Thermal behavior and hydration properties of yeast proteins from Saccharomyces cerevisiae and Kluyveromyces fragilis
- Autores
- Otero, Miguel A.; Wagner, Jorge Ricardo; Vasallo, María C.; García, Lourdes; Añon, Maria Cristina
- Año de publicación
- 2000
- Idioma
- inglés
- Tipo de recurso
- artículo
- Estado
- versión publicada
- Descripción
- High pressure homogenization of yeast cells followed by incubation at 50°C for the dissociation of ribonucleic acid-protein complexes resulted in a high denaturation degree of isolated proteins. Proteins in intact cells exhibited an ample endothermic peak with peak temperatures (T(P)) at 66.66 and 63.67°C for S. cerevisiae and K. fragilis, respectively. No differences were found with respect to the associated enthalpy changes for both studied species. The isolation of proteins from its biomass shifts T(P) to values around 50°C. Impurities such as nucleic acid, polysaccharides and other intracellular components seem to play a protective role upon denaturation. Isolated proteins showed solubilities lower than 40% but exhibited water retention properties and wettability from 3.5 to 7.0 ml of water/g of protein.
Fil: Otero, Miguel A.. Instituto Cubano de Investigaciones de los Derivados de la Caña de Azúcar; Cuba
Fil: Wagner, Jorge Ricardo. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
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Fil: Añon, Maria Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina - Materia
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Thermal behavior
Yeast proteins
Hydration properties
Kluyveromyces fragilis
Saccharomyces cerevisiae - Nivel de accesibilidad
- acceso abierto
- Condiciones de uso
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- Repositorio
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