/ Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
rights_invalid_str_mv |
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/ Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Sociedad Argentina de Fisiología Vegetal |
publisher.none.fl_str_mv |
Sociedad Argentina de Fisiología Vegetal |
dc.source.none.fl_str_mv |
RAFV Conference 2021 XXXIII Argentinian meeting of Plant Physiology. (Reunión Argentina de Fisiología Vegetal) September 13-17 2021, Santa Fe, Argentina reponame:INTA Digital (INTA) instname:Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria |
reponame_str |
INTA Digital (INTA) |
collection |
INTA Digital (INTA) |
instname_str |
Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria |
repository.name.fl_str_mv |
INTA Digital (INTA) - Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria |
repository.mail.fl_str_mv |
tripaldi.nicolas@inta.gob.ar |
_version_ |
1842341407455444992 |
score |
12.623145 |