A recreación dos vínculos coa terra de orixe: o caso dos emigrantes de Vedra en Bos Aires - de Cristóforis, Nadia Andrea (2013)
O asociacionismo microterritorial de Vedra no Río da Prata expresouse na conformación de numerosas institucións, entre elas a Sociedad de Residentes del Municipio de Vedra en Bos Aires. Esta última, orixinada en 1910, alcanzou un importante desenvolvemento nos anos vinte e trinta, coincidindo coa etapa de máxima expansión do movemento asociativo microterritorial na cidade porteña. Ao longo deste artigo concentrarémonos nas primeiras décadas de existencia da mencionada entidade para poñer de relevo os seus obxectivos, características e interaccións con núcleos asociativos de distinta índole existentes en Vedra e na capital arxentina.