De què està feta la idea de frontera? - Skliar, Carlos Bernardo (2017)
De què es fa o està feta una idea, amb quantes coses i de quin tipus, on neix, per quant temps, sota quines circumstàncies, amb quina part del cos, amb quin llenguatge, en termes d’experiments o d’experiències? Aquestes sembla que siguin preguntes generals, sense especificitat; no obstant això, em venen a l’hora de pensar en la idea de frontera, de frontera com a passatge, però també de prohibició, com a noció d’esperança, sortilegi, com a impossibilitat, com a salvació, com a mur, com a riu mans i cabalós, com a desert, com a vida i com a mort.