Co‐Joined Starch Modification and β‐Carotene Dispersion in situ by Planetary Ball Milling
- Autores
- González, Luciana Carla; Loubes, María Ana; Santagapita, Patricio Roman; Tolaba, Marcela Patricia
- Año de publicación
- 2020
- Idioma
- inglés
- Tipo de recurso
- artículo
- Estado
- versión publicada
- Descripción
- The objective is to evaluate An innovative dispersion method (IM), planetary ball milling (PBM) is evaluated for its potential use in obtaining starch modifications together with in situ β-carotene dispersion. Native (N) and ball milled (BM) rice starches are first evaluated as encapsulating matrices of β-carotene, by means of traditional dispersion method (TM) using a rotor–stator device. Ball milled starch with gelatin (BM+G) preserves β-carotene structure and produces the highest encapsulated β-carotene content (0.154 mg g−1), being four times the N starch content (0.035 mg g−1). By IM, β-carotene structure is partially (69%) preserved by using the BM+G matrix. Encapsulated β-carotene contents >86% (equivalent to 0.50 mg g−1 starch) and encapsulated/surface ratio >6.7 are achieved, obtaining at least 3.0- and 16.3-fold increments compared to TM, respectively. Results from IM reveal the potential of PBM to reach a high degree of β-carotene dispersion in a physically modified starch improving the encapsulation performance with respect to TM.
Fil: González, Luciana Carla. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos.; Argentina
Fil: Loubes, María Ana. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos.; Argentina
Fil: Santagapita, Patricio Roman. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos.; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química Orgánica; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina
Fil: Tolaba, Marcela Patricia. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos.; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina - Materia
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- acceso abierto
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