Mild intervention technologies for increasing shelf life and/or safety of fresh fruits: Opportunity and challenge
- Autores
- Alzamora, Stella Maris; Gómez, Paula Luisina; Raffellini, Silvia Monica; Contigiani, Eunice Valentina; Jaramillo Sánchez, Gabriela Maribel; Romero Bernal, Angela Rocio; González, Lucas
- Año de publicación
- 2019
- Idioma
- inglés
- Tipo de recurso
- parte de libro
- Estado
- versión publicada
- Descripción
- This presentation will discuss the application of some mild stressors (ozone, PL,and UV-C, among others), used in a hurdle approach, for improving the shelf lifeand safety of fruits and fruit products. The impact on microbiota, structure, andquality factors will be analyzed. Some tools for preservation technology design will be also highlighted, evidencing opportunities and future challenges.
Fil: Alzamora, Stella Maris. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
Fil: Gómez, Paula Luisina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina
Fil: Raffellini, Silvia Monica. Universidad Nacional de Luján. Departamento de Tecnología; Argentina
Fil: Contigiani, Eunice Valentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina
Fil: Jaramillo Sánchez, Gabriela Maribel. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos; Argentina
Fil: Romero Bernal, Angela Rocio. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad de Buenos Aires; Argentina
Fil: González, Lucas. Universidad de Buenos Aires; Argentina - Materia
-
HURDLE TECHNOLOGY
APPLICATION STRATEGIES
EMERGING STRESSORS
FRESH FRUIT PRESERVATION - Nivel de accesibilidad
- acceso abierto
- Condiciones de uso
- https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
- Repositorio
.jpg)
- Institución
- Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
- OAI Identificador
- oai:ri.conicet.gov.ar:11336/108699
Ver los metadatos del registro completo
| id |
CONICETDig_04a78ba684ddafcf190982fcbd51ad48 |
|---|---|
| oai_identifier_str |
oai:ri.conicet.gov.ar:11336/108699 |
| network_acronym_str |
CONICETDig |
| repository_id_str |
3498 |
| network_name_str |
CONICET Digital (CONICET) |
| spelling |
Mild intervention technologies for increasing shelf life and/or safety of fresh fruits: Opportunity and challengeAlzamora, Stella MarisGómez, Paula LuisinaRaffellini, Silvia MonicaContigiani, Eunice ValentinaJaramillo Sánchez, Gabriela MaribelRomero Bernal, Angela RocioGonzález, LucasHURDLE TECHNOLOGYAPPLICATION STRATEGIESEMERGING STRESSORSFRESH FRUIT PRESERVATIONhttps://purl.org/becyt/ford/2.11https://purl.org/becyt/ford/2This presentation will discuss the application of some mild stressors (ozone, PL,and UV-C, among others), used in a hurdle approach, for improving the shelf lifeand safety of fruits and fruit products. The impact on microbiota, structure, andquality factors will be analyzed. Some tools for preservation technology design will be also highlighted, evidencing opportunities and future challenges.Fil: Alzamora, Stella Maris. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; ArgentinaFil: Gómez, Paula Luisina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; ArgentinaFil: Raffellini, Silvia Monica. Universidad Nacional de Luján. Departamento de Tecnología; ArgentinaFil: Contigiani, Eunice Valentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; ArgentinaFil: Jaramillo Sánchez, Gabriela Maribel. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos; ArgentinaFil: Romero Bernal, Angela Rocio. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad de Buenos Aires; ArgentinaFil: González, Lucas. Universidad de Buenos Aires; ArgentinaIntechOpenPicazo Vela, SergioHernández, Luis Ricardo2019info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/bookParthttp://purl.org/coar/resource_type/c_3248info:ar-repo/semantics/parteDeLibroapplication/pdfapplication/pdfapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/11336/108699Alzamora, Stella Maris; Gómez, Paula Luisina; Raffellini, Silvia Monica; Contigiani, Eunice Valentina; Jaramillo Sánchez, Gabriela Maribel; et al.; Mild intervention technologies for increasing shelf life and/or safety of fresh fruits: Opportunity and challenge; IntechOpen; II; 2019; 15-26978-1-78984-305-7CONICET DigitalCONICETenginfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.intechopen.com/chapters/70403info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/10.5772/intechopen.90099info:eu-repo/semantics/openAccesshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/reponame:CONICET Digital (CONICET)instname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas2025-10-22T12:19:20Zoai:ri.conicet.gov.ar:11336/108699instacron:CONICETInstitucionalhttp://ri.conicet.gov.ar/Organismo científico-tecnológicoNo correspondehttp://ri.conicet.gov.ar/oai/requestdasensio@conicet.gov.ar; lcarlino@conicet.gov.arArgentinaNo correspondeNo correspondeNo correspondeopendoar:34982025-10-22 12:19:20.513CONICET Digital (CONICET) - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicasfalse |
| dc.title.none.fl_str_mv |
Mild intervention technologies for increasing shelf life and/or safety of fresh fruits: Opportunity and challenge |
| title |
Mild intervention technologies for increasing shelf life and/or safety of fresh fruits: Opportunity and challenge |
| spellingShingle |
Mild intervention technologies for increasing shelf life and/or safety of fresh fruits: Opportunity and challenge Alzamora, Stella Maris HURDLE TECHNOLOGY APPLICATION STRATEGIES EMERGING STRESSORS FRESH FRUIT PRESERVATION |
| title_short |
Mild intervention technologies for increasing shelf life and/or safety of fresh fruits: Opportunity and challenge |
| title_full |
Mild intervention technologies for increasing shelf life and/or safety of fresh fruits: Opportunity and challenge |
| title_fullStr |
Mild intervention technologies for increasing shelf life and/or safety of fresh fruits: Opportunity and challenge |
| title_full_unstemmed |
Mild intervention technologies for increasing shelf life and/or safety of fresh fruits: Opportunity and challenge |
| title_sort |
Mild intervention technologies for increasing shelf life and/or safety of fresh fruits: Opportunity and challenge |
| dc.creator.none.fl_str_mv |
Alzamora, Stella Maris Gómez, Paula Luisina Raffellini, Silvia Monica Contigiani, Eunice Valentina Jaramillo Sánchez, Gabriela Maribel Romero Bernal, Angela Rocio González, Lucas |
| author |
Alzamora, Stella Maris |
| author_facet |
Alzamora, Stella Maris Gómez, Paula Luisina Raffellini, Silvia Monica Contigiani, Eunice Valentina Jaramillo Sánchez, Gabriela Maribel Romero Bernal, Angela Rocio González, Lucas |
| author_role |
author |
| author2 |
Gómez, Paula Luisina Raffellini, Silvia Monica Contigiani, Eunice Valentina Jaramillo Sánchez, Gabriela Maribel Romero Bernal, Angela Rocio González, Lucas |
| author2_role |
author author author author author author |
| dc.contributor.none.fl_str_mv |
Picazo Vela, Sergio Hernández, Luis Ricardo |
| dc.subject.none.fl_str_mv |
HURDLE TECHNOLOGY APPLICATION STRATEGIES EMERGING STRESSORS FRESH FRUIT PRESERVATION |
| topic |
HURDLE TECHNOLOGY APPLICATION STRATEGIES EMERGING STRESSORS FRESH FRUIT PRESERVATION |
| purl_subject.fl_str_mv |
https://purl.org/becyt/ford/2.11 https://purl.org/becyt/ford/2 |
| dc.description.none.fl_txt_mv |
This presentation will discuss the application of some mild stressors (ozone, PL,and UV-C, among others), used in a hurdle approach, for improving the shelf lifeand safety of fruits and fruit products. The impact on microbiota, structure, andquality factors will be analyzed. Some tools for preservation technology design will be also highlighted, evidencing opportunities and future challenges. Fil: Alzamora, Stella Maris. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina Fil: Gómez, Paula Luisina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina Fil: Raffellini, Silvia Monica. Universidad Nacional de Luján. Departamento de Tecnología; Argentina Fil: Contigiani, Eunice Valentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina Fil: Jaramillo Sánchez, Gabriela Maribel. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos; Argentina Fil: Romero Bernal, Angela Rocio. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad de Buenos Aires; Argentina Fil: González, Lucas. Universidad de Buenos Aires; Argentina |
| description |
This presentation will discuss the application of some mild stressors (ozone, PL,and UV-C, among others), used in a hurdle approach, for improving the shelf lifeand safety of fruits and fruit products. The impact on microbiota, structure, andquality factors will be analyzed. Some tools for preservation technology design will be also highlighted, evidencing opportunities and future challenges. |
| publishDate |
2019 |
| dc.date.none.fl_str_mv |
2019 |
| dc.type.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion info:eu-repo/semantics/bookPart http://purl.org/coar/resource_type/c_3248 info:ar-repo/semantics/parteDeLibro |
| status_str |
publishedVersion |
| format |
bookPart |
| dc.identifier.none.fl_str_mv |
http://hdl.handle.net/11336/108699 Alzamora, Stella Maris; Gómez, Paula Luisina; Raffellini, Silvia Monica; Contigiani, Eunice Valentina; Jaramillo Sánchez, Gabriela Maribel; et al.; Mild intervention technologies for increasing shelf life and/or safety of fresh fruits: Opportunity and challenge; IntechOpen; II; 2019; 15-26 978-1-78984-305-7 CONICET Digital CONICET |
| url |
http://hdl.handle.net/11336/108699 |
| identifier_str_mv |
Alzamora, Stella Maris; Gómez, Paula Luisina; Raffellini, Silvia Monica; Contigiani, Eunice Valentina; Jaramillo Sánchez, Gabriela Maribel; et al.; Mild intervention technologies for increasing shelf life and/or safety of fresh fruits: Opportunity and challenge; IntechOpen; II; 2019; 15-26 978-1-78984-305-7 CONICET Digital CONICET |
| dc.language.none.fl_str_mv |
eng |
| language |
eng |
| dc.relation.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.intechopen.com/chapters/70403 info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/10.5772/intechopen.90099 |
| dc.rights.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/ |
| eu_rights_str_mv |
openAccess |
| rights_invalid_str_mv |
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/ |
| dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf application/pdf application/pdf |
| dc.publisher.none.fl_str_mv |
IntechOpen |
| publisher.none.fl_str_mv |
IntechOpen |
| dc.source.none.fl_str_mv |
reponame:CONICET Digital (CONICET) instname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas |
| reponame_str |
CONICET Digital (CONICET) |
| collection |
CONICET Digital (CONICET) |
| instname_str |
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas |
| repository.name.fl_str_mv |
CONICET Digital (CONICET) - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas |
| repository.mail.fl_str_mv |
dasensio@conicet.gov.ar; lcarlino@conicet.gov.ar |
| _version_ |
1846782631231881216 |
| score |
12.982451 |