Ramón Garrabou (coord). 2006. Historia agraria dels Països Catalans. Vol. IV. Segles XIX-XX. Fundació Catalana per a la Recerca i l'innovació i varies Universitats: Barcelona. 663 p. - Robledo Hernández, Ricardo (2008)
Fil: Robledo Hernández, Ricardo. Universidad de Salamanca.