Emigración e integración económica: a inserción socioprofesional dos galegos en Arxentina: o caso de Avellaneda e Lanús, 1939-1960 - Farías, Ruy Gonzalo (2013)
Tras a fin da Segunda Guerra Mundial, desenvolvese o último ciclo da emigración galega a Arxentina. Tendo como marco cronolóxico os anos que discorren entre 1946 e 1960, e a partir da utilización do rexistro de Matrícula do Consulado General de España en Bos Aires, o presente traballo analiza a integración socioeconómica do grupo galaico dos municipios bonaerenses de Avellaneda e Lanús, unha área que, polas súas características marcadamente industriais e proletarias, representa un caso cualitativamente distinto ao da veciña urbe porteña.