Nitric oxide and abscisic acid regulate osmoprotective and antioxidative mechanisms related to water stress tolerance of grapevines
- Autores
- Pontin, Mariela; Murcia, Germán; Bottini, Rubén; Piccoli, Patricia; Fontana, Ariel; Bolcalto, Leonardo
- Año de publicación
- 2021
- Idioma
- inglés
- Tipo de recurso
- artículo
- Estado
- versión publicada
- Descripción
- Fil: Pontin, Mariela. nstituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Estación Experimental Agropecuaria La Consulta; Argentina.
Fil: Pontin, Mariela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Laboratorio de Bioquímica Vegetal; Argentina.
Fil: Pontin, Mariela. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina.
Fil: Murcia, Germán. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Laboratorio de Bioquímica Vegetal. Instituto de Investigaciones Bioquímicas de Buenos Aires; Argentina.
Fil: Murcia, Germán. Fundación Instituto Leloir; Argentina.
Fil: Murcia, Germán. Universidad Nacional de Cuyo; Argentina.
Fil: Bottini, Rubén. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Laboratorio de Bioquímica Vegetal; Argentina.
Fil: Bottini, Rubén. Universidad Nacional de Cuyo; Argentina.
Fil: Bottini, Rubén. Universidad Juan Agustín Maza; Argentina.
Fil: Fontana, Ariel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Laboratorio de Bioquímica Vegetal; Argentina.
Fil: Fontana, Ariel. Universidad Nacional de Cuyo; Argentina.
Fil: Bolcato, Leonardo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Laboratorio de Bioquímica Vegetal; Argentina.
Fil: Bolcato, Leonardo. Universidad Nacional de Cuyo; Argentina.
Fil: Piccoli, Patricia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Laboratorio de Bioquímica Vegetal; Argentina.
Fil: Piccoli, Patricia. Universidad Nacional de Cuyo; Argentina.
Exogenously applied nitric oxide (NO) and abscisic acid (ABA) are known to improve the tolerance of plants to abiotic stress. The effects of NO and ABA applications on physiological and metabolic responses associated with vine protection against water stress were analysed. - Fuente
- 27;2
- Materia
-
Abscisic acid
Drought
Nitric oxid
Primary and secondary metabolism - Nivel de accesibilidad
- acceso abierto
- Condiciones de uso
- https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
- Repositorio
- Institución
- Universidad Maza
- OAI Identificador
- oai:repositorio.umaza.edu.ar:00261/2399
Ver los metadatos del registro completo
id |
UMazaD_6a2b1b3ee6ee6d6f4ceb9192f8c9d32a |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:repositorio.umaza.edu.ar:00261/2399 |
network_acronym_str |
UMazaD |
repository_id_str |
4419 |
network_name_str |
UMaza Digital |
spelling |
Nitric oxide and abscisic acid regulate osmoprotective and antioxidative mechanisms related to water stress tolerance of grapevinesPontin, MarielaMurcia, GermánBottini, RubénPiccoli, PatriciaFontana, ArielBolcalto, LeonardoAbscisic acidDroughtNitric oxidPrimary and secondary metabolismFil: Pontin, Mariela. nstituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Estación Experimental Agropecuaria La Consulta; Argentina.Fil: Pontin, Mariela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Laboratorio de Bioquímica Vegetal; Argentina.Fil: Pontin, Mariela. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina.Fil: Murcia, Germán. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Laboratorio de Bioquímica Vegetal. Instituto de Investigaciones Bioquímicas de Buenos Aires; Argentina.Fil: Murcia, Germán. Fundación Instituto Leloir; Argentina.Fil: Murcia, Germán. Universidad Nacional de Cuyo; Argentina.Fil: Bottini, Rubén. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Laboratorio de Bioquímica Vegetal; Argentina.Fil: Bottini, Rubén. Universidad Nacional de Cuyo; Argentina.Fil: Bottini, Rubén. Universidad Juan Agustín Maza; Argentina.Fil: Fontana, Ariel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Laboratorio de Bioquímica Vegetal; Argentina.Fil: Fontana, Ariel. Universidad Nacional de Cuyo; Argentina.Fil: Bolcato, Leonardo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Laboratorio de Bioquímica Vegetal; Argentina.Fil: Bolcato, Leonardo. Universidad Nacional de Cuyo; Argentina.Fil: Piccoli, Patricia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Laboratorio de Bioquímica Vegetal; Argentina.Fil: Piccoli, Patricia. Universidad Nacional de Cuyo; Argentina.Exogenously applied nitric oxide (NO) and abscisic acid (ABA) are known to improve the tolerance of plants to abiotic stress. The effects of NO and ABA applications on physiological and metabolic responses associated with vine protection against water stress were analysed.Comité editorial Australian Journal of Grape and Wine Research2021-03-22info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionhttp://purl.org/coar/resource_type/c_6501info:ar-repo/semantics/articuloapplication/pdfapplication/pdfPontin, Mariela; Murcia, Germán; Bottini, Rubén; Fontana, Ariel; Bolcato, Leonardo y Piccoli, Patricia. (2021) Nitric oxide and abscisic acid regulate osmoprotective and antioxidative mechanisms related to water stress tolerance of grapevines. 27,(2) Australian Journal of Grape and Wine Research https://doi.org/10.1111/ajgw.124851755-0238http://repositorio.umaza.edu.ar//handle/00261/239927;2reponame:UMaza Digitalinstname:Universidad Mazaenginfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1111/ajgw.12485info:eu-repo/semantics/openAccesshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/2025-09-29T14:29:16Zoai:repositorio.umaza.edu.ar:00261/2399instacron:UMAZAInstitucionalhttp://repositorio.umaza.edu.ar/Universidad privadaNo correspondehttp://repositorio.umaza.edu.ar/oaicienciaytecnica@umaza.edu.arArgentinaNo correspondeNo correspondeNo correspondeopendoar:44192025-09-29 14:29:16.362UMaza Digital - Universidad Mazafalse |
dc.title.none.fl_str_mv |
Nitric oxide and abscisic acid regulate osmoprotective and antioxidative mechanisms related to water stress tolerance of grapevines |
title |
Nitric oxide and abscisic acid regulate osmoprotective and antioxidative mechanisms related to water stress tolerance of grapevines |
spellingShingle |
Nitric oxide and abscisic acid regulate osmoprotective and antioxidative mechanisms related to water stress tolerance of grapevines Pontin, Mariela Abscisic acid Drought Nitric oxid Primary and secondary metabolism |
title_short |
Nitric oxide and abscisic acid regulate osmoprotective and antioxidative mechanisms related to water stress tolerance of grapevines |
title_full |
Nitric oxide and abscisic acid regulate osmoprotective and antioxidative mechanisms related to water stress tolerance of grapevines |
title_fullStr |
Nitric oxide and abscisic acid regulate osmoprotective and antioxidative mechanisms related to water stress tolerance of grapevines |
title_full_unstemmed |
Nitric oxide and abscisic acid regulate osmoprotective and antioxidative mechanisms related to water stress tolerance of grapevines |
title_sort |
Nitric oxide and abscisic acid regulate osmoprotective and antioxidative mechanisms related to water stress tolerance of grapevines |
dc.creator.none.fl_str_mv |
Pontin, Mariela Murcia, Germán Bottini, Rubén Piccoli, Patricia Fontana, Ariel Bolcalto, Leonardo |
author |
Pontin, Mariela |
author_facet |
Pontin, Mariela Murcia, Germán Bottini, Rubén Piccoli, Patricia Fontana, Ariel Bolcalto, Leonardo |
author_role |
author |
author2 |
Murcia, Germán Bottini, Rubén Piccoli, Patricia Fontana, Ariel Bolcalto, Leonardo |
author2_role |
author author author author author |
dc.subject.none.fl_str_mv |
Abscisic acid Drought Nitric oxid Primary and secondary metabolism |
topic |
Abscisic acid Drought Nitric oxid Primary and secondary metabolism |
dc.description.none.fl_txt_mv |
Fil: Pontin, Mariela. nstituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Estación Experimental Agropecuaria La Consulta; Argentina. Fil: Pontin, Mariela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Laboratorio de Bioquímica Vegetal; Argentina. Fil: Pontin, Mariela. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina. Fil: Murcia, Germán. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Laboratorio de Bioquímica Vegetal. Instituto de Investigaciones Bioquímicas de Buenos Aires; Argentina. Fil: Murcia, Germán. Fundación Instituto Leloir; Argentina. Fil: Murcia, Germán. Universidad Nacional de Cuyo; Argentina. Fil: Bottini, Rubén. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Laboratorio de Bioquímica Vegetal; Argentina. Fil: Bottini, Rubén. Universidad Nacional de Cuyo; Argentina. Fil: Bottini, Rubén. Universidad Juan Agustín Maza; Argentina. Fil: Fontana, Ariel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Laboratorio de Bioquímica Vegetal; Argentina. Fil: Fontana, Ariel. Universidad Nacional de Cuyo; Argentina. Fil: Bolcato, Leonardo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Laboratorio de Bioquímica Vegetal; Argentina. Fil: Bolcato, Leonardo. Universidad Nacional de Cuyo; Argentina. Fil: Piccoli, Patricia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Laboratorio de Bioquímica Vegetal; Argentina. Fil: Piccoli, Patricia. Universidad Nacional de Cuyo; Argentina. Exogenously applied nitric oxide (NO) and abscisic acid (ABA) are known to improve the tolerance of plants to abiotic stress. The effects of NO and ABA applications on physiological and metabolic responses associated with vine protection against water stress were analysed. |
description |
Fil: Pontin, Mariela. nstituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Estación Experimental Agropecuaria La Consulta; Argentina. |
publishDate |
2021 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2021-03-22 |
dc.type.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 info:ar-repo/semantics/articulo |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.none.fl_str_mv |
Pontin, Mariela; Murcia, Germán; Bottini, Rubén; Fontana, Ariel; Bolcato, Leonardo y Piccoli, Patricia. (2021) Nitric oxide and abscisic acid regulate osmoprotective and antioxidative mechanisms related to water stress tolerance of grapevines. 27,(2) Australian Journal of Grape and Wine Research https://doi.org/10.1111/ajgw.12485 1755-0238 http://repositorio.umaza.edu.ar//handle/00261/2399 |
identifier_str_mv |
Pontin, Mariela; Murcia, Germán; Bottini, Rubén; Fontana, Ariel; Bolcato, Leonardo y Piccoli, Patricia. (2021) Nitric oxide and abscisic acid regulate osmoprotective and antioxidative mechanisms related to water stress tolerance of grapevines. 27,(2) Australian Journal of Grape and Wine Research https://doi.org/10.1111/ajgw.12485 1755-0238 |
url |
http://repositorio.umaza.edu.ar//handle/00261/2399 |
dc.language.none.fl_str_mv |
eng |
language |
eng |
dc.relation.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1111/ajgw.12485 |
dc.rights.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/ |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
rights_invalid_str_mv |
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/ |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Comité editorial Australian Journal of Grape and Wine Research |
publisher.none.fl_str_mv |
Comité editorial Australian Journal of Grape and Wine Research |
dc.source.none.fl_str_mv |
27;2 reponame:UMaza Digital instname:Universidad Maza |
reponame_str |
UMaza Digital |
collection |
UMaza Digital |
instname_str |
Universidad Maza |
repository.name.fl_str_mv |
UMaza Digital - Universidad Maza |
repository.mail.fl_str_mv |
cienciaytecnica@umaza.edu.ar |
_version_ |
1844621756149530624 |
score |
12.559606 |