El procés d’aprendre a plantejar preguntes investigables - Furman, Melina Gabriela (2013)
En aquest treball es discuteix com es poden plantejar activitats experimentals que promoguin el desenvolupa· ment de la capacitat de formular preguntes investigables. Es presenten tres activitats d’indagació en química amb diferents graus d’acompanyament en l’àmbit conceptual. Els nostres resultats suggereixen que la compren· sió conceptual dels fenòmens observats és un requisit indispensable per possibilitar el plantejament de preguntes investigables i, a més, que aquesta capacitat s’afavoreix si al llarg del temps es duen a terme treballs enfocats a l’exploració empírica de fenòmens.