Demostrativos y posesivos posnominales en español - Mare, María de Los Angeles (2014)
Els demostratius i els possessius de l’espanyol poden aparèixer tant abans com després del nom. En posició postnominal, és obligatòria la presència d’un altre determinant que encapçali la construcció. A diferència dels possessius, l’únic element que pot predir el nom amb el demostratiu postposat és l’article definit. En aquest treball procurem establir la relació que existeix en cada cas entre la forma postnominal i el determinant que apareix precedint la construcció, a partir d’una revisió detallada del comportament d’aquests elements en contextos d’el·lipsi nominal. La nostra anàlisi, emmarcada en la Morfologia Distribuïda (Halle & Marantz 1993), no sols ens permet reconèixer les diferències respecte al determinant que encapçala les construccions en cada cas, sinó també definir una sèrie de propietats dels demostratius i possessius en virtut de la relació que tenen amb la posició buida i del rol que desenvolupen com a romanent.