La biblioteca i l’e-learning en l’espai europeu d’educació superior - Capellà i Soler, Sònia (2005)
Aquesta ponència és una aproximació al paper que han de tenir les biblioteques –i els centres als quals estan evolucionant: Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació (CRAI)– en relació a l’educació a distáncia dins de l’entorn que s’está formulant des de 1999 fins al 2010: la creació de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). Concretament ens centrarem, en general, en la situació actual de les universitats espanyoles que ofereixen educació a distáncia. Una frase que resumeix la seva situació és que :"Existen un gran número de retos que las universidades españolas deben superar para que se llegue a una implantación generalizada del e-learning" (Germán Ruipérez, 2004). S’hi podria afegir que un d’aquests reptes és la col·laboració amb els serveis bibliotecaris. Ho exemplificarem amb activitats que posen en relació les biblioteques en les plataformes de e-learning a les universitats i l’EEES (com les comunicacions que van tenir lloc a la Universidad de Verano Adeje 2004: La Biblioteca en el entorno del Espacio Europeo de Educación Superior: El Centro de Recursos para el Aprendizaje y la Investigación)